Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

από:www.enet.gr


Με μηνύματα ελπίδας έπεσε η αυλαία των Special Olympics

Υπό τους ήχους του ύμνου των Αγώνων που συνέθεσε ο Στέφανος Κορκολής, η Αθήνα αποχαιρέτισε απόψε στο Καλλιμάρμαρο περίπου 7.000 αθλητές των Special Olympics, τους προπονητές και τις οικογένειές τους από 180 χώρες του κόσμου, οι οποίοι με τη συμπαράσταση 25.000 εθελοντών συμμετείχαν τις τελευταίες δέκα ημέρες στην “επανάσταση της αξιοπρέπειας”.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ.Γιώργος Καμίνης κήρυξε την λήξη των Αγώνων με 300 και πλέον μέλη από τις αντιπροσωπίες των αθλητών να παρελαύνουν υπό τους ήχους της μουσικής των Ονιράμα.

“Η Ελλάδα υπάρχει. Η Ελλάδα μπορεί. Δεν υπάρχει μόνο σκοτάδι και απαισιοδοξία. Υπάρχει αισιοδοξία, δύναμη και ανθρωπιά. Ο αγώνας για μια κοινωνία που θα σέβεται τη διαφορετικότητα, συνεχίζεται” δήλωσε η κα Άννα Δεσποτοπούλου, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

“Ευχαριστούμε Αθήνα, ευχαριστούμε εθελοντές, ευχαριστούμε αθλητές. Είμαστε όλοι μέσα» αναφώνησε στα ελληνικά ο πρόεδρος του παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics, Τίμοθι Σράιβερ. Και πρόσθεσε: “Οι εθελοντές έδειξαν το καλύτερο κομμάτι της Ελλάδας. Κλέψατε τις καρδιές μας. Θα είμαστε πάντα ευγνώμονες. Σας ευχαριστούμε. Ακόμα και σε δύσκολες εποχές οι εθελοντές δείχνουν το δρόμο και εμείς τους ακολουθούμε.”

“Γέφυρες χτίζουμε, φράγματα γκρεμίζουμε” τραγούδησε το συγκρότημα Αέρικα το οποίο συνθέτουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι Αέρικα έχουν κάνει πάνω από 100 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και μεταδίδουν το μήνυμα της αποδοχής της διαφορετικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: