Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Βελτιώνει την τεχνική του εν όψη ολυμπιάδας ο Hooker





Στην τελευταία του καταχώρηση στο ημερολόγιο της IAAF ο ολυμπιονίκης του επί κοντώ Steve Hooker βρίσκεται παρέα με τον αθλητή του μήκους Mitch Watt, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού και τον προπονητή του Gary Bourne. Βρίσκομαι στο Brisbane για σε ένα καμπ αλτών μαζί τους.

“Ο Gary είναι εξπέρ στα άλματα και νοίωθαμε ότι έχουμε να μάθουμε κάτι από αυτόν.”

“Ο καρός ήταν απαίσιος, καθώς έβρεχε αρκετά κάθε μέρα, αλλά μπορούσαμε να κάνουμε προπόνηση. Δουλεύαμε πάνω στα πατήματα, κάνοντας αλτικές μαζί με τον μηκίστα Chris Noffke και τον τριπλουνίστα Henry Frayne”

“Μπορεί να ακούγεται περίεργο, επειδή είναι άλτες οριζοντίων αλμάτων, αλλά η πτήση του επί κοντώ και του μήκους δεν έχουν τόση μεγάλη διαφορά.”

“Οι επικοντιστές δεν κάνουν κάθετη απογείωση όπως οι υψίστες, αλλά απογείωση 45 μοιρών, όπως οι μηκίστες. Μετά προσπαθούμε να το μετατρέψουμε σε κάθετη πτήση. Αυτό μπορείτε να το δείτε καθαρά σε αθλητές όπως ο Lazaro Borges”

“Ο Lazaro Borges σημείωσε μια σημαντική άνοδο φέτος, αφού βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ από 5.75 σε 5.90, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη βέβαια. Φαίνεται ότι η Κούβα άρχισε να βγάζει καλούς επικοντιστές.”

“Το μόνο πράγμα που μου προκαλεί εντύπωση είναι πως άργησε να γίνει κάτι τέτοιο. Η Κούβα έχει πολλά ταλέντα σε εμπόδια, άλματα και ρίψεις. Ήταν θέμα χρόνο μέχρι να βγει και κάποιος επικοντιστής”

“Μετά το καμπ του Brisbane, βρίσκομαι στο Perth. Θα κάνω προπόνηση με μικρή φορά μέχρι τον Ιανουάριο. Θα κάνω και 1-2 αγώνες με μικρή φορά τον Ιανουάριο, για να δω πως πάω τεχνικά.”

“Αρχές Φεβρουαρίου Θα δουλέψω με πλήρη φορά και θα ξεκινήσω να τη χρησιμοποιώ στους αγώνες κατά Φεβρουάριο – Μάρτιο, καθώς θα προετοιμάζομαι για τα trials των Ολυμπιακών Αγώνων”

“Αυτή είναι η τελευταία μου καταχώρηση στο ημερτολόγιο. Είναι κάτι που το κάνω τα τελαυταία 3 χρόνια και μπορώ να πω ότι ήταν μια ωραία εμπειρία”

“Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα και ότι καλύτερο για το 2012″

“Αντίο για τώρα,
Steve Hooker”

Hellas Athletic Newsletter

Δεν υπάρχουν σχόλια: