Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Σεβαστή - Μπιτσαξή




Με τον γγΑ Πάνο Μπιτσαξή συναντήθηκε την Τρίτη (31/1) ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής, προκειμένου να συζητήσουν μια σειρά από θέματα που απασχολούν την ελληνική ομοσπονδία.
Στην συνάντηση έγινε εκτενή συζήτηση για το θέμα της τακτικής επιχορήγησης του 2012, από την οποία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η εύρυθμη λειτουργία της ομοσπονδίας στην τρέχουσα σεζόν. Το ποσό που θα λάβει ο ΣΕΓΑΣ, ως τακτική επιχορήγηση, αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες και θα είναι μειωμένο σε σχέση με τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία της ομοσπονδίας το 2011.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Βασίλης Σεβαστής ζήτησε την παρέμβαση του κ. Μπιτσαξή στο θέμα που έχει ανακύψει με την διακρατική συμφωνία που υπάρχει με την Κύπρο. Οι Κύπριοι ζήτησαν να μειωθούν στο 50% οι διανυκτερεύσεις για την προετοιμασία των αθλητών στο Νησί της Αφροδίτης. Εξέλιξη βέβαια που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στον προγραμματισμό καθώς το ενδιαφέρον από τους Έλληνες αθλητές για προετοιμασία στην Κύπρο είναι μεγαλύτερο από άλλες χρονιάς εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Παράλληλα ο κ. Μπιτσαξής δεσμεύθηκε πως θα γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες κινήσεις, προκειμένου ο στίβος την επόμενη χρονιά να επιστρέψει στο κλειστό της Παιανίας, το οποίο φέτος δεν θα φιλοξενήσει καμία αγωνιστική δραστηριότητα, ενώ έκανε σαφές πως θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις της ΓΓΑ και στο άμεσο μέλλον θα τακτοποιηθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες προς τους διοργανωτές των ελληνικών μίτινγκ, από τους αγώνες του 2011.

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ ζήτησε από τον κ. Μπιτσαξή να επαναλειτουργήσουν οι ξενώνες του Ολυμπιακού σταδίου, ώστε να εξυπηρετηθεί μεγάλος όγκος αθλητών. Το μόνο που απαιτείται για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι συντήρηση των δωματίων, τα οποία παραμένουν παρατημένα εδώ και χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: