Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ας μην περιμένουμε πρωταθλητές από τη Θεσσαλονίκη


Ζεστό νερό, θέρμανση στις αίθουσες, ώρες κοινού είναι πράγματα που οι αθλητές στη Θεσσαλονίκη δεν τα γνωρίζουν. Η κατάσταση που επικρατεί στη συμπρωτεύουσα μόνο για υψηλό αθλητισμό δεν κάνει. Η πόλη που αναγέννησε τον Ελληνικό στίβο με το μετάλλιο της Βούλας Πατουλίδου δεν έχει σε καμία περίπτωση την αίγλη του παρελθόντος. Κάποτε στο Καυταντζόγλειο στάδιο γυμναζόταν πλήθος πρωταθλητών, όχι μόνο Ελλάδος αλλά και παγκόσμιοι πρωταθλητές. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν είναι τυχαίο ότι στο σχεδιασμό της ομοσπονδίας βρίσκονται μόνο 17 αθλητές που γυμνάζονται στη Θεσσαλονίκη. Τα πάντα έχουν αφεθεί στην τύχη τους και το μόνο που κρατάει ακόμα αυτά τα 17 παιδιά είναι η προσωπική τους θέληση και η δουλειά των προπονητών τους.

Μια ανακοίνωση του Καυταντζογλείου σταδίου που αναρτήθηκε τον Ιούλιο έλεγε πως το στάδιο θα παραμείνει χωρίς ζεστό νερό για λίγες μέρες λόγω εργασιών. Δεν ξέρουμε αν οι εργασίες έγιναν, αλλά το στάδιο παραμένει χωρίς ζεστό νερό ακόμα. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι έχουμε φτάσει στα μέσα του Δεκεμβρίου και σε καμία αίθουσα του σταδίου δεν υπάρχει θέρμανση. Ούτε στο κλειστό προπονητήριο, ούτε στην αίθουσα του επί κοντώ, ούτε στις αίθουσες με τα βάρη, ούτε ακόμη και στο φυσιοθεραπευτήριο στο οποίο οι αθλητές αναγκάζονται να κάνουν μασάζ με το ένα πόδι σκεπασμένο και το άλλο στη διάθεση του φυσιοθεραπευτή. Θέρμανση δεν υπάρχει ούτε στο Αλεξάνδρειο.

Τα προβλήματα όμως δεν τελειώνουν εδώ, καθώς όσες προσπάθειες και αν έχουν γίνει για διαχωρισμό της ώρας προπόνησης των αθλητών με το κοινό, απέβησαν άκαρπες. Σε κανένα σημείο του γηπέδου δεν υπάρχει έλεγχος για το ποιος μπαίνει και που. Ακόμη και η αίθουσα με τα βάρη που υποτίθεται ότι στεγάζει μόνο αθλητές υψηλού αθλητισμού χρησιμοποιείται από τμήματα των ΤΕΦΑΑ χωρίς καμία ενόχληση από κανέναν.

Επιτέλους τα στάδια πρέπει να κοιτάξουν να κάνουν καλύτερη αυτοδιαχείρηση των πόρων τους, καθώς τα χρήματα από την πολιτεία έχουν στερέψει.


από:hellasathletic

Δεν υπάρχουν σχόλια: