Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Νέος πρόεδρος στην ΕΟΕ ο Σπύρος Καπράλος

Αλλαγή φρουράς στην προεδρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής με την εκλογή του Σπύρου Καπράλου που θα είναι ο 24ος πρόεδρος στην ιστορία της ΕΟΕ από το 1894.
Στις εκλογές που έγιναν το απόγευμα ο κ.Καπράλος πήρε 18 ψήφους έναντι 11 του απερχόμενου προέδρου Μίνωα Κυριακού. Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 28 εκπρόσωποι ομοσπονδιών, καθώς και ο Λάμπης Νικολάου ως εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στην ΕΟΕ. Δεν ψήφισε, η ομοσπονδία της πυγμαχίας, αλλά ψήφισαν κανονικά αυτές του μπάντμιντον και του κέρλινγκ.

Την οριστική απόφαση να μην ψηφίσει η ΕΟΠ και αντιθέτως να πάρουν μέρος στη διαδικασία οι άλλες δυο ομοσπονδίες, πήρε η ολομέλεια της ΕΟΕ που συνεδρίασε για δυόμιση ώρες πριν την εκλογική διαδικασία.

Ποιος είναι

Ο Σπύρος Καπράλος γεννήθηκε το 1955. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και πήρε MBA στο Πανεπιστήμιο INSEAD της Γαλλίας. Μέλος της ολομέλειας της ΕΟΕ (1993-1996), τον Μάρτιο του 2004 ανέλαβε γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων του υπουργείου Πολιτισμού. Διετέλεσε και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Τον Οκτώβριο του 2004 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών και το 2009 εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων. Πρωταθλητής κολύμβησης και πόλο, καθώς και αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Αγώνες της Ατλάντα.
Από:http://new.enet.gr/?i=news.el.home&id=16063

Τα πάντα για ΕΟΕ :http://www.greek-olympics.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: