Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Στήριγμα στους καλύτερους


Ο ΣΕΓΑΣ ανακοίνωσε τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο σχεδιασμός του την επόμενη τετραετία. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στίβου, Βασίλης Σεβαστής, συναντήθηκε με την επιτροπή υψηλού αθλητισμού και οι δύο πλευρές προσδιόρισαν το πλαίσιο του καινούργιου σχεδιασμού, που θα βασιστεί στην επιβράβευση των αθλητών που θα πετύχουν υψηλές επιδόσεις και διακρίσεις σε συγκεκριμένες διεθνείς διοργανώσεις.

Παράλληλα ο ΣΕΓΑΣ προσδιορίζει τις ετήσεις τακτικές οικονομικές παροχές σε ένα συνολικό ποσό στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι μέχρι τώρα παροχές που καλύπτουν τις ανάγκες τους όπως έξοδα κίνησης, διατροφής και προετοιμασίας, ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν. Επίσης οι προπονητές, ανεξαρτήτως αν θα είναι συνεργάτες της Ομοσπονδίας ή σωματειακοί θα λαμβάνουν και αυτοί πριμ παραγωγικότητας-απόδοσης, ανάλογα με τα αποτελέσματα των αθλητών τους.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ για το νέο σχεδιασμό έχει ως εξής:

"Οι βασικότεροι άξονες του νέου Σχεδιασμού που είναι προσαρμοσμένος σε αντίστοιχα διεθνή πρότυπα είναι οι εξής:

Α. Στηρίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια επίδοσης-διάκρισης
Β. Υποστηρίζει τους νέους αθλητές και αθλήτριες
Γ. Επιβραβεύει αυτούς που πετυχαίνουν υψηλές επιδόσεις και διακρίσεις σε συγκεκριμένες διεθνείς διοργανώσεις

Οι εντάξεις και οι παροχές:

1.Οι αθλητές και αθλήτριες εντάσσονται σε 3 κατηγορίες (Α, Β, Γ) ανάλογα με τα όρια και τις διακρίσεις που πετυχαίνουν.

2.Η ένταξη των αθλητών/τριών στις 3 κατηγορίες του Σχεδιασμού θα γίνεται με τους εξής τρόπους:
Α. Με τον μέσο όρο των 2 καλύτερων επιδόσεών τους σε αξιολογημένους αγώνες όταν αυτός ο μέσος όρος είναι καλύτερος από τα Ολυμπιακού,Παγκοσμίου ή Ευρωπαϊκού επιπέδου όρια που θα ανακοινωθούν σύντομα και με την απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν μία τουλάχιστον συμμετοχή με την εθνική ομάδα.
Β. Να έχουν καταλάβει καθορισμένη θέση σε συγκεκριμένους διεθνείς αγώνες που θα ανακοινωθούν από την ομοσπονδία. Για παράδειγμα, σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων (πρώην Μπρούνο Τζάουλι) και άλλους αγώνες

3.Οι ετήσιες τακτικές οικονομικές παροχές προς τους αθλητές /τριες θα είναι ένα συνολικό ποσό στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι μέχρι τώρα παροχές που καλύπτουν τις ανάγκες τους όπως έξοδα κίνησης, διατροφής και προετοιμασίας, ανάλογα με την κατηγορία που ανήκουν.

4.Συμπληρωματικά, όλοι οι αθλητές/τριες είτε είναι ενταγμένοι στο Σχεδιασμό είτε όχι, θα μετέχουν σε ένα σύστημα μοριοδότησης-βαθμολόγησης, ανάλογα με τις διακρίσεις που πετυχαίνουν σε μία ευρεία γκάμα αγώνων.

Ανάλογα επίσης με τους βαθμούς που θα συγκεντρώσουν θα λαμβάνουν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου μία επιπλέον οικονομική ενίσχυση, ως πριμ παραγωγικότητας-απόδοσης.

5.Οι προπονητές/τριες των αθλητώ ν/τριών που μετέχουν στο σύστημα μοριοδότησης, είτε είναι συνεργάτες της ομοσπονδίας είτε σωματειακοί, ανάλογα με τις διακρίσεις και επιδόσεις των αθλητών τους, θα λαμβάνουν και αυτοί πριμ παραγωγικότητας-απόδοσης.

Το πλήρες και αναλυτικό κείμενο του νέου Σχεδιασμού θα δοθεί στη δημοσιότητα μετά την έγκρισή του από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εντός του τρέχοντος μηνός".

Δεν υπάρχουν σχόλια: