Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Ξεκινάει ο Στίβος στην Πεσκάρα


Οι Μεσογειακοί αγώνες έχουν ξεκινήσει στην Πεσκάρα της Ιταλίας από τις 26/6 αλλά σήμερα το απόγευμα (6 ώρα Ελλάδος) ξεκινάνε τα αγωνίσματα του στίβου, που θα γίνουν σε 4 ημέρες, μέχρι και τις 3/7 (ως τις 5 είναι η διοργάνωση)
Ελλάδα, Κύπρος, η Ιταλία και 20 ακόμα μεσογειακές χώρες μετέχουν, με Γαλλία, Ισπανία, Μαρόκο, Τουρκία μεταξύ αυτών.

Η διοργανώτρια Ιταλία και η Ελλάδα είναι οι πιο πολυπληθείς αποστολές, σχεδόν πλήρεις σε όλα τα αγωνίσματα (κάθε χώρα δικαιούται διπλής εκπροσώπησης) ενώ λόγω μειωμένης αρχικής δήλωσης δεν μπήκαν στο πρόγραμμα τα 4χ400 Γ, το βάδην και τα στηπλ γυναικών όπως και το επικοντώ ανδρών μετέπειτα. Η Ελλάδα δεν θα έχει εκπροσώπηση στα 400 εμπόδια γυναικών αφού η Χριστίνα Χατζή δεν θα ρισκάρει έναν τραυματισμό που είχε στον αχίλλειο. Πρόβλημα τελευταίας στιγμής για την Ολυμπιονίκη μας Πηγή Δεβετζή. (Στο τριπλούν υπήρχαν εξαρχής 3 κοπέλλες δηλωμένες, με Πέρρα και Παπαχρήστου)

800μ και 1500μ έχουν μερικά λεπτά διαφορά στη διεξαγωγή των τελικών τους, και οι δηλωμένοι και στα 2, Νακόπουλος και Φιλάνδρα, επέλεξαν τα 800. Στα 1500 θα αγωνιστεί και η Κλάδου που δεν ήταν στην αρχική δήλωση που είχε γίνει πριν την ημερίδα στο Κ2 όπου ειχε γίνει και ο αγώνας πρόκρισης του αγωνίσματος για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων. Επίσης στη θέση της Δήμητρας Εμμανουήλ που ήταν στη δήλωση, θα αγωνιστεί η Γεωργία Χειριμπέρη.
Με Αρτυματά σε 100-200, Ιωάννου στο ύψος, Ζαχαριάδη στο επικοντώ, Αλοζίδη στα 400εμπ, και αρκετούς ακόμα αξιόλογους αθλητές και αθλήτριες η ομάδα της Κύπρου (που είχε θέσει και όρια συμμετοχής) προσδοκά αρκετά μετάλλια -ως τώρα έχει 3 χρυσά σε Μεσογειακούς.

Βλέπετε εδώ τα αποτελέσματα http://www.pescara2009.it/results/
και τις συμμετοχές ανά χώρα ή αγώνισμα στο entries.

413 έχουν δηλωθεί. Πολλά δρομικά αγωνίσματα λόγω μικρής συμμετοχής θα έχουν απευθείας τελικό, ενώ μερικά είναι στο όριο.

Αρκετά πάντως τα παράπονα για τη φιλοξενία και ιδιαίτερα για τα δωμάτια –τον χώρο τους και τον εξοπλισμό).

Η μετάδοση των αγώνων στο ζωντανό κομμάτι θα γίνεται από το ψηφιακό Spor+ της κρατικής (αλλά όχι προσβάσιμη σε όλους κύριοι της ΕΡΤ) τηλεόρασης.
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην Ελληνική και την Κυπριακή ομάδα, όπως και στη διοργάνωση.

Και μην ξεχνάμε, τους επόμενους Μεσογειακούς θα φιλοξενήσει η Ελλάδα!

πηγή:http://www.stivoz.com/forum/showthread.php?t=3309

Δεν υπάρχουν σχόλια: