Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση ΔΣ ΣΕΓΑΣ για εξαγγελίες ΓΓΑ

Το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ στη σημερινή του συνεδρίαση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του γενικού γραμματέα Αθλητισμού κ Πάνου Μπιτσαξή, θέλει να αναφέρει τα εξής:

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης του Ελληνικού Αθλητισμού». Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια επιχειρείται η αντιμετώπιση σειράς αρνητικών φαινομένων και παθογενειών.

Οι εξαγγελίες χαρακτηρίζονται από θετικά στοιχεία στους τομείς ιεράρχησης των αθλημάτων, της χρηματοδότησης των αθλητικών ομοσπονδιών βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, με την κατάθεση πολυετών προγραμμάτων και με διαδικασίες ελέγχου, διαφάνειας και αξιολόγησης.

Η συζήτηση που άνοιξε, θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους φορείς του αθλητικού κινήματος, να καταθέσουν τις απόψεις τους για ζητήματα που χρήζουν επανεξέτασης, διόρθωσης, ή συμπλήρωσης, σε όσα ανακοινώθηκαν.

Το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ θα ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις, αλλά ζητά από την Πολιτεία την ενίσχυση των υγειών και παραγωγικών σωματείων και την ηθική και υλική επιβράβευσή τους, παράλληλα με την διαγραφή των σωματείων «σφραγίδα».

Τέλος ζητά την σταδιακή καταβολή των τακτικών επιχορηγήσεων της ΓΓΑ των τελευταίων 5 ετών, προς τα σωματεία, που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: