Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Aνακοίνωση του πρώην Νομάρχη Γιώργου Μαχειμάρη για το κλειστού προπονητηρίου του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου.


“Δυστυχώς είμαστε, για μια ακόμα φορά, στη δυσάρεστη θέση, να πούμε ότι δικαιωθήκαμε. Ουσιαστικά δικαιώνεται, ο σχεδιασμός, η στρατηγική και το όραμα του συνδυασμού μας ΚΕΡΚΥΡΑ ΖΩΗΣ. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του πρώην Νομάρχη Γιώργου Μαχειμάρη, η οποία συνεχίζει:
“Η αναφορά γίνεται με αφορμή την δυσάρεστη τροπή, που έχει πάρει η κατασκευή του κλειστού προπονητηρίου του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου.
Ενώ κατά την θητεία μας, είχε δρομολογηθεί η κατασκευή του κλειστού προπονητηρίου, με την σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκομένων και αρμόδιων φορέων, δυστυχώς, η νέα Νομαρχιακή Αρχή υπό τον κύριο Στέφανο Πουλημένο, επέλεξε να οδηγήσει και ουσιαστικά να εμπλέξει, το σημαντικό αυτό έργο σε ατέρμονες διαδικασίες με κατάληξη το αδιέξοδο. Και να ελλοχεύει ο κίνδυνος ακύρωσης, ενός τόσο σημαντικού έργου, για τους αθλητές του στίβου αλλά και για όλη την αθλητική νεολαία της Κέρκυρας.
Τα μεγαλεπήβολα όνειρα της σημερινής Νομαρχιακής αρχής, μετά τις έωλες υποσχέσεις και ανέξοδες δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού, εξελίσσονται σε εφιάλτη για τον Κ.Γ.Σ και για τους αθλητές του.
Είμαστε υποχρεωμένοι, να καταγγείλουμε και την πολιτική ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, η οποία ουσιαστικά δεν χρηματοδοτεί το κλειστό προπονητήριο, το οποίο φέρει το όνομα του ευπατρίδη κερκυραίου πολιτικού και πρώην Πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη.
Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού κύριος Γ. Ορφανός υποσχέθηκε να χρηματοδοτήσει το έργο και ο διάδοχος του κύριος Γ. Ιωαννίδης, ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει κάτι από τις υποσχέσεις του προκατόχου του. Με λίγα λόγια, δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η αριστερά της σημερινής κυβέρνησης. Το έργο αυτό βέβαια το έχουμε ξαναδεί και στην υπόθεση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου με "πρωταγωνιστές" τα Υπουργεία Πολιτισμού και ΠΕΧΩΔΕ.
Και η σημερινή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και ο επικεφαλής της Νομάρχης Σ. Πουλημένος, ο οποίος προεκλογικά χρησιμοποιούσε το επιχείρημα ότι εάν εκλεγεί θα τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παρακολουθεί ως παθητικός θεατής τις εξελίξεις.
Ως εδώ, ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα συμπαρασταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο και στους Κερκυραίους αθλητές.
Θα είναι έγκλημα να χαθεί μια ακόμη αθλητική γενιά του τόπου μας, εξαιτίας της ανεπάρκειας της Νομαρχιακής αρχής
Αξίζει να τονισθεί ότι το έργο θα είχε ολοκληρωθεί, όπως είχε προτείνει η πολύπαθη Διοίκηση του Κ.Γ.Σ εάν δεν παρέμβαινε εντελώς λανθασμένα η σημερινή Νομαρχιακή αρχή τάζοντας… λαγούς και πετραχήλια… ξεστρατίζοντας τον με σοβαρό ρεαλισμό αρχικό μας προγραμματισμό.
Το προπονητήριο τώρα θα ταν πραγματικότητα, όπως έγινε με τα τόσα άλλα αθλητικά έργα που είχαν ενταχθεί στο Νομαρχιακό σχεδιασμό και είναι πλέον σε χρήση. Ας όψονται…..”.

Αναρτήθηκε από ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΑ ΝΕΑ: http://kerkyraikanea.blogspot.com/2008/10/blog-post_6168.html

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την άλλη άποψη..........

Δεν υπάρχουν σχόλια: