Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

«Οι γυμναστές έκοψαν την πίτα τους- Τιμήθηκε ο Αριστείδης Άνθης»





ΠΕΠΦΑ Νομαρχιακό Τμήμα Κέρκυρας-

Δελτίο τύπου

«Οι γυμναστές έκοψαν την πίτα τους- Τιμήθηκε ο Αριστείδης Άνθης»

Στην κατάμεστη αίθουσα του συνδέσμου Διαιτητών Κέρκυρας οι Πτυχιούχοι φυσικής αγωγής Κέρκυρας έκοψαν την πίτα τους την Δευτέρα το απόγευμα. Ο πρόεδρος κος Πέρρος στην ομιλία του, αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους τόνισε οτι ο αθλητισμός και στην χώρα μας ακολουθεί πιστά το γενικότερο πολιτικό κλίμα .Έκανε μια σύντομη αναφορά στην εικόνα που παρουσιάζει ο ελληνικός αθλητισμός σήμερα. Αναφέρθηκε στην έλλειψη θεσμικού πλαισίου και στρατηγικής, στον Προϋπολογισμό που είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων ετών στην κατηγοριοποίηση των αθλημάτων με σοβαρές συνέπειες, στις επιχορηγήσεις αθλ σωματείων που βρίσκονται σε επίπεδα 2004, στο ΕΣΚΑΝ που δεν πραγματοποιεί ελέγχους Doping για πάνω από ένα χρόνο, στα αθλητικά κέντρα που υπολειτουργούν για οικονομικούς λόγους, στα κλειστά κολυμβητήρια σε Χανιά- Θεσ/νικη- Πύργο, στα προβλήματα που προέκυψαν με τα αθλητικά σχολεία, στη αναστολή των σχολικών πρωταθλημάτων , στον περιορισμό των προγράμματα ΜΑ στους πρωην Δήμους και στους απλήρωτους γυμναστές. Τόνισε δε πως κατέχουμε τα πρωτεία Πανευρωπαϊκά σε ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας και σε περισσότερους θανάτους από ναρκωτικά!

- Επίσης αναφέρθηκε για το 2010 και το χαρακτήρισε χρονιά σταθμό για το Κερκυραϊκό αθλητικό κίνημα εννοώντας το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για τις αθλητικές υποδομές στο νησί μας…. «Μέσα από μια διαδικασία 11 ωρών, 53 εισηγήσεων δεκάδων παρεμβάσεων, έχουμε στα χέρια μας «τα αποτελέσματα- συμπεράσματα» τα οποία μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τον «μπούσουλα» για τον Κερκυραϊκό αθλητισμό για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια» τόνισε! Και συνέχισε …. «Επειδή οι υποδομές αλλά και ευρύτερα ο αθλητικός σχεδιασμός- όποιος και αν είναι- μεταφέρθηκε τώρα ολοκληρωτικά στους «Καλλικρατικούς Δήμους» Ο σύλλογος μας στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα ζητήσει παρέμβαση και στο περιφερειακό και στο δημ συμβούλιο. Θα επιδοθεί σε κάθε σύμβουλο αντίγραφο των αποτελεσμάτων προς χρήση. Εμείς δηλώνουμε πως είμαστε στην διάθεση των αιρετών να προωθήσουμε πολιτικές για ένα ν υγιή αθλ. Δηλώνουμε όμως ταυτόχρονα πως θα είμαστε απέναντι σε απραξία, σε μη διεκδίκηση, αλλά και σε κακοδιαχείριση από αιρετούς και από συμβούλους…

- Απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Πτυχ ΦΑ να ενεργοποιηθούν ακόμη περισσότερο στον σύλλογο και αναφέρθηκε στον κοινωνικό ρόλο των γυμναστών: «Δεν ξεχνάμε πως υπηρετούμε την κοινωνία από αυτή τη θέση , πως και μεις συμβάλλουμε στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας των νέων κύρια ατόμων, στην κοινωνικοποίηση τους μέσα από την ΦΑ, μέσα από τα σπορ, Συμβάλλουμε στην προαγωγή της υγείας του λαού, στην ψυχαγωγία και διασκέδαση του. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως η ΦΑ και ο αθλητισμός συμβάλουν θετικά στη μαθησιακή διαδικασία και είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στην αναχαίτιση της παιδικής παχυσαρκίας και στην αποβολή ανθυγιεινών συνηθειών από το σημερινό τρόπο ζωής, ενώ με την παιδαγωγική τους σημασία, διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην καταπολέμηση διακρίσεων ρατσισμού, ξενοφοβίας και βίας»

Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο Αριστείδης Άνθης, ο γυμναστής – προπονητής ποδοσφαίρου για την πολύχρονη προσφορά τους στο Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο, ο οποίος και δήλωσε συγκινημένος από την τιμή που του γίνεται, Τιμή που- ‘όπως είπε- αποκτά μεγαλύτερη αξία όταν γίνεται από τον κλάδο των γυμναστών!

Κατόπιν δόθηκε ο λόγος για χαιρετισμό στους παραβρισκόμενους, κο Καλούδη Γιώργο επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης, τον κο Γαβαλά Μάχο, Περιφερειακό διευθυντή εκπ/σης και καθηγητή ΦΑ, τον Κο Χαρίτο Δημήτρη, αντιπρόεδρο των Special Olympics , κο Ασπιώτη Στέφανο από τον σύνδεσμο Διαιτητών, τον κο Δημάκο Πέτρο από τον σύνδεσμο προπονητών ποδοσφαίρου και από τον εκπρόσωπο της ΑΟ Κέρκυρα ΠΑΕ κο Φώτη Σκούρτη. Την πίτα ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη, πατήρ Σπυρίδων.

Χαιρετισμό έστειλαν οι βουλευτές Κέρκυρας Άντζελα Γκερέκου, Δένδιας Νίκος και Χαραλάμους Μπάμπης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κος Προβατάς και ο σχολικός σύμβουλος ΦΑ κος Σπάχος Κλεομένης.

Ο αντιπρόεδρος κος Σγούρος ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές (ΕΠΣΚ, Διαιτητές και προπονητές) καθώς και τους χορηγούς τον ΑΟ Κέρκυρα ΠΑΕ και την διεύθυνση του ξενοδοχείου Corfu Mare.

Ακολούθησε επιμορφωτική ημερίδα αφιερωμένη στο παιδικό ποδόσφαιρο. Εισηγητής ήταν ο Σουγλής Αθανάσιος, διδάσκων στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών και υπεύθυνος ακαδημιών στον Πανιώνιο. Στους παρακολουθήσαντες επιδόθηκαν βεβαιώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: