Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Ζωντανό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από την ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ


Ζωντανό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από την ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ
Καλημέρα σας από το Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας.
Σήμερα ανοίξαμε μια καινούργια σελίδα για τον ΣΕΓΑΣ που οδηγεί στη νέα εποχή και προσφέρει στους φίλους του στίβου μέσω της ιστοσελίδας του την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το κορυφαίο πρωτάθλημα σε ζωντανή μετάδοση και τις δυο ημέρες τόσο τα προκριματικά αλλά και τα τελικά των  αγωνισμάτων.
 Σήμερα λοιπόν Παρασκευή 15 Ιουνίου πρωί και είναι η πρώτη ημέρα του διημέρου των αγώνων που θα διεξαχθούν εδώ στο ΟΑΚΑ, το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών και γυναικών ενώ παράλληλα διεξάγεται και το πρωτάθλημα της κατηγορίας νέων ανδρών και γυναικών.
Τα πρωταθλήματα αυτά αποτελούν την κορυφαία εσωτερική διοργάνωση των «μεγάλων κατηγοριών».
Το πρωτάθλημα των ανδρών διεξάγεται για 98η φορά και το γυναικών για 77η ενώ  ο ΣΕΓΑΣ με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έχει αφιερώσει το πρωτάθλημα στον Ηλία Μισαηλίδη (1914-1996). Το πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων ανδρών-γυναικών θα διεξαχθεί φέτος για 28η και 25η φορά αντίστοιχα ενώ ο ΣΕΓΑΣ το έχει αφιερώσει στον Κώστα Παπαναστασίου (1923-2002).
Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση, όχι μόνο στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στον στίβο, και ένα από τα αρχαιότερα πρωταθλήματα στίβου παγκοσμίως, αφού τα αθλητικά πρωταθλήματα πολλών άλλων χωρών ξεκίνησαν αργότερα (Ιταλία 1906, Ελβετία 1909, Φιλανδία 1910, Αυστρία 1911 κλπ).
Πιστεύουμε ότι θα απολαύσουμε πλούσιο θέαμα αφού οι αθλητές μας θα επιδιώξουν πέρα από την κατάκτηση μεταλλίου και την επίτευξη ορίων που θα τους οδηγήσει στο μεγάλο γεγονός της χρονιάς τους  Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (3-12 Αυγούστου), τους Πανευρωπαϊκούς ανδρών γυναικών (Ελσίνκι 27 Ιουνίου-1 Ιουλίου) αλλά και τους έφηβους και
Νεάνιδες στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας τους (Βαρκελώνη 10-15 Ιουλίου).
Καλή σας θέαση…


Δεν υπάρχουν σχόλια: