Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Δήλωση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή για την τροποποίηση του αθλητικού νόμου



Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, ενόψει της συζήτησης του αθλητικού νομοσχεδίου από την ολομέλεια της Βουλής, τις επόμενες μέρες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια περίοδο που ο ελληνικός αθλητισμός δοκιμάζεται από μεγάλα προβλήματα αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον Βουλευτή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Σάββα Εμινίδη, που είχε την πρωτοβουλία, στην οποία ανταποκρίθηκαν ο Γιάννης Ιωαννίδης από την ΝΔ και ο Γιώργος Ανατολάκης από το ΛΑΟΣ, υπεύθυνοι αθλητισμού των κομμάτων τους, αλλά και 16 ακόμη Βουλευτές όλων των κομμάτων, να καταθέσει για ψήφιση δύο τροπολογίες που αφορούν στους αθλητές και στις αθλήτριες όλων των αθλημάτων, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά την μιζέρια που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στον αθλητισμό.

Η πρώτη τροπολογία αφορά την τροποποίηση των διατάξεων του ισχύοντος νόμου έτσι ώστε οι αθλητές – τριες μας που απασχολούνται στο δημόσιο και εκπροσωπούν την χώρα χαρίζοντας μας επιτυχίες, να μην στερούνται των αποδοχών και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους, για τα χρονικά διάστημα που απουσιάζουν από τις υπηρεσίες τους, προκειμένου να μετέχουν σε προπονητικές συγκεντρώσεις ή σε αγώνες σε Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η τροπολογία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για αυτούς, ιδιαίτερα τη δεδομένη στιγμή, που διανύουμε μία ολυμπιακή χρονιά.

Η δεύτερη τροπολογία αφορά μία ολοκληρωμένη πρόταση κινήτρων για νέους αλλά και φτασμένους αθλητές, που αποκαθιστά την αίσθηση του μέτρου στο ιδιαίτερα σημαντικό αυτό ζήτημα για τα ελληνόπουλα που ασχολούνται με τον αθλητισμό.

Απευθύνω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εκπροσώπους του ελληνικού Κοινοβουλίου, για αυτή τους την πρωτοβουλία και κάνω έκκληση στον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο να κάνει αποδεκτές αυτές τις τροπολογίες στέλνοντας το μήνυμα σε όλα τα ελληνόπουλα, ότι η πολιτεία παρά τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν, συνεχίζει να νοιάζεται για την ελληνική νεολαία, αλλά και τον αθλητισμό.

Αυτό ευχόμαστε όλοι μας Πρόεδρε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: