Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η «τρέλα» του στίβου

Η «τρέλα» του στίβου

από:http://hellasathletic.com

Πριν από αρκετό διάστημα, από αυτήν τη φιλόξενη στήλη είχα επισημάνει αυτό που όλοι διέβλεπαν. Την αδυναμία της πολιτείας να συνδράμει οικονομικά μέσω του προϋπολογισμού τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η μείωση είναι τεράστια και τα προβλήματα που δημιουργεί αξεπέραστα. Ηδη πολλά κολυμβητήρια υπολειτουργούν λόγω έλλειψης πετρελαίου θέρμανσης και το ίδιο συμβαίνει στις κλειστές αίθουσες βόλεϊ, μπάσκετ, χάντμπολ κλπ.

Ολες οι αθλητικές ομοσπονδίες έχουν επισημάνει τα προβλήματα που έρχονται, ο δε ΣΕΓΑΣ ανέστειλε τη λειτουργία του με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στην προπόνηση στίβου βέβαια, η ύπαρξη κλειστού γυμναστηρίου κατά τη χειμερινή περίοδο διευκολύνει αγωνίσματα αλμάτων κυρίως και από κοντά τους δρόμους ταχύτητας και τη σφαίρα από τις ρίψεις. Οι δρομείς των αποστάσεων έχουν μάθει να προπονούνται σε ανοιχτούς κυρίως χώρους. Η σωστή βέβαια προετοιμασία προϋποθέτει και την ύπαρξη κλειστής αίθουσας.

Τα γράφω όλα αυτά, για να καταλήξω στο εξής: οι αθλητές του στίβου, πάρει δεν πάρει χρήματα ο ΣΕΓΑΣ, θα προπονούνται «βρέξει – χιονίσει». Οι απλήρωτοι προπονητές θα τους παρακολουθούν κάτω από τη βροχή και το κρύο και όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες και οι μεν και οι δε θα κάνουν αυτό που αγαπούν. Προπόνηση.

Και τότε είχα γράψει και τώρα ξαναγράφω κάτι που οι «στιβικοί» γνωρίζουν καλά. Με δικές τους θυσίες, με αυταπάρνηση και «τρέλα» θα συνεχίσουν να γυμνάζονται, ευελπιστώντας ότι και αγώνες θα γίνουν το καλοκαίρι και τα στάδια θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν, διαφορετικά η Ελλάδα θα έχει πεθάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: