Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


ΘΕΜΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Το Δ.Σ. του Συλλόγου σε συνεδρίαση του την Τετάρτη 7/5/2008 σχετικά με την προκήρυξη Αγώνων Στίβου Δημοτικών Σχολείων Ν. Κέρκυρας και τις συνεχείς αναβολές τους (16/4-6/5-8/5/2008) ΟΜΟΦΩΝΑ εκφράζει την αγανάκτηση του για την προχειρότητα και ανευθυνότητα που αντιμετωπίζονται από τον Προϊστάμενο του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ν. Κέρκυρας οι Συνάδελφοι μας εκπαιδευτικοί Φ. Αγωγής , οι μαθητές και γονείς τους.
Θεωρούμε πως:
ν" Ο ανεπαρκής χρόνος της προετοιμασίας των Σχολικών Αγώνων -οι σχολικές μονάδες ενημερώθηκαν την ημέρα που έκλειναν για τις γιορτές του Πάσχα- σε σχέση με τις αυξημένες απαιτήσεις για τη συμμετοχή των μαθητών, όπως η μη αναγνώριση του Δελτίου Υγείας και η απαίτηση να εκδοθούν αθλητικές ταυτότητες και βεβαιώσεις υγείας από γιατρό σε 24 ώρες, προκάλεσαν αναστάτωση στις οικογένειες των μαθητών - απαξιώνοντας δράσεις και καθιστώντας αδύνατη τη διεξαγωγή Αθλητικών Αγώνων, που με αγώνα και θυσίες των εκπαιδευτικών ΦΑ. έχουν θεσμοθετηθεί στο Νομό μας. •
V Η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ Γραφείου Φ. Αγωγής με τους μάχιμους εκπαιδευτικούs Φ. Αγωγής.
V Η απουσία σχεδιασμού και καταμερισμού των αθλητικών δράσεων κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς όπως γινόταν τα προηγούμενα έτη καθιστούν αδύνατη την ομαλή διεξαγωγή των Σχολικών Αγώνων. Για τους παραπάνω λόγους ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ έστω την ύστατη στιγμή την αναβολή τους σε χρόνο ικανό και επαρκή για την προετοιμασία τους.
Επίσης θεωρούμε απαράδεκτη και προσβλητική την στάση του Προϊστάμενου του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Κέρκυρας απέναντι στους συναδέλφους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων που του έθεσαν τους προβληματισμούς τους για τον ανοργάνωτο σχεδιασμό των Αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: