Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Η Στεφανίδη 4.30 στις ΗΠΑ

Έλληνες αθλητές που σπουδάζουν στις ΗΠΑ αγωνίστηκαν αυτό το διήμερο στα περιφερειακά πανεπιστημιακά πρωταθλήματα, την τελευταία σημαντική διοργάνωση πριν από το φοιτητικό πρωτάθλημα (NCAA), που θα γίνει στις 12 & 13 Μαρτίου στο Φάγιετβιλ του Άρκανσω.
Τη σημαντικότερη επίδοση σημείωσε η Κατερίνα Στεφανίδη χθες στο Σηάτλ, που βελτίωσε για μία ακόμη φορά το εφετινό της ρεκόρ με άλμα στα 4.30 μ. καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στο περιφερειακό πρωτάθλημα MPSF, ένα από τα σημαντικότερα της δυτικής ακτής των ΗΠΑ.
Θυμίζουμε ότι η Στεφανίδη έχει ήδη προκριθεί για το NCAA, αφού το υψηλό όριο που δίνει την απευθείας πρόκριση είναι 4.25 μ. Επίσης το 4.30 είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση της Στεφανίδη σε κλειστό στίβο όλων των εποχών, πίσω από το 4.37 που είχε πετύχει ως παγκορασίδα στο διεθνές μήτινγκ "Αθήνα 2005" στις 20/2/2005 στην Παιανία και που αποτελούσε τότε απόλυτο παγκόσμιο ρεκόρ κορασίδων.
Την Παρασκευή ο Δημήτρης Φυλλαδιτάκης πήρε την τρίτη θέση στο φοιτητικό πρωτάθλημα της δικής του περιφέρειας στο Χιούστον του Τέξας με βολή 19.51 μ. στο αγώνισμα της βαριάς σφύρας (16 κιλά). Ο Φυλλαδιτάκης έχει το χαμηλό όριο για το NCAA, που δεν δίνει την απευθείας πρόκριση, άρα η συμμετοχή του θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αθλητών που έχουν συνολικά καλύτερη επίδοση από εκείνον.
Τέλος ο Κώστας Τζιρτζίρης σημείωσε χθες στο Σήνταρ Φόλς της Αϊόβα χρόνο 1:57.99 στον προκριματικό των 800μ., αλλά αποκλείστηκε από τον τελικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: