Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ κύριος Δημήτρης Διαθεσόπουλος τίμησε την Υφυπουργό Πολιτισμού κυρία Αντζελα Γκερέκου.


Ο πρόεδρος της ΚΟΕ κύριος Δημήτρης Διαθεσόπουλος τίμησε την Υφυπουργό Πολιτισμού κυρία Αντζελα Γκερέκου. Λίγο πριν την απονομή της τιμητικής πλακέτας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας η παρουσία σας στους αγώνες. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης που Υπουργός δίνει το παρόν. Μας δίνετε χαρά και αισιοδοξία. Η Πολιτεία και η Υπουργός είναι κοντά μας. Σας θέλουμε δίπλα μας. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες μόνο ο αθλητισμός αποπνέει αισιοδοξία και ελπίδα. Να είσθε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Σας τιμάμε γιατί κάνατε τα πάντα προκειμένου να φέρετε στην πατρίδα σας και το νησί σας δυο μεγάλες διοργανώσεις. Πριν από περίπου ένα μήνα φιλοξενήθηκε στην Κέρκυρα με δική σας στήριξη το φαιναλ-φορ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης γυναικών, στην οποία το κύπελλο κατέκτησε μια ελληνική ομάδα. Τώρα στηρίξατε τη προσπάθειά μας να είναι εδώ η κορυφαία κολυμβητική διοργάνωση. Σας ευχαριστούμε».

Η Υφυπουργός Πολιτισμού, η κυρία Άντζελα Γκερέκου, παραβρέθηκε στους αγώνες της δεύτερης ημέρας του κολυμβητικού πρωταθλήματος που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα και σε δηλώσεις της υποστήριξε τα κάτωθι:

«Στις δύσκολες αυτές ώρες που περνάει η ελληνική κοινωνία και ο αθλητισμός, εκδηλώσεις σαν και αυτές είναι πραγματική όαση. Είναι σπουδαίο να βλέπεις νέους ανθρώπους να αγωνίζονται για το καλύτερο μέσα απο μια επίπονη προσπάθεια. Δίνουν το καλύτερο μήνυμα σε όλους. Το μήνυμα ότι οι δύσκολοι στόχοι και οι νίκες επιτυγχάνονται με μεγάλη προσπάθεια. Βέβαια η νίκη δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Η ίδια η συμμετοχή, η ίδια η προσπάθεια και ο καλός αγώνας είναι το ζητούμενο. Στόχος μας είναι ο ανθρωποκεντρικός αθλητισμός, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τον αθλητή. Θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές και κυρίως την ΚΟΕ και τον πρόεδρό της, τον κύριο Δημήτρη Διαθεσόπουλο. Μας τίμησαν με την ανάθεση στην Κέρκυρα αυτής της μεγάλης διοργάνωσης. Το πανελλήνιο κολυμβητικό πρωτάθλημα γίνεται σε ένα νησί με μεγάλη παράδοση στον ναυταθλητισμό. Οι αγώνες πραγματοποιούνται στην πατρίδα του Σπύρου Γιαννιώτη, του μεγάλου αυτού έλληνα κολυμβητή που έχει τιμήσει την Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο».

O Δήμαρχος της Κέρκυρας, ο κ. Μιχάλεφ, θα τιμήσει την Κυριακή το απόγευμα, λίγο πριν την έναρξη των αγώνων της τρίτης και τελευταίας ημέρας, τον κορυφαίο Έλληνα κολυμβητή Σπύρο Γιαννιώτη.

Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ τόνισε:

«Είμαι ευτυχής που θα με τιμήσει ο Δήμαρχος της πόλης, δίνοντάς μου το κλειδί της πόλης. Είμαι Κερκυραίος, αγαπώ αυτόν τον τόπο και είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ επάξια τους συμπατριώτες μου στο κολύμπι. Είναι επίσης τεράστια τιμή για μένα που με πρωτοβουλία του Δήμου, της Πολιτείας, της ίδιας της Υπουργού, της κυρίας Γκερέκου και της ΚΟΕ, το κολυμβητήριο της πόλης θα πάρει το όνομά μου. Βέβαια υπάρχουν κάποια διαδικαστικά προβλήματα που δεν μας επιτρέπουν να γίνει αυτό άμεσα, αλλά η πρόθεση υπάρχει από όλους και αυτό είναι το ζητούμενο. Το άσχημο στην όλη υπόθεση είναι ότι τις ημέρες των τιμών για μένα ο σύλλογός μου, ο Ολυμπιακός, κινδυνεύει να απολέσει τα πρωτεία. Αυτή όμως είναι η μαγεία του αθλητισμού. Οι χαρές και οι λύπες, οι απογοητεύσεις και οι νίκες».

πηγή:www.swimming.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: