Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ανακοίνωση ΣΕΓΑΣ

21/10/2009 5:17:32 μμ. Με την ευκαιρία της σημερινής του συνεδρίασης το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ συγχαίρει τον Υπουργό Παύλο Γερουλάνο και την Υφυπουργό Πολιτισμού Αγγελική Γκερέκου για την ανάληψη των νέων τους καθηκόντων και εύχεται καλή επιτυχία στο έργο τους.

Εκφράζει την ελπίδα ότι η κατάργηση της θέσης του αρμόδιου για τον Αθλητισμό Υφυπουργού δεν σημαίνει υποβάθμιση του ενδιαφέροντος της νέας Κυβέρνησης για τον Αθλητισμό.

Ο ΣΕΓΑΣ θα στηρίξει κάθε προσπάθεια της νέας Κυβέρνησης που θα αποσκοπεί στην μαζικοποίηση και εξάπλωση του ερασιτεχνικού Αθλητισμού, την ανάγκη αξιοπρεπούς εκπροσώπησης στις διεθνείς συναντήσεις, τη διασφάλιση των αναγκαίων πόρων, την ορθολογική κατανομή τους και την διαφάνεια στη διαχείρισή τους, την βελτίωση των υποδομών, την επιστημονική υποστήριξη, την ουσιαστική καταπολέμηση των φαινομένων της βίας και του Doping και την ανάδειξη του Αθλητισμού σε βασική συνιστώσα πολιτισμού, παιδείας και υγείας στην Χώρα μας.

Κάνει τέλος έκκληση στην ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, να ασχοληθεί άμεσα με τα τρέχοντα και επείγοντα προβλήματα του Ελληνικού Αθλητισμού, που αφορούν την καταβολή των τακτικών επιχορηγήσεων των Ομοσπονδιών και των Σωματείων πριν το τέλος του έτους, και την ομαλή λειτουργία των Ολυμπιακών και Εθνικών Αθλητικών εγκαταστάσεων, που λόγω της προεκλογικής αλλά και μετεκλογικής περιόδου παρουσιάζουν σοβαρές καθυστερήσεις, αρρυθμίες και προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: