Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Κινδυνεύει με λουκέτο το Αλεξάνδρειο



Του ΘΟΔΩΡΗ ΦΕΛΑΝΗ http://www.sentragoal.gr

Με διακοπή της λειτουργίας του , εξαιτίας δυσβάσταχτων οικονομικών χρεών απειλείται το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο ως αποτέλεσμα της αδιαφορίας και της δυσκίνητης κρατικής μηχανής η οποία δείχνει ανήμπορη να δώσει λύσεις ακόμη και σε απλά διαδικαστικά θέματα που δεν αφορούν αποκλειστικά την γενικότερη οικονομική δυσπραγία που υπάρχει.


Κινδυνεύει με λουκέτο το Αλεξάνδρειο

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ψήφιση του Νόμου 4002(που επικυρώθηκε από τις 22 Αυγούστου 2011), αποφασίσθηκε η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης για τέσσερα γυμναστήρια της Θεσσαλονίκης μεταξύ των οποίων και το Αλεξάνδρειο.

Εκ τότε και παρά την παρέλευση τριών μηνών η ΓΓΑ δεν έχει ακόμη προχωρήσει στον ορισμό προσωρινής έστω διοίκησης η οποία θα ασχοληθεί με τα συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν και έχουν αναγκάσει κατά το παρελθόν γήπεδα να βάζουν λουκέτο.

Αυτή την στιγμή, το Αλεξάνδρειο έχει ανεξόφλητες υποχρεώσεις ύψους 530.000 ευρώ. Τα 280.000 ευρώ αφορούν χρέη προς την ΔΕΗ η οποία λίγους μήνες πριν είχε κόψει το ρεύμα στο γήπεδο, ενώ ανάλογες προειδοποιήσεις έχουν γίνει και το τελευταίο διάστημα. Επίσης, 35.000 ευρώ οφείλονται στην εταιρεία φυσικού αερίου η οποία επίσης έχει απειλήσει με διακοπή παροχής. Εδώ και πολύ καιρό τέλος δεν αποδίδονται εισφορές σε ΙΚΑ και ο φόρος μισθωτών υπηρεσιών.

Απλήρωτοι τον τελευταίο μήνα είναι και οι υπάλληλοι του γηπέδου, ενώ έχει σταματήσει κάθε επιχορήγηση προς το γήπεδο. «Το επόμενο βήμα είναι το λουκέτο, εδώ και πολύ καιρό περιμένουμε τον ορισμό της νέας διοίκησης. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, είναι και διαδικαστικά ζητήματα λειτουργίας που λιμνάζουν και δεν μπορούν να διευθετηθούν.

Η αδιαφορία της αθλητικής ηγεσίας είναι πρωτοφανής. Ανάλογα προβλήματα ξέρω πως αντιμετωπίζει και το Ποσειδώνιο κολυμβητήριο και το κλειστό της Μίκρας, όπως και άλλα γήπεδα. Έτσι όπως πάμε στο τέλος δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Αδιαφορία δείχνουν και οι βουλευτές Θεσσαλονίκης, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Ιωαννίδης. Παρά τις εκκλήσεις μας δεν έχουν κάνει το παραμικρό», δηλώνει ο επί σειρά ετών διευθυντής του γηπέδου, Κώστας Μαραφλής και προσθέτει:

«Έχουμε περιορίσει στο ελάχιστο τις δαπάνες μας, προσπαθούμε μέσω κάποιων εκδηλώσεων που γίνονται να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα και μέσω αυτών πληρώθηκαν οι λίγοι εργαζόμενοι. Πρέπει όμως επιτέλους να δοθεί μια λύση».

Να θυμίσουμε ότι η ανέγερση του γηπέδου αποφασίσθηκε τον Αύγουστο του 1959 και η κατασκευή του ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1960. Τα εγκαίνια του έγιναν στις 29 Ιουνίου του 1966 παρουσία του βασιλιά Κωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: