Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

Βαλκανικό Ε/Ν-1η ημέρα-Χρυσά μετάλλια για Μάνου, Αναγνωστοπούλου και Θεοδώρου



Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, Λορέλα Μάνου χρυσά μετάλλια σε δισκοβολία και επί κοντώ στους 40ους Βαλκανικούς Ε/Ν
από :http://www.segas.gr/el/c3/index-c3c.asp?ParentID=1&id=3353

Το 40ο Βαλκανικό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στο στάδιο στολίδι της ιστορικής πόλης του Σχηματαρίου «Ευάγγελος Δεπάστας», συγκέντρωσε τα μικρά αστέρια της χερονήσου του Αίμου ποτ κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον περισσοτέρων των 3.000 φιλάθλων της ευηρύτερης περιοχής.

Κατάμεστο ήταν λοιπόν το στάδιο παρά τη ζέστη που επικρατούσε, με τους διοργανωτές να έχουν προετοιμάσει και ένα καλό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα πριν την έναρξη των αγώνων καθώς και παρουσίαση όλων των αθλημάτων που καλιεργούνται στην πόλη του Σχηματαρίου.

Παρόντες, τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας, όσο και ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιώργος Κατσιμπάρδης, προς τμήν των οποίων έγιναν οι αγώνες και τους οποίους τίμησε κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, μαζί με τον Δήμαρχο Σχηματαρίου Βαγγέλη Γεωργίου, για την μεγάλη συνεισφορά του στην πραγματοποίηση του Βαλκανικού πρωταθήματος.

Από την πλευρά του ο κ Γεωργίου τίμησε τον κ Σεβαστή, τον Σπύρο Δεπάστα, γιο του αείμνηστου παλιού πρωταθλητή των 800μ και 1.500μ, Ευάγγελου Δεπάστα και το νεαρό πρωταθλητή μας του ακοντισμού, Σπύρο Λεμπέση ο οποίος κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό Νέων του Κάουνας.

Από ελληνικής πλευράς πρώτες νίκες σημείωσαν οι Λορέλα Μάνου στο επί κοντώ με 3.90μ, που προσπάθησε και ψηλότερα (4.00μ) αλλά δεν τα κατάφερε και η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία με 49.07μ στις νεάνιδες, και στους έφηβους ο Γεράσιμος Θεοδώρου με 17.54μ στη σφαιροβολία. Την 2η θέση στο μήκος ήρε ο Νίκος Καψής και την 3η στο ύψος ο Γιώργος Σπυρόπουλος.

«Ευχαριστώ τον κόσμο για την συμπαράσταση και το χειρoκρότημα. Ο δυνατός αέρας εμπόδιζε τις καλές προσπάθειες. Μέσα στη χρονιά μετείχα και στο ευρωπαϊκό της κατηγορίας στο Νόβισαντ και τώρα στο Βαλκανικό. Η χρονιά μου ολοκληρώθηκε και πλέον αυτό που θέλω είναι η ξεκούραση», είπε η Λορέλα Μάνου για τη νικη της.

Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου που πέτυσε τη 2η συνεχή νίκη της στη διοργάνωση μετά την περσινή στην Προύσα της Τουρκίας, είπε: «Στο ευρωπα»ϊκό του Νόβισαντ ήμουν 9η και τώρα έκανα ένα καλό βαλκανικό πρωτάθλημα με το χρυσό μετάλλιο. Είμαι ευχαριστημένη για την πορεία μου μέσα στη χρονιά».

Ο Γεράσιμος Θεοδώρου δήλωσε ικανοποιημένος από τη νίκη του και τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι έχουμε καλούς ρίπτες στη χώρα μας και γι΄ αυτό έχουμε καλά αποτελέσματα στους αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω και την προπονήτιά μου Βάσω Παναγιωτοπούλου για την βοήθειά της».

Ο Νίκος Καψής που ήταν φανερά επηρεασμένος από ένα πρόσφατο τραυματισμό του κατέλαβε την 2η θέση στο μήκος με 7.21μ και δήλωσε: «Ήταν δύσκολος ο αγωνας και είχε κόντρα άνεμο. Εδωσα τον καλύτερο εαυτό μου παρά το γεγονός ότι είμαστε στο τέλος της χρονιάς και ταλαιπωρήθηκα το προηγούμενο διάστημα από έναν τραυματισμό στη φτέρνα».

Κατά την 1η ημέρα των αγώνων εντυπωσίασε η Σέρβα Ιβάνα Σπάνοβιτς, η πρωταθλήτρια νεανλιδων του μήκους στο Νόβισαντ. Στο Σχηματάρι κέρδισε την 1η ημέρα χρυσό μετάλλιο τόσο στα 100μ, όσο και στα 4.100μ, ενώ αύριο θα διεκδικήσει και ένα τρίτο στο μήκος.

Βαλκανικό Ε/Ν-1η ημέρα-Αποτελέσματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: