Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Η ετήσια γιορτή βραβεύσεων του ΣΕΓΑΣ παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων

φωτογραφία: Ευαγγελίου Κώστας


Λαμπρή γιορτή για να βραβεύσει τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της περασμένης χρονιάς, των προπονητών τους καθώς επίσης φορέων και προσωπικοτήτων που στήριξαν τον κλασικό αθλητισμό αλλά και των χορηγών που στηρίζουν οικονομικά την ομοσπονδία στίβου διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητικού και πολιτικού χώρου, μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, ο Βουλευτής και επικεφαλής του Τομέα Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κουκοδήμος, οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας και Σοφία Σακοράφα η οποία ως παλιά πρωταθλήτρια του ακοντισμού μάλιστα βραβεύτηκε από το ΣΕΓΑΣ.

Επίσης παραβρέθηκαν ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος και του ΟΝΑ του Δήμου Αθήνας, Βασίλης Κικίλιας, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Σπύρος Ζαγάρης, ο παλιός κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο επί κοντώ, Χρήστος Παπανικολάου και πολλοί άλλοι.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, αφού καλωσόρισε όλους στην ετήσια γιορτή των κορυφαίων, θέλησε να κάνει μια διευκρίνηση σχετικά με κάποια δημοσιεύματα Τύπου, λέγοντας ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με ελάχιστο κόστος, αφού δεν δαπανήθηκαν χρήματα, τόσο για την αίθουσα του ξενοδοχείου, όσο και για τους εργαζόμενους της ομοσπονδίας που βοήθησαν αφιλοκερδώς, όπως και οι παρουσιαστές της εκδήλωσης.

«Όλοι συμμεριζόμαστε ότι η χώρα περνά δύσκολες στιγμές και κάνουμε ότι μπορούμε για να ανταπεξέλθουμε», τόνισε ο κ Σεβαστής που προχώρησε στον αγωνιστικό απολογισμό της χρονιάς και τις σημαντικές, όπως τις χαρακτήρισε, διεθνείς επιτυχίες του ελληνικού στίβου, με «δεδομένο μάλιστα ότι συνολικά ο ελληνικός αθλητισμός μετά το 2004 δεν περνά και τις καλύτερες στιγμές του».

Και πρόσθεσε ο κ Σεβαστής: «Ο ΣΕΓΑΣ συγκαταλέγεται στους φορείς εκείνους που ενστερνίζονται τις δύσκολες στιγμές τις οποίες περνά η Ελλάδα. Η Ομοσπονδία μας συνέταξε και κατέθεσε πρώτη από όλες τις άλλες, το 5ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον κλασικό αθλητισμό, ανταποκρινόμενος στις οδηγίες της ΓΓΑ. Στόχος μας είναι η Ομοσπονδία να στηριχτεί οικονομικά για να φέρει σε πέρας τα επόμενα χρόνια τους στόχους της».

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ έκανε έκκληση προς το υπουργείο Εσωτερικών να ξαναδεί το θέμα με τους διορισμούς των αθλητών με διακρίσεις στο δημόσιο, στο σημείο που τους αφορά, ότι για να προσληφθούν θα πρέπει να σταματήσουν τον αθλητισμό.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ Πάγκαλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης του αθλητικού οικοδομήματος της χώρας για το μέλλον της νεολαίας και τους τρόπους που πρέπει να γίνει αυτό. Μίλησε για την ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος των ναρκωτικών μέσω του αθλητισμού και μακριά από τη χρήση απαγορευμένων ουσιών, για τη μοναξιά που αντιμετωπίζουν οι νέοι στις μεγάλες πόλεις και την ανάγκη να δημιουργήσουν σχέσεις για να ξεφύγουν από τους αποπνικτικούς κλειστούς χώρους.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πάντως δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια του αθλητισμού αλλά και της χώρας γενικότερα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε χρήματα, αλλά μην πέσουμε και στην κακομοιριά. Η Ελλάδα είναι μια σημαντική χώρα στον κόσμο. Πρέπει να ευημερήσει ο αθλητισμός, αλλά λέμε όχι σε αδιαφανείς διαδικασίες και στις μαύρες τρύπες. Θα δώσουμε τη μάχη με πράξεις, δεν θα πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας που είναι και το μήνυμα του πρωθυπουργού».

Ο κ Πάγκαλος σχετικά με το θέμα των διακρίσεων των αθλητών ήταν ξεκάθαρος, αφού επεσήμανε ότι: «Θα πρέπει να το δούμε πάλι το θέμα ώστε να μην εγκαταλείπουν οι αθλητές. Θα πρέπει να τους τιμάμε, αλλά ταυτόχρονα να μην δημιουργούμε αργομισθίες για μία ζωή, αφού αυτό ούτε οι ίδιοι δεν πρέπει να το επιζητούν και είναι άδικο».

Αναφορά έκανε στη συνέχεια και στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τις εορταστικές εκδηλώσεις που προετοιμάζει ο ΣΕΓΑΣ για το τριήμερο 28-31 Οκτωβρίου για την συμπλήρωση των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα (490 π.Χ.).

«Καλές είναι οι αναδρομές στην αρχαιότητα και θα πρέπει να στηρίζουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο, αλλά θα πρέπει να πάει καλά και ο Μαραθώνιος δρόμος. Για να γίνει αυτό θα πρέπει και να ``τα... ρίξουμε`` σε κορυφαίους δρομείς προκειμένου να αγωνιστούν εδώ. Πρέπει να έρθουν οι καλύτεροι και πιστεύω ότι αυτή η δαπάνη είναι μια επένδυση για το μέλλον, γιατί θα προσελκύσουμε τουρισμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνεται για πάντα. Αρχικά να δώσει το κράτος τα χρήματα και μετά να έχουμε αυτοχρηματοδότηση του αγώνα», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Τέλος ο κ Μπιτσαξής, είπε από την πλευρά του, ότι «στη ΓΓΑ ήρθαμε για να κερδίσουμε ένα στοίχημα, ένα νόμιμο στοίχημα, στο οποίο επένδυσε η πλειονότητα του ελληνικού λαού: Να κρατήσουμε όρθιο τον ελληνικό Αθλητισμό. Παράλληλα ο γγΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι σήμερα, λίγες ημέρες μετά τις οδηγίες που δόθηκαν, παρέλαβε στα χέρια του από τον ΣΕΓΑΣ το νέο 5ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα για τον κλασικό αθλητισμό. «Έφθασε η στιγμή να περάσουμε από την άναρχη υποδομή στην οργανωμένη πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

Από την Ομοσπονδία βραβεύτηκαν στη συνέχεια για την προσφορά τους ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τερζίδης και η προπονήτρια Μαρία Σωτηρακοπούλου με το έπαθλο της κορυφαίας γυναικείας αθλητικής προσωπικότητας της χρονιάς στη χώρα μας, την οποία πρότεινε και βράβευσε ο ΣΕΓΑΣ στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο νέο θεσμό ετήσιων τιμητικών διακρίσεων που ξεκίνησε η ΕΑΑ. Στο πρόγραμμα αυτό δήλωσαν για το 2009 συμμετοχή, 20 ευρωπαϊκές εθνικές ομοσπονδίες στίβου, οι οποίες τίμησαν κορυφαίες γυναικείες προσωπικότητες των χωρών τους.

Επίσης ως κορυφαία αθλήτρια της κατηγορίας Νέων (20-22 ετών) βραβεύτηκε η Βούλα Παπαχρήστου, στην οποία απονεμήθηκε το έπαθλο «Βαγγέλης Μιχαήλ» που θεσμοθέτησε ο ΣΕΓΑΣ στη μνήμη του παλιού αντιπροέδρου και γενικού γραμματέα του αλλά και πρώτου Έλληνα που εξελέγη μέλος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου (EAA). Ακόμη με το βραβείο «εύ αγωνίζεσθαι» τιμήθηκε ο Μιχάλης Γελασάκης.

Για τις αγωνιστικές επιτυχίες τους τιμήθηκαν συνολικά 35 αθλητές και αθλήτριες που είναι οι εξής: Περικλής Ιακωβάκης, Σάβα Λίκα, Κατερίνα Θεοδωροπούλου, Βασίλης Σιάκουλης, Βούλα Παπαχρήστου, Δημήτρης Πατσουκάκης, Σπύρος Λεμπέσης, Αγγελος Αγγελάκης, Γιώργος Γερομαρκάκης, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, Πέτρος Κυριακίδης, Τηλέμαχος Ρούτας, Γιάννης Ντόβολης, Χρήστος Βογιατζής, Λυκούργος Τσάκωνας, Δημήτρης Μιχαλέλης, Ανδριάνα Παπαδοπούλου, Λορέλα Μάνου, Γεωργία Κοκλώνη, Αθανασία Πέρρα, Νικόλ Κυριακοπούλου, Κώστας Μπανιώτης, Δημήτρης Τσιάμης, Λούης Τσάτουμας, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Ελένη Φιλάνδρα, Τόνια Στεργίου, Στέλλα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Γράβαλος, Παντελής Μελαχροινούδης, Μαρία Γάτου, Αγνή Δερβένη, Ανδριάνα Φέρρα, Παναγιώτα Τσινοπούλου και Κώστας Φιλιππίδης.

Παράλληλα βραβεύτηκαν και οι 23 προπονητές τους που είναι οι: Μαρία Σωτηρακοπούλου, Πέτρος Ακριβάκης, Γιώργος Σεφεριάδης, Αρης Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Πομάσκι, Παναγιώτης Συμεωνίδης, Θόδωρος Ξυδώνας, Δημήτρης Φιλίδρας, Γιώργος Καραμπάτσος, Θανάσης Δεληγιάννης, Αριάννα Γιαννοπούλου, Παύλος Σκορδίλης, Σοφία Μπακατσάκη, Μανώλης Καραγιάννης, Γιώργος Τσούγκος, Φρανασουά Ντοφέν, Δημήτρης Βασιλικός, Γιώργος Γεωργιάδης, Χρήστος Παπαχρήστος, Γιώργος Παπανδρεόπουλος, Κώστας Κοροσίδης, Δημήτρης Κυττέας και Κώστας Δρακόπουλος.

Επίσης τιμητικές βραβεύσεις είχαμε για τους εξής: Γιάννη Περιστέρη, Αντώνη Παπαδημητρίου, Κώστα Γκατσιούδη, Σοφία Σακοράφα, Αννα Βερούλη, Μιρέλα Μανιάνι, Βασίλη Κοκκόλη, Μιχάλη Γελασάκη, Αποστολία Καραϊσκου, Ευθύμη Παπαδόπουλος, Βούλα Παπαχρήστου, Βασίλη Μαγγανά, Δημήτρη Μποντικούλη, Κώστα Μαργαρόπουλο, Γιώργο Σπάθη, Ζωή Γκίνη, Διονύση Καίσαρη, καθώς και τους χορηγούς της Ομοσπονδίας, ADIDAS, ΕΡΤ, POWERADE και CKS SPORTS.

Από:http://www.segas.gr

VIDEO από: http://www.sport-fm.gr/videos/1283

Δεν υπάρχουν σχόλια: