Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Το Παγκρήτιο Στάδιο άνοιξε τις πόρτες του…


από:hellasathletic.com

Έξι χρόνια μετά το τέλος των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το Παγκρήτιο Στάδιο άνοιξε επιτέλους τις πόρτες του για τους αθλητές του Ηρακλείου. Ο Δήμος Ηρακλείου και συγκεκριμένα η Δημοτική Επιχείρηση “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Α.Ε. ΟΤΑ”, μετά από πολύ προσπάθεια καταφέρνει να αξιοποιήσει ένα Ολυμπιακό έργο που τόσα χρόνια είχε μείνει ανεκμετάλλευτο και να δώσει «πνοή» στον αθλητισμό που κακά τα ψέματα έχει πολλά προβλήματα. Να σημειωθεί ότι το Παγκρήτιο Στάδιο αποτελεί την πρώτη Ολυμπιακή Εγκατάσταση που έχει παραχωρηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η οποία αξιοποιείται από τον Δήμο Ηρακλείου με δικούς του πόρους, χωρίς οικονομική επιχορήγηση από την Πολιτεία. Οι αθλητές του Ηρακλείου λοιπόν, θα έχουν τη χαρά να φιλοξενηθούν σε πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να δουλέψουν σε υψηλό επίπεδο, με περισσότερη ασφάλεια και οργάνωση.

Στις εγκαταστάσεις λοιπόν του Παγκρητίου θα φιλοξενηθούν αθλητές στίβου, κολύμβησης (διαθέτει κλειστή θερμαινόμενη πισίνα 25 μέτρων), πυγμαχίας, άρσης βαρών, ενόργανης και ξιφασκίας. Επίσης διαθέτει ειδικά όργανα για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί και σύγχρονο δημοτικό γυμναστήριο για τους δημότες Ηρακλείου. Διαθέτει επίσης προσομοιωτή κωπηλασίας με οκτώ θέσεις κωπηλασίας, εξοπλισμένο ιατρείο, φυσιοθεραπευτήριο με υδρομασάζ και σάουνα, παιδότοπο, αποδυτήρια ενηλίκων, παιδιών και ΑΜΕΑ, αυτόματους πωλητές αγαθών και ευρύχωρο παρκινγκ. Να θυμίσουμε τέλος ότι το στάδιο εξυπηρετεί τις ανάγκες του Εργοτέλη που εκπροσωπεί την πόλη στην Super League.

Στην προσπάθεια λοιπόν αυτή του Δήμου Ηρακλείου και της Δημοτικής Επιχείρησης και προκειμένου να παραμείνει σε πλήρη λειτουργία το στάδιο, λόγω του υψηλού κόστους συντήρησής του, οι ενεργοί αθλητές σωματείων θα καταβάλουν μια μικρή – συμβολική μηνιαία συνδρομή (εξαιρουμένων των αθλητών που είναι μέλη Εθνικών Ομάδων), όπως επίσης ισχύει ξεχωριστός τιμοκατάλογος για τους δημότες.

Ελπίζουμε το εγχείρημα αυτό να ευδοκιμήσει και να δούμε την νεολαία της πόλης να στρέφεται ξανά προς τον αθλητισμό καθώς επίσης και τα σωματεία της να γίνονται πιο ανταγωνιστικά σε πανελλήνιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: