Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Η 'καρέκλα' της εξουσίας

Άρθρο από τα Κερκυραϊκά Σπορ

Η 'καρέκλα' της εξουσίας

«Άγνοια και αδιαφορία», έφεραν την Κέρκυρα στο ναδίρ. Απαιτείται άμεσα συγκροτημένο σχέδιο όσον αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού. Υπάρχει?



Οι Βουλευτικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου βρίσκονται προ των πυλών…κι όπως συνήθως συμβαίνει τέτοια περίοδο, πολιτευτές και υποψήφιοι βουλευτές τάζουν απλόχερα λαγούς με πετραχήλια προκειμένου να συλλέξουν το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ψηφοφόρων ώστε να εκπληρώσουν το μεγάλο όνειρο τους. Την είσοδο στο Κοινοβούλιο.

Καλά ως εδώ αλλά η εμπειρία έχει διδάξει εδώ και δεκαετίες ότι το πρωί της Δευτέρας, λίγες ώρες δηλαδή μετά το κλείσιμο της κάλπης και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όλες οι μεγαλόστομες υποσχέσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες. Η δουλειά θα έχει γίνει (βουλευτιλίκι) και μετά ποιος ασχολείται;

Και για να έλθουμε στα ‘του οίκου μας’ και του νησιού μας, για μία μόνο φορά ας φανούν ειλικρινείς οι ‘πολιτικοί’ κι ας παρουσιαστούν υπεύθυνα να δεσμευθούν επιτέλους ότι ένα σημαντικό μερίδιο της προσοχής τους θα αποσπάσει η επίλυση του χρόνιου προβλήματος της Κέρκυρας που αφορά χιλιάδες ανθρώπους και δε μιλάμε βέβαια για τίποτα άλλο παρά τις απαρχαιωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις. Εκτός αν ζουν σε μία εικονική πραγματικότητα και δεν αντιλαμβάνονται ότι έφτασε η ώρα να ασχοληθούν σοβαρά με ένα ουσιαστικό ζήτημα με πραγματικές κοινωνικές προεκτάσεις που διασφαλίζει εκτός των άλλων και την υγεία όλου του κόσμου.

Για να μην είμαστε ισοπεδωτικοί στην κριτική, έχουν γίνει ορισμένες προσπάθειες κι έχουν αναληφθεί μεμονωμένες πρωτοβουλίες που όμως αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό και δεν συγκροτούν συνολικά λύση, ούτε καν ικανοποιητική. Γιατί αν λάβει κανείς υπόψη του ότι πχ ένας από τους πολυπληθέστερους και οικονομικά ισχυρότερους Δήμους του Νομού, δεν μπήκε καν στο πρόγραμμα κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου αλλά και στερείται παντελώς αθλητικών υποδομών, απαξιώνοντας έτσι πρώτα από όλα τους νέους αλλά και γενικότερα τους κατοίκους της περιοχής που θέλουν να γυμναστούν, τότε σηκώνει ‘ψηλά τα χέρια’. Και το χειρότερο είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αντιδράσεις είναι επιδερμικές και κανείς δε τολμά να θέσει το θέμα προφανώς γιατί θα χάσει την ‘εύνοια’ του Δήμαρχου-αφέντη! Τρομάρα σας…

Αυτές οι νοοτροπίες βέβαια δεν έχουν θέση λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης δεκαετίας αυτού του αιώνα και χρειάζονται πια όχι κούφια λόγια αλλά έμπρακτες αποδείξεις. Εφόσον «αγαπητοί πολιτικοί» πιστεύετε και ισχυρίζεστε ότι μοναδικό σας μέλημα είναι το καλό και συμφέρον του τόπου που εκπροσωπείτε, ιδού πεδίο δόξας λαμπρό για να το αποδείξετε με έργα και πράξεις. Μη στρέφετε το ενδιαφέρον και τη ματιά σας στα αθλητικά σωματεία αφήνοντας φρούδες ελπίδες, τώρα που έχετε ανάγκη τους ‘σταυρούς’. Ασχοληθείτε κάποτε σοβαρά με το αντικείμενο, ακούστε τις φωνές που με κάθε τρόπο επιχειρείτε να αγνοείτε και ρίξτε το βάρος σας σε ένα καυτό θέμα που να είστε σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα το βρείτε μπροστά σας!

Έχετε κουράσει με την αναβλητικότητα που εμφανίζετε εκτός εάν θεωρείτε τον αθλητισμό χρήσιμο για σας μόνο όταν πρόκειται να βγείτε φωτογραφία για λεζάντα με κάποιον από τους πρωταγωνιστές.

Κι ευτυχώς η νεολαία της Κέρκυρας μονίμως σας εκθέτει, αφού με αλλεπάλληλες διακρίσεις σε όλα τα σπορ δείχνει την κατεύθυνση που πρέπει να χαράξετε, όμως για εσάς ο δρόμος είναι ένας και δεν υπολογίζετε κανένα αντίτιμο μέχρι να φτάσετε στο τέλος του προορισμού σας.

ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Παρουσιάζεται λοιπόν μία σπουδαία ευκαιρία σε όλους να εμφανίσετε ένα διαφορετικό πρόσωπο στην κοινή γνώμη, χωρίς όμως το σκεπτικό εκμετάλλευσης, παραπλάνησης και χειραγώγησης του απλού πολίτη. Τοποθετηθείτε ειλικρινά και με απόλυτη σαφήνεια για το τι σκέφτεστε να πράξετε σε περίπτωση εκλογής, για να μπορεί ο ψηφοφόρος να κρίνει στη διάρκεια της θητείας σας, το αν εκπληρώσατε έστω ένα μέρος των υποσχέσεων. Γιατί καλό θα είναι να μην αγνοεί κανείς ότι οι εποχές έχουν αλλάξει κι όσο αν το επιθυμείτε υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που διαθέτουν…μνήμη!



Τρεις αφελείς ερωτήσεις για το κλείσιμο.

- Αλήθεια το υπερσύγχρονο «γήπεδο 10.000 θέσεων» που επρόκειτο να κατασκευαστεί για να καλύψει τις ανάγκες του ΑΟ Κέρκυρα αλλά και να απελευθερώσει το υπάρχον Εθνικό Στάδιο, πότε ολοκληρώνεται;

- Πόσα χρόνια από την ίδρυση του πρέπει να συμπληρωθούν έτσι ώστε ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος να αποκτήσει το κλειστό προπονητήριο, το οποίο λογικά θα έπρεπε να έχει στη διάθεση εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες; Να φτάσει τα 200;

- Θα εξηγήσει ποτέ κάποιος υπεύθυνος για ποιο λόγο δεν προχώρησε η κατασκευή κλειστών γυμναστηρίων σε Βόρειο και Νότιο συγκρότημα παρά τις εξαγγελίες και τις δημοπρατήσεις; Ειδικά στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για έργο προς τιμήν της Μαρίας Γεωργάτου(χάλκινη Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ), που είδε την κορυφαία στιγμή στην αθλητική της καριέρα να θυσιάζεται στο βωμό των μικροπολιτικών συμφερόντων.

Έλεος!!!



« Τρανζίστορ »

Κερκυραϊκά Σπορ

Δεν υπάρχουν σχόλια: