Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Βαλκανικοί Ε/Ν-Συνέντευξη προέδρου ΣΕΓΑΣ Β. Σεβαστή και Δημάρχου Σχηματαρίου Ευάγ. Γεωργίου


Την πεποίθησή τους ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 5-6 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Στάδιο Σχηματαρίου «Ευάγγελος Δεπάστας» θα πραγματοποιηθεί μια άριστη διοργάνωση με την ευκαιρία τέλεσης των 40ων Βαλκανικών Αγώνων Στίβου Εφήβων-Νεανίδων, εξέφρασαν ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και της ABAF Βασίλης Σεβαστής και ο Δήμαρχος Σχηματαρίου Ευάγγελος Γεωργίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που έγινε το μεσημέρι στο Δημαρχείο Σχηματαρίου με την παρουσία και μελών της Οργανωτικής Επιτροπής και στελεχών της Ομοσπονδίας στίβου οι ομιλητές επεσήμαναν μεταξύ άλλων τη σημασία που θα έχει η επιτυχία των αγώνων στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού όχι μόνο του Σχηματαρίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Βοιωτίας και τόνισαν την αποφασιστικότητά τους στην πραγματοποίηση μιας εξαιρετικής διοργάνωσης.

Οι αγώνες που διεκδίκησε και ανέλαβε ο ΣΕΓΑΣ για την χώρα μας και την διοργάνωση εμπιστεύτηκε στον Δήμο Σχηματαρίου, τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και με την συμπαράσταση του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου Δημήτρη Σιούφα. Γίνονται προς τιμήν του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, αλλά και του επίτιμου προέδρου του ΣΕΓΑΣ και πρώην υπουργού Εσωτερικών Γιώργου Κατσιμπάρδη.

Ο κ Γεωργίου παίρνοντας το λόγο είπε: «Ο Δήμος Σχηματαρίου έχει την τιμή να διοργανώνει τους 40ος Βαλκανικούς Αγώνες Ε-Ν. Έχει τη χαρά δε να φιλοξενεί τους νέους από τα Βαλκάνια, στέλνοντας ένα μήνυμα, συνύπαρξης, ειρηνικής συναδέλφωσης , ανάπτυξης των Βαλκανίων. Πραγματικά, είναι μια γιορτή του αθλητισμού για το δήμο μας, και θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά για να αποδείξουμε ότι και οι μικροί Δήμοι μπορούν όταν τολμούν να δείχνουν το μεγάλο έργο που μπορούν να παράγουν. Στην πόλη μας θα χτυπά η καρδιά του αθλητισμού, της ειρήνης και αγάπης, ενώ τους βραδινούς αγώνες θα συνοδεύουν πολιτιστικές εκδηλώσεις και πραγματικά θα είναι μια εβδομάδα Πολιτισμού για το Δήμο μας.

Θα ήθελα να πω ότι με τους αγώνες αυτούς αποτίουμε φόρο τιμής στον αείμνηστο Βαγγέλη Δεπάστα, που μας λείπει, δεν είναι ανάμεσά μας, ένας μεγάλος αθλητής, ένας βαλκανιονίκης, ένας Μεσογειονίκης και πάνω από όλα ίσως, ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές σε ήθος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΣΕΓΑΣ γιατί μας έδειξε εμπιστοσύνη να αναλάβουμε αυτό το μεγάλο γεγονός. Ήταν πριν από τρία χρόνια όταν βρεθήκαμε εδώ και μιλήσαμε για τη δυνατότητα να αναλάβει ο Δήμος μας τους βαλκανικούς αγώνες. Πιστεύω μέχρι σήμερα αλλά και μετά το πέρας των αγώνων θα αποδείξουμε ότι η απόφαση να μας εμπιστευτούν ήταν σωστή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον επίτιμο πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ προς τιμήν του οποίου γίνονται οι αγώνες, Γιώργο Κατσιμπάρδη, όπως και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, γιατί πραγματικά οι ενέργειές του για την πραγματοποίησή τους είναι πάρα πολύ σημαντικές. Από την πρώτη ημέρα που πήραμε τους αγώνες παλεύει να τους φέρει σε πέρας μαζί με άξιους συνεργάτες, όπως ο κ Δημήτρης Θεοδώρου, που είναι και Δημοτικός σύμβουλος.

Στην πορεία χρειάστηκε η πολιτική συνδρομή και πρέπει να κάνω ιδιαίτερη μνεία για τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρώην υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη και σίγουρα τον Βουλευτή μας Μιχάλη Γιαννάκη, τη Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση που συνέβαλε τα μέγιστα και για την πραγματοποίηση της συναυλίας με την ορχήστρα ``Μίκης Θεοδωράκης`` την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου».

Και πρόσθεσε ο Δήμαρχος Σχηματαρίου: «Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο. Είναι ένα μήνυμα για τον πραγματικό αθλητισμό, τον υγιή αθλητισμό, τον κλασικό αθλητισμό. Καλούμε όλους τους αρμοδίους να στρέψουν επιτέλους την προσοχή τους στον περιφερειακό αθλητισμό, εκεί που υπάρχουν τα ταλέντα και πρέπει να τα αναδείξουμε. Τρανό παράδειγμα ο σύλλογος Ερμής Σχηματαρίου, το δημιούργημα του Ευάγγελου Δεπάστα που άρχισε πολύ σύντομα να αποδίδει καρπούς.

Κϋριε Σεβαστή η συνεργασία μας όλο αυτό το διάστημα ήταν άριστη, προσωπικά θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί καταφέρατε με τον τρόπο που χειρίζεστε όλα αυτά τα θέματα να δώσουμε λύσεις σε ότι και αν προέκυψε αυτό το διάστημα. Να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες σας για τη βοήθειά τους, τους Δημοτικούς συμβούλους και τους υπαλλήλους του δήμου μας, τους εθελοντές μας και τα ΜΜΕ.

Πιστεύω ότι αυτές τις μήρες θα δώσουμε ένα μήνυμα που χρειάζεται η ανθρωπότητα και ιδιαίτερα στα βαλκάνια ότι πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά, Θα δώσουμε χρώματα απο το Σχηματάρι, από την όμορφη Βοιωτία, που έχει τόσο μεγάλο πολιτισμό. Θέλω οι φιλοξενούμενοι αθλητές να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις και οι φίλαθλοι να ζήσουν αυτό το μεγάλο γεγονός».

Ο κ Σεβαστής από την πλευρά του επεσήμανε: «Βρισκόμαστε 4 ημέρες πριν τη διεξαγωγή των αγώνων και θέλω με την ευκαιρία αυτής της συνέντευξης να εκφράσω εκ μέρους του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ την ικανοποίησή μας γιατί όλα, δείχνουν ότι θα αποτελέσουν ένα ξεχωριστό γεγονός όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου αλλά και στην ιστορία του Θεσμού. Πρέπει να πω ότι όλα ξεκίνησαν από τη φλόγα που μας μετέδωσε ο αείμνηστος Ευάγγελος Δεπάστας . Πρώτα πρώτα για να του κάνουμε το χατήρι για να συμβάλουμε ο καθένας απ την πλευρά του και να γίνει ένα στάδιο στο Σχηματάρι.

Σε αυτή τη φλόγα προστέθηκε το πάθος του Γιώργου Κατσιμπάρδη να εκμεταλλευτούμε αυτή την εγκατάσταση βελτιώνοντάς την και διοργανώνοντας μεγάλους αγώνες. Ως Βαλκανιονίκης παλιός και ο ίδιος πρότεινε να προγραμματίσουμε να διεξαχθεί εδώ μια Βαλκανιάδα όπως κι έγινε. Τις δυνάμεις σε όλη αυτή την πορεία προσέθεσε και ο Δημήτρης Θεοδώρου, πρόεδρος του Ερμή Σχηματαρίου, που θέλω να πω ότι είναι απτά τα δείγματα δουλειάς που κάνει εδώ το σωματείο με τα αποτέλεσμα να έρχονται σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και να έχουμε αξιόλογη παρουσία στα πρωταθλήματα του ΣΕΓΑΣ. Με αυτή την έννοια οι αγώνες είναι βέβαιο ότι μετά από λίγο διάστημα θα δώσουν νέα φτερά, νέα ερεθίσματα και νέα πνοή στη δουλειά που κάνει το σωματείο».

Και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κατέληξε: «Είμαι βέβαιος ότι όλα αυτά δεν θα έφταναν για να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό αθλητικό και πολιτιστικό θεσμό, που όπως είπα στην αρχή είμαι βέβαιος ότι το σύνολο των διοργανώσεων που θα μεσολαβήσουν θα στείλουν πολλαπλά μηνύματα στις τοπικές κοινωνίες. Επίσης πιστεύω ότι θα στείλοιυν μηνύματα και στη νεολαία και αυτός είναι ο πρωταρχικός μας σκοπός, καθώς και στους εκπροσώπους της Πολιτείας που θα δουν ότι η ανταπόκρισή τους και στα κατασκευαστικά έργα, αλλά και στην χρηματοδότηση των πολιτιστικών και όχι μόνο εκδηλώσεων θα πιάσουν τόπο. Γιατί πραγματικά θα δώσουμε όλοι μαζί τις ημέρες αυτές, μοναδικά μηνύματα και ερεθίσματα όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά και στα Βαλκάνια».


Δεν υπάρχουν σχόλια: