Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Οι φίλοι του στίβου βράβευσαν τους πρωταγωνιστές.

Σε μια σεμνή και ζεστή τελετή, ανάμεσα σε φίλους και λάτρεις του κλασικού αθλητισμού, έγινε η γιορτή του Συλλόγου Φίλων Κλασικού Αθλητισμού. Η φετινή εκδήλωση συνέπεσε με τα 40 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, γεγονός που από μόνο του έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στην εκδήλωση, αλλά και την ευκαιρία σε παλαιότερους να θυμηθούν όμορφες ιστορίες.
Παράλληλα βραβεύθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές της σεζόν που πέρασε, όπως τους επέλεξε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Α 
Παπούλιας Αναστάσιος  3.000μ  (Πανιώνιος ΓΣ)
Προπονητής - Θεοδωρίδης Δημήτρης
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α
Ρωμαίου Κωνσταντίνα Μήκος (Κερκυραικός ΓΣ )
Προπονητής - Σκορδίλης Παύλος
ΠΑΙΔΕΣ
Ζαχαρίας Τσαμουδάκης  5.000 και 10.000 Βάδην (ΓΑΣ Ιλισσός)  
Προπονητής - Ναπολέων Κεφαλόπουλος
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
Ηλεάνα Κοροσίδη Σφυροβολία (Αίολος Μακεδονίας)
Προπονητής - Κώστας Κοροσίδης

ΕΦΗΒΟΙ
Νίκος Τσώκος άλμα Τριπλούν  (ΓΣ Καρδίτσας)   
Προπονητής - Δημήτρης Τσιφτσόγλου
ΝΕΑΝΙΔΕΣ
Γκούσιν Τατιάνα Ύψος (ΓΣ Κηφισιάς)
Προπονήτρια  - Ιωάννα Σιώμου
ΝΕΟΙ  ΑΝΔΡΕΣ
Λυκούργος Τσάκωνας  200μ   1990 (ΕΑΡ)   
Προπονητής  - Γιώργος Παναγιωτόπουλος
ΝΕΕΣ   ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Μαρία Μπελιμπασάκη 200μ (ΑΟ Σητειακός)   
Προπονητής - Μιχάλης Γανιωτάκης
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Νικόλ Κυριακοπούλου Επί Κοντώ (ΑΟ Μεγάρων)   
Προπονητής  - Μανώλης Καραγιάννης   
ΑΝΔΡΕΣ
Κώστας Φιλιππίδης Επί κοντώ (ΓΣ Βόλου)   
Προπονητής  - Δημήτρης Κυτέας
ΕΙΔΙΚΕΣ  ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Σπύρος Λεμπέσης ακοντισμός (ΜΕΑΣ Τρίτων) 7ος  ΟΑ Λονδίνου 
Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ - 20χλμ βάδην 15ος (πανελλήνια επίδοση) ΟΑ Λονδίνου, 50χλμ βάδην  25ος  (πανελλήνια επίδοση) ΟΑ Λονδίνου 
ΑΜΕΑ ΑΝΔΡΕΣ
Δίσκος ανδρών (κατ. F40) Πασχάλης Σταθελάκος 2ος  Παρολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012
Σφαίρα ανδρών (κατ. F40) Πασχάλης Σταθελάκος 3ος  Παρολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012
ΑΜΕΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
400μ. γυναικών (κατ. T13) Αλεξάνδρα Δημόγλου 3η  Παρολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012
100μ. γυναικών (κατ. Τ13) Αλεξάνδρα Δήμογλου 4η  Παρολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012
ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ  Στον  Γιάννη Διακογιάννη
Για την  προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία
ΚΑΛΥΤΕΡΗ  ΦΙΛΑΘΛΟΣ  Αίγλη Γεωργαλή

«Ευχαριστώ το Σύλλογο γιατί με την τιμή που μου κάνει αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάνω με τον προπονητή μου. Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους συναθλητές μου καλή δύναμη και καλές επιτυχίες στη νέα σεζόν», είπε οέβδομος ολυμπιονίκης, Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής. Το αντίστοιχο βραβείο των γυναικών, παρέλαβε η Νικόλ Κυριακοπούλου. «Όπως και φέτος έτσι και τη νέα σεζόν υπόσχομαι πως θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΑΟ Μεγάρων που για δύο χρόνια μου στάθηκε και με βοήθησε», είπε η Κυριακοπούλου που θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρόνια της ΑΓΕ Κάμειρος.
Στην εκδήλωση βρέθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, επίτιμο μέλος του ΣΦΚΑ. «Πριν από 40 χρόνια ο πατέρας μου με πήγε στο «Καραϊσκάκης» για να δω ημερίδα στίβου. Τον ευγνωμονώ γιατί κατάφερε να με κάνει να γίνω φίλος του κλασικού αθλητισμού. Ελπίζω σε 40χρόνια να με ευγνωμονεί για τον ίδιο λόγο και η κόρη μου. Για να καταφέρει ο στίβος να αντέχει στις σημερινές συνθήκες, σημαίνει πως υπάρχουν ηρωικοί γονείς, πεισματάρηδες αθλητές, ρομαντικοί φίλαθλοι, αποφασισμένοι εθελοντές στα σωματεία και στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ. Δεν θα δεσμευτώ για τίποτε που δεν μπορώ να υλοποιήσω», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και συμπλήρωσε: «Τα στάδια δεν έχει νόημα να είναι ανοιχτά αν δεν έχουν μέσα αθλητές και προπονητές. Οι δαπάνες θα έχουν νόημα μόνο αν πηγαίνουν προς το παραγωγικό κομμάτι». Σε ειδική βράβευση τιμήθηκε ο Σπύρος Λεμπέσης, ο οποίος ήταν έβδομος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στον ακοντισμό. «Εύχομαι υγεία και ρεκόρ ελπίζω και εύχομαι τα καλύτερα», είπε. Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ δήλωσε: «Πιστεύω πως θα έχουμε ένα καλύτερο αύριο, ώστε να έχουμε και καλύτερες εμφανίσεις». Στην κατηγορία των Νεανίδων, κορυφαία αναδείχθηκε η άλτρια του ύψους, Τάτιάνα Γκούσιν. «Ο Σύλλογος φίλων κλασικού αθλητισμού δεν βλέπει μόνο την επίδοση, αλλά και την προσπάθεια που γίνεται πίσω από αυτήν», σχολίασε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: