Παρασκευή 2 Μαΐου 2008

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ Γ.Σ 1893 - 2008 115 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ


Δελτίο τύπου του Κερκυραϊκού ΓΣ

Ο Κερκυραϊκός Γ.Σ με την μεσολάβηση του αείμνηστου Πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη που εκτιμούσε και αγαπούσε τον σύλλογο απέκτησε από την κτηματική εταιρεία του Δημοσίου οικοπεδική έκταση 26 στρεμμάτων έναντι 16,5 εκατομμυρίων για να κατασκευάσει κλειστό προπονητήριο στίβου και αθλοπαιδιών.
Να σημειώσουμε οτι από το 1977 οι φορείς διοίκησης και εξουσίας της Πολιτείας υποσχόταν στον Κερκυραϊκό Γ.Σ το κλειστό προπονητήριο Στίβου τονίζοντας μάλιστα οτι ένας από τους αρχαιότερους συλλόγου της Πατρίδας μας το δικαιούται.
Στις 26 Μαϊου του 2006 με πρόταση του πρώην Νομάρχη κ.Γεωργ.Μαχειμάρη και ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου , αποφασίσθηκε να κατασκευασθεί επιτέλους το κλειστό προπονητήριο του Κερκυραϊκού Γ.Σ στο ιδιόκτητο χώρο στις Αλυκές.
Μάλιστα με συντονισμένες προσπάθειες των τεχνικών υπηρεσιών προκηρύχθηκε το έργο για τις 13 Φεβρουαρίου 2007.
Όμως η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση με τον Νέο Νομάρχη κ.Στέφανο Πουλημένο αποφάσισε να ζητήσει την βοήθεια του πρώην Πρωθυπουργού Αθλητισμού κ.Ορφανού για να γίνει ένα πιο ολοκληρωμένο έργο.
Πράγματι ο κ. Ορφανός σε επίσκεψη του στην Κέρκυρα στις 11 Αυγούστου 2007 εξήγγειλε την κατασκευή του κλειστού προπονητηρίου Στίβου - Αθλοπαιδιών εντάσσοντας το έργο στα ΣΔΙΤ.
Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε από πλευράς Υφυπουργείου, παρά τις προσπάθειες της Νομαρχίας και τις συντονισμένες ενέργειες του Αντινομάρχη κ.Κώστα Λέσση ο οποίος έχει αγκαλιάσει το έργο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να υλοποιήσει την κατασκευή του κλειστού προπονητηρίου.
Να σημειώσουμε οτι ο Κερκυραϊκός ΓΣ τα τελευταία 25 χρόνια έχει μεγάλη δραστηριότητα στον στίβο και πάνω από 75 αθλητές-ιες του έχουν αγωνισθεί με τις Εθνικές ομάδες με διεθνείς διακρίσεις η έχουν χρησθεί Πανελληνιονίκες, όπως ο Αρσένης Τσιμίνος Παγκόσμιο ρεκόρ στα 2000μ.Φ.Ε εννέα Πανελλήνια ρεκόρ το 1980, ο Φίλιππος Σγούρος 1ος νικητής στο επί κοντώ στο Παγκόσμιο Παίδων και Μαθητικό, ο Σπύρος κοντοσώρος , ο Κώστας Γκασιάλης , ο Γιάννης Λέσσης 2ος στους Πανευρωπαϊκούς Εφήβων στα 4Χ400 με Πανελλήνιο ρεκόρ, ο Παύλος Φαρούγγιας , ο Στέλιος Βασιλάκης στο Δέκαθλο, ο Φ.Τάντης , ο Β.Μουμούρης κ.α
Το 1993 η Ολυμπιακή Επιτροπή τίμησε τον Κερκυραϊκό ΓΣ για τα 100 χρόνια ζωής και προσφοράς στο Ελληνικό Αθλητισμό αφού ιδρύθηκε το 1893.
Την ίδια τιμητική διάκριση είχε ο Κερκυραϊκός ΓΣ και πρόσφατα από τον ΣΕΓΑΣ και ο Αντιπρόεδρος του κ.Γρηγ.Μάστορας.
Ελπίζουμε ότι η Νέα αθλητική Ηγεσία που επανειλημμένα έχει αποδείξει την ευαισθησία της σε παρόμοιες περιπτώσεις θα ανταποκριθεί στην προσπάθεια της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης για την κατασκευή του κλειστού προπονητηρίου Στίβου και Αθλοπαιδιών του Ιστορικού Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: