Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ελπίδες για μετάλλια στο Παρίσι

Ελπίδες για μετάλλια στο Παρίσι Φιλιππίδης και Τσάτουμας στοχεύουν στο μετάλλιο
Με στόχο και τις πιθανότητες υπέρ της για μετάλλια, βρίσκεται η 14μελης ελληνική αποστολή στο 31ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου στο «Παλέ ντε Μπερσί», στο Παρίσι. Το παρών δεν θα δώσουν μεγάλα ονόμα του στίβου όπως οι: Γελένα Ισινμπάγιεβα, Τζέσικα Ένις και Μπλάνκα Βλάσιτς.

Ο Λούης Τσάτουμας είναι από τα φαβορί για μετάλλιο στο μήκος, και πάει στο Παρίσι, έχοντας την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 8,21μ., που είναι και το νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Ωστόσο, ζήτημα αποτελεί ο τραυματισμός στη φτέρνα που τον ταλαιπώρησε και αν θα προλάβει να τον ξεπεράσει σωματικά και ψυχολογικά.

Στις άλλες συμμετοχές των ανδρών, ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ πάει με φετινή επίδοση στα 5,72μ., ενώ ο Κώστας Μπανιώτης με 2,30μ. στο ύψος. Στις γυναίκες ελπίδες για μετάλλιο έχουν οι τρεις αθλήτριες του τριπλούν η Βούλα Παπαχρήστου (14,40μ.), η Νίκη Πανέττα (14,39μ.) και η Αθανασία Πέρρα (14,20μ.).

Η μεγαλύτερη απουσία σε αυτό το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είναι αναμφισβήτητα αυτή της Γέλενα Ισινμπάγιεβα. Η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο επί κοντώ ακύρωσε τη συμμετοχή της λόγω ίωσης, ενώ δεν θα αγωνιστεί ούτε η Τζέσικα Ένις, που ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο και ήταν από τις σοβαρές υποψήφιες για να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στο πένταθλο. Στο ύψος των γυναικών δεν θα συμμετάσχει η Μπλάνκα Βλάσιτς, η οποία είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κάνει φέτος κλειστό στίβο.

Επίσης, αξίζει να δει κάποιος τον Τέντι Ταμγκό στο τριπλούν, που ήδη έχει βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ με 17,91 μ. φέτος, ενώ ο «τρελός» Γάλλος έχει δηλώσει συμμετοχή και στο μήκος. Στο Παρίσι θα βρίσκεται ο Ιβάν Ούκοφ, ο οποίος φέτος έχει περάσει δύο φορές τα 2,38 μ. στο ύψος και έχει κάνει αρκετές προσπάθειες στα 2,44 μ. (ένα εκατοστό πάνω από το παγκόσμιο ρεκόρ του Χαβιέ Σοτομαγιόρ).

Μεγάλη κόντρα στα 60μ., όπου ο Βρετανός Ντουέιν Τσέιμπερς, θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε στο Τορίνο πριν από δύο χρόνια και είχε συνοδευθεί με ρεκόρ Ευρώπης, απέναντι στον «νέο» Γάλλο Κριστόφ Λεμέτρ (πήρε τρία χρυσά μετάλλια πέρυσι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού 100,200, 4Χ100).

www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: