Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Η Ελένη Δόικα προκρίθηκε για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

Olympic Qualifications London 2012 -- GREECE


Δεύτερη στο video

Μπράβο Ελένη!! πολλά συγχαρητήρια σε σένα και τους γονείς σου για την μεγάλη προσπάθεια που κάνατε όλα αυτά τα χρόνια.
Μεγάλη η τιμή για την Ελλάδα και την Κέρκυρα.

Βόλτα με τον «Ποδηλάτη του Κόσμου»!




από:Corfusports team
Ιαν 18|03:02




Με μια… ποδηλατάδα στην πόλη, ολοκλήρωσε την Τετάρτη την παραμονή του στην Κέρκυρα ο Γρηγόρης Βερροιώτης, προτού συνεχίζει το μακρύ ταξίδι του, 60.000 χλμ., μεταφέροντας μήνυμα ελπίδας στους Νέους της Ευρώπης.

*

Ποδήλατο με τον «Ποδηλάτη του Κόσμου», Γρηγόρη Βερροιώτη, ο οποίος βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στην Κέρκυρα, έκανε σήμερα, Τετάρτη, το απόγευμα, στην πόλη της Κέρκυρας (και με αφετηρία την «Κοφινέτα») ο σύλλογος «Ορθοπεταλιά».
Ποιος είναι ο Βερροιώτης; Ένας 40χρονος Βορειοελλαδίτης ραδιοφωνικός παραγωγός, ο οποίος, έχοντας στόχο να δια-τρανώσει υπέρ της συμμετοχής των νέων της Ευρώπης στις δράσεις του «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», αλλά και να μεταφέρει ένα μήνυμα ζωής και αισιοδοξίας («η ζωή είναι ωραία»), πως, παρά την οικονομική κρίση, όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε τα πάντα, ξεκίνησε στις 26 Δεκεμβρίου, με το ενεργειακό του ποδήλατο, από το Δημαρχείο της συμπρωτεύουσας για ένα επικό ταξίδι, μέχρι… τον Ατλαντικό, τη Μαύρη Θάλασσα και τα σκανδιναβικά φιορδ!
Μια συνολική απόσταση, δηλαδή, περίπου 60.000 χλμ., τα οποία υπολογίζεται να διανύσει σε διάστημα δύο ετών, επισκεπτόμενος 22 χώρες, 368 Δήμους και 142 περιφέρειες και έχοντας συναντήσεις με 2760 οργανισμούς και ενώσεις πολιτών!
Κάπως έτσι, έφθασε και στην Κέρκυρα. Ο τελευταίος του ελληνικός σταθμός, προτού περάσει τα σύνορα. Με πρώτο «εξωτερικό» σταθμό, την Ιταλία. Η «ποδηλατάδα» στην Κέρκυρα, αποτέλεσε, επί της ουσίας, την τελευταία πράξη μιας σειράς δραστηριοτήτων του, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα. Οπότε, το πρωί, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ορ-γανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Κέρκυρας (ΔΟΠΑΠ), Σπύρο Πανδή και το προεδρείο του σωματείου των καθηγητών φυσικής αγωγής (ΠΕΠΦΑ), αναλύοντας τους σκοπούς της δράσης.
Ο κ. Πανδής καλωσόρισε στην Κέρκυρα τον κ. Βεροιώτη και δήλωσε τη συστράτευση στους σκοπούς του για την συνεργασία και ανάπτυξη της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Θεματικού Τουρισμού. Ενώ, εκ μέρους της ΠΕΠΦΑ, ο κ. Παύλος Σκορδίλης δήλωσε ότι οι γυμναστές της Κέρκυρας βρίσκονται στο πλάι του και ευχήθηκε δύναμη και κουράγιο στο μακρύ ταξίδι που έχει μπροστά του.
Σημειώνεται ότι με ζωντανές μεταδόσεις «ανοικτής ροής» και «απομακρυσμένης διαδικτυακής διαχείρισης», μέσα από θεματικά Multilingual Web Radio (για τον Πολιτισμό, την Υγεία & την Επιστήμη, τον Εθελοντισμό και τα Δίκτυα, την Παιδεία και την Ομογένεια) και δυνατότητα μετάδοσης εικόνας από ό,τι βλέπει και ό,τι συμβαίνει στο δρόμο του - πανοραμικά και κατευθυνόμενα - μέσα από τις ενσωματωμένες Web Cams και τους αισθητήρες του ποδηλάτου, ο καθένας μπορεί να είναι «συνεπιβάτης» του οραματιστή ποδηλάτη.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Με άλμα στα 5.90μ. ανοίγει τη χρονιά ο Dmitry Starodubtsev






Ο νέος χρόνος φαίνεται ότι μπήκε με το.. δεξί για τον επικοντιστή Dmitry Starodubtsev. Ο Ρώσος του οποίου το κοντάρι έσπασε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού, ανέβηκε στα 5.90μ. σε μαθητικούς αγώνες που έγιναν την προηγούμενε Κυριακή, στην πόλη Chelyabinsk όπου και κατάγεται. Ο 26χρονος έσπασε το προηγούμενο του ατομικό ρεκόρ που είχε από το 2008 με 5.70μ. στο κλειστό και 5.75μ. στο ανοιχτό.
Ο Starodubtsev είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων το 2003 και χρυσό στο παγκόσμιο εφήβων το 2004, ενώ είχε καταλάβει την 5η θέση στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008 και την 6η στο Παγκόσμιο Κλειστού το 2010. Πήρε την πρώτη θέση στο εθνικό πρωτάθλημα κλειστού και την 2η στο εθνικό πρωτάθλημα ανοιχτού για να καταλάβει έπειτα τη 12η θέση στο παγκόσμιο της Νταεγού με 5.65μ
Η επίδοση του αυτή είναι η καλύτερη της σεζόν μέχρι στιγμής, και η 17η όλων των εποχών. Επόμενος αγώνας του Starodubtsev είναι το Lukashevitch Memorial στις 9 Ιανουαρίου το οποίο γίνεται και αυτό στο Chelyabinsk.