Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Οι προτάσεις του ΣΕΓΑΣ για τα κίνητρα προς τους αθλητές-τριες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ έχοντας υπόψη του, τις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις των τελευταίων ετών που συρρικνώνουν ολοένα και περισσότερο, το πλαίσιο των κινήτρων και των παροχών της Ελληνικής Πολιτείας προς τους πρωταθλητές και πρωταθλήτριες αλλά και την άστοχη ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών, στα θέματα των διευκολύνσεων , κατέθεσε σήμερα στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, το παρακάτω κείμενο προτάσεων, ενόψει της επιβεβλημένης νομοθετικής πρωτοβουλίας για μια ολοκληρωμένη ρύθμιση από την σημερινή Κυβέρνηση για το θέμα αυτό.

Προτάσεις ΣΕΓΑΣ για τις γενικές κατευθύνσεις του νομοθετικού πλαισίου κινήτρων σε αθλητές υψηλού επιπέδου

ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Α) Καθιέρωση κριτηρίων για απευθείας εισαγωγή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για Αθλητές που επιτυγχάνουν Αθλητικές διακρίσεις Υψηλού Επιπέδου.
Β) Θέσπιση κριτηρίων μοριοδότησης - πριμοδότησης Μαθητών, Αθλητών
που μετέχουν σε εξετάσεις ή δοκιμασίες σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για διακρίσεις χαμηλότερου επιπέδου.

ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Α) Προσλήψεις στο δημόσιο τομέα κατ’ εξαίρεση των κείμενων διατάξεων για Αθλητές που επιτυγχάνουν Αθλητικές διακρίσεις υψηλού επιπέδου.
Β) Μοριοδότηση στο πλαίσιο συστήματος προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ για Αθλητές που επιτυγχάνουν διακρίσεις χαμηλότερου επιπέδου.
ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ
Στους Ανωτέρω Αθλητές παρέχονται διευκολύνσεις για την συνέχιση της Αθλητικής τους δραστηριότητας ως εξής:
Α) Μειωμένο ωράριο προσέλευσης στην καθημερινή εργασία.
Β) Άδεια απουσίας για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.
Οι παραπάνω διευκολύνσεις παρέχονται μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου και με πλήρως αιτιολογημένη πρόταση της οικείας Αθλητικής Ομοσπονδίας, με την προϋπόθεση ότι προπονούνται ανελλιπώς και αποτελούν εν δυνάμει μέλη των Εθνικών Ομάδων, που έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις την χρονική περίοδο για την οποία ζητούνται και παρέχονται οι διευκολύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: