Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Σκαφίδα και Καφούρου στην ΑΕΚ!

Πηγή:www.ora21.gr

Το τμήμα στίβου της ΑΕΚ, ξεκίνησε αντεπίθεση διαρκείας απέναντι στους άλλους συλλόγους, συνέχισε την ενίσχυση και μετά την απόκτηση αρκετών νεαρών αθλητών, σήμερα έντυσε στα «κιτρινόμαυρα» την καλύτερη αθλήτρια στο κομμάτι του άλματος επί κοντώ Αφροδίτη Σκαφίδου(φωτο από aeklive) μεταγραφή από τον ΟΣΦΠ.

Η έμπειρη αθλήτρια που ανήκει πια στο δυναμικό της «Ένωσης», είναι ένα από τα πλέον ηχηρά ονόματα του κλασικού αθλητισμού και εντός και εκτός συνόρων. Συγκεκριμένα η Αφροδίτη Σκαφίδα κατέχει το Πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ με ύψος 4,48μ που πέτυχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου τον Ιούνιο του 2005 στην Αθήνα, Πανελλήνιο ρεκόρ με 4.55μ σημείωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο άλμα επί κοντώ γυναικών, κατά την τρίτη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου στο ΟΑΚΑ. Η Σκαφίδα υπερέβη πρώτα τα 4.50μ και στη συνέχεια τα 4.55μ για να καταρρίψει την προηγούμενη δική της κορυφαία επίδοση που ήταν 4.48μ από τις 11 Ιουνίου 2005 και πάλι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Κατέχει την 4η θέση σε επίδοση στην Ευρώπη και την 9η στον κόσμο το 2008. Στις 30 Ιανούριου 2010 έθεσε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στην διάρκεια ημερίδας κλειστού στίβου περνώντας τα 4.41μ.

Τα ευχάριστα όμως, δεν σταμάτησαν εκεί, διότι συμφωνία με το «Δικέφαλο» υπέγραψε και η πρωταθλήτρια του μήκους Ελένη Καφούρου, αναγνωρισμένη αθλήτρια και αυτή εντός και εκτός συνόρων, μια πραγματική ρεκορντγούμαν με πολλά ατομικά ρεκόρ, όπως 6,54 μ. (ανοιχτός), 6,53 μ. (κλειστός). Τριπλούν: 13,37 μ. (ανοιχτός), 13,28 μ. (κλειστός). Η εν λόγω αθλήτρια προτού ντυθεί στα «κιτρινόμαυρα», αγωνιζόταν με τα χρώματα του Ολυμπιακού Κερατσινίου.

Τέλος, οι δύο αθλήτριες φορούν πια το δικέφαλο στο στήθος, χάρης τις προσπάθειες των υπευθύνων, αλλά και την προσφορά του μεγάλου «τροφοδότη» των τμημάτων της Ερασιτεχνικής, Παντελή Γαμπιεράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: