Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ του ΣΕΓΑΣ για το 2009 - 2012


Οι βασικοί άξονες του νέου Σχεδιασμού του ΣΕΓΑΣ 2009 – 2012 που είναι προσαρμοσμένος σε αντίστοιχα διεθνή πρότυπα είναι οι εξής:

Α. Στηρίζεται σε αντικειμενικά κριτήρια επίδοσης και διάκρισης
Β. Υποστηρίζει τους νέους αθλητές και αθλήτριες
Γ. Επιβραβεύει αυτούς που πετυχαίνουν υψηλές επιδόσεις και διακρίσεις σε συγκεκριμένες διεθνείς διοργανώσεις.

Οι εντάξεις & οι παροχές

1. Οι αθλητές και οι αθλήτριες εντάσσονται σε τρεις (3) κατηγορίες (Α, Β, Γ) ανάλογα με τα όρια και τις διακρίσεις που πετυχαίνουν.

2. Η ένταξη των αθλητών – αθλητριών στις τρεις (3) κατηγορίες του σχεδιασμού θα γίνεται με τους εξής τρόπους:
Α. Με το μέσο όρο των 2 καλύτερων επιδόσεών τους σε αξιολογημένους αγώνες, όταν αυτός ο μέσος όρος είναι καλύτερος από τα Ολυμπιακού, Παγκοσμίου, ή Ευρωπαϊκού επιπέδου όρια (Α, Β, Γ) που αναφέρονται στο σχετικό πίνακα και με την απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν μία τουλάχιστον συμμετοχή με την εθνική ομάδα.

Β. Να έχουν καταλάβει καθορισμένη θέση σε συγκεκριμένους διεθνείς αγώνες που αναφέρονται παρακάτω. 3. Οι ετήσιες τακτικές οικονομικές παροχές προς τους αθλητές- αθλήτριες θα είναι κατά κατηγορία οι εξής:

Α΄ κατηγορία 20.000 €
Β΄ κατηγορία 12.000 €
Γ΄ κατηγορία 7.000 €

Στα παραπάνω ποσά συμπεριλαμβάνονται όλες οι παροχές που καλύπτουν μέχρι τώρα τις ανάγκες τους, όπως έξοδα κίνησης, διατροφής και προετοιμασίας. Η Ομοσπονδία θα καταβάλλει προσπάθεια ώστε από τα παραπάνω συνολικά ποσά, ένα μέρος να καταβάλλεται τακτικά ανά μήνα και το υπόλοιπο στην περίοδο που οι αθλητές θα πραγματοποιούν προετοιμασία στην Περιφέρεια ή στο εξωτερικό.

4. Συμπληρωματικά, όλοι οι αθλητές – αθλήτριες είτε είναι ενταγμένοι σε μια από τις κατηγορίες του Σχεδιασμού, είτε όχι, θα μετέχουν σε ένα σύστημα μοριοδότησης-βαθμολόγησης, ανάλογα με τις διακρίσεις που πετυχαίνουν σε μία ευρεία γκάμα αγώνων.

Έτσι σύμφωνα με τους βαθμούς που θα συγκεντρώσουν, θα λαμβάνουν στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου μία επιπλέον οικονομική ενίσχυση ως πριμ απόδοσης.

1. Οι προπονητές – προπονήτριες των αθλητών – αθλητριών που μετέχουν στο σύστημα μοριοδότησης, είτε είναι συνεργάτες της Ομοσπονδίας, είτε Σωματειακοί, ανάλογα με τις διακρίσεις και επιδόσεις των αθλητών τους θα λαμβάνουν και αυτοί πριμ απόδοσης.

2. Τα όρια ένταξης στις κατηγορίες του Σχεδιασμού είναι αυξανόμενης δυσκολίας και σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα.

3. Η Νέα Γενιά του στίβου, δηλαδή οι Ε/Ν και οι ΝΕΟΙ/ΝΕΕΣ, εντάσσεται στο Σχεδιασμό για δύο (2) έτη, ώστε να της δοθεί η δυνατότητα ομαλής προσαρμογής στον Πρωταθλητισμό διεθνούς επιπέδου.

4. Προβλέπεται ένταξη στις διάφορες κατηγορίες του Σχεδιασμού και για τα ομαδικά αγωνίσματα (Σκυταλοδρομίες & ομαδική κατάταξη στον Μαραθώνιο, τον Ανώμαλο δρόμο, το Βάδην, και τα Σύνθετα Αγωνίσματα) ανάλογα με τις διακρίσεις & επιδόσεις που πετυχαίνουν.

5. Η συμμετοχή-προσφορά στην Εθνική Ομάδα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη στο Σχεδιασμό.

6. Όσοι έχουν κατακτήσει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ή Παγκόσμιο Κύπελλο σε ατομικό αγώνισμα θα εντάσσονται για δύο (2) έτη.

7. Το σύστημα μοριοδότησης-βαθμολόγησης για την παροχή πριμ απόδοσης, δίνει κίνητρο και στους αθλητές και στους προπονητές για συμμετοχή σε αρκετούς αγώνες, και για διάκριση σε μεγάλους αγώνες.

8. Η επίτευξη πολύ υψηλών επιδόσεων σε μεγάλους αγώνες, παρέχει ένα επιπλέον πριμ απόδοσης.

9. Και τέλος, οι προπονητές – προπονήτριες γνωρίζουν με ποια κριτήρια θα αξιολογηθούν, ώστε να επιλεγούν από την Ομοσπονδία ως συνεργάτες.

10. Οι εντάξεις των αθλητών – αθλητριών με το Νέο Σχεδιασμό θα γίνουν την 1η Οκτωβρίου 2009, για την αγωνιστική περίοδο από 1-1-2009 έως 30-9-2009.

από:http://www.segas.gr/el/c3/index-c3n.asp?ID=1914
στο τέλος της σελίδας του ΣΕΓΑΣ αναλυτικά το αρχείο για κατέβασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: