Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ο νέος εθνικός προπονητής

Ο νέος εθνικός προπονητής

Από το ΣΕΓΑΣ ανακοινώνονται τα εξής:

Η πρόταση του προέδρου της ομοσπονδίας Βασίλη Σεβαστή για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, προς το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, θα είναι ο κ Δημήτρης Ευαγγελόπουλος.

Η πρόταση αυτή θα εισαχθεί για επικύρωση στη συνεδρίαση του ΔΣ που είναι προγραμματισμένη για τις 6 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση του ονόματος του τεχνικού διευθυντή που θα αντικαταστήσει τον αείμνηστο Κώστα Σπανίδη, επιλέχθηκε να γίνει πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ που θα επικυρώσει την πρόσληψή του, γιατί είναι απόλυτη ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα τη δουλειά για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς.

Έτσι ο νέος τεχνικός διευθυντής, θα παραβρεθεί σήμερα στις 16:00 στην προγραμματισμένη από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίαση των προγραμμάτων επιστημονικής υποστήριξης του ΕΚΑΕ.

Αύριο Τρίτη, συνέρχεται η τεχνική επιτροπή της Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή όλων των επιτελικών τεχνικών του ΣΕΓΑΣ (ΕΠΥΑ, ΕΣΤΑ και επιτροπή Ανάπτυξης), ενώ μεθαύριο Τετάρτη θα συνεδριάσει σε ολομέλεια η ΕΠΥΑ, ώστε να δρομολογηθεί ο προγραμματισμός της νέας προπονητικής και αγωνιστικής περιόδου.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Η απόφαση της κυβέρνησης για τους διορισμένους αθλητές



Μετά από μια μακροχρόνια ταλαιπωρία των αθλητών, η κυβέρνηση επιτέλους έβγαλε απόφαση σχετικά με τους διορισμένους αθλητές και τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Μετά από ψήφισμα, αποφασίστηκε ότι οι αθλητές μπορούν να συνεχίσουν την αγωνιστική τους δραστηριότητα και μετά το διορισμό τους στο δημόσιο. Επίσης, εφόσον είναι ενεργοί αθλητές της εθνικής ομάδας δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση για λήψη άδειας άνευ αποδοχών για όσο καιρό χρειαστούν, η οποία δίνεται υποχρεωτικά και χωρίς προηγούμενη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου. Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο άρθρο 12 της εφημερίδας της κυβέρνησης.

Καιρός ήταν να δοθεί λύση σε αυτό το πρόβλημα που εκκρεμούσε, αλλά δυστυχώς πολλοί αθλητές έχασαν την αγωνιστική τους χρονιά από την καθυστέρηση αυτή, για να μην επεκταθούμε και στην ψυχοφθόρα κατάσταση που βρίσκονταν όλο αυτό τον καιρό.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Κώστας Πολίτης στο διήμερο Camp της ΕΣΚΑΒΔΕ στην Κέρκυρα 24-25/9




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κ.Ε. ΦΑΙΑΚΑΣ σας ενημερώνει ότι σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αχιλλείων, υπό την αιγίδα της ΕΣΚΑΒΔΕ και με την ενίσχυση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων διοργανώνει την Παρασκευή 24/9/2010 και το Σάββατο 25/9/2010 στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΕΑΚΚ Επίσημη Εκδήλωση του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της ΕΣΚΑΒΔΕ, για επίλεκτους αθλητές της Β.Δ. Ελλάδας που έχουν γεννηθεί τα έτη 1996 – 1997.

Στο πλαίσιο των εργασιών μιας τέτοιας αναπτυξιακής δραστηριότητας, που μετά από πολλά χρόνια γίνεται στην Κέρκυρα, θα έχουμε την τιμή να υποδεχθούμε τον κ. Κώστα Πολίτη, Τεχνικό Υπεύθυνο του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ για τα αγόρια, ΤΟΝ Κ. β. Ναούμη, Τεχνικό Υπεύθυνο του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΣΚΑΒΔΕ και τον κ. Μ. Γιώτη Πρόεδρο της ΕΣΚΑΒΔΕ.

Ο κ. Κ. Πολίτης θα είναι και ο εισηγητής της ενημέρωσης με θέμα: «Η αναπτυξιακή φιλοσοφία της ΕΟΚ» που θα γίνει προς τους προπονητές καλαθοσφαίρισης, προς τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, προς τους παράγοντες των συλλόγων, προς τους γονείς αθλητών και προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

Ο τεχνικός υπεύθυνος της ΕΣΚΑΒΔΕ κ. Β. Ναούμης έχει καλέσει σε αυτήν τη συνάντηση 20 αθλητές από συλλόγους.

Τα πρόγραμμα του Αναπτυξιακού Προγράμματος έχει ως εξής:

Παρασκευή 24/9/10:

19.00 – 21.00: Προπόνηση υπό τον κ. Κ. Πολίτη και τον Β. Ναούμη.

Σάββατο 25/9/2010

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Κ.Ε. ΦΑΙΑΚΑΣ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αχιλλείων, υπό την αιγίδα της ΕΣΚΑΒΔΕ και με την ενίσχυση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων διοργανώνει την Παρασκευή 24/9/2010 και το Σάββατο 25/9/2010 στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΕΑΚΚ Επίσημη Εκδήλωση του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της ΕΣΚΑΒΔΕ, για επίλεκτους αθλητές της Β.Δ. Ελλάδας που έχουν γεννηθεί τα έτη 1996 – 1997.

Ως τούτου προσκαλούμε τα μέλη του Δ.Σ. των συλλόγων που καλλιεργούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης, τους προπονητές των ίδιων συλλόγων, τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, τους γονείς αθλητών που ασχολούνται με την καλαθοσφαίριση και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην Ενημέρωση που θα λάβει χώρα το Σάββατο 25/9/2010 και ώρα 11.00, στην Αίθουσα Διαιτητών [ΕΑΚΚ] με εισηγητή τον κ. Κώστα Πολίτη, Τεχνικό Υπεύθυνο του Αναπτυξιακού Προγράμματος της ΕΟΚ και με θέμα: «Η αναπτυξιακή φιλοσοφία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης».

Ενημερώνουμε, επίσης, τους προπονητές καλαθοσφαίρισης ότι μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να παρακολουθήσουν τις προπονήσεις του Αναπτυξιακού Κλιμακίου της ΕΣΚΑΒΔΕ [Παρασκευή 24/9: 19.15 – 21.00 / Σάββατο 25/9: 09.00 – 11.00].

Το Δ.Σ. της Κ.Ε. ΦΑΙΑΚΑΣ

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Καλή χρονιά να έχουμε!!




Ξεκινήσαμε τις προπονήσεις μας για την νέα περίοδο, όλα φαίνονται ωραία, στο Μον-ρεπό, όπως κάθε χρόνο για αρχή, θαυμάσιο περιβάλλον παρέχει τα πάντα για ένα καλό ξεκίνημα!

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Πόλις - Αμφιτρύων (Host Town)

Το πρόγραμμα ‘‘Host Town’’ που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου 2011 αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 για τους αθλητές που θα έρθουν στην Ελλάδα, ενώ για τους Έλληνες πολίτες συνιστά μια ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τις ξεχωριστές ικανότητες και δυνατότητες των ατόμων με διανοητική αναπηρία.

Πριν την επίσημη έναρξη των Αγώνων στην Αθήνα, οι Διεθνείς Αποστολές θα φιλοξενηθούν για τέσσερις ημέρες, και στις 13 διοικητικές περιφέρειες της Ελλάδας (www.perifereies.gov.gr).
Μέσα από μια σειρά αθλητικών, πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αθλητές Special Olympics από περισσότερες από 185 χώρες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε πόλεις και νησιά της Ελλάδος, να προσαρμοστούν σε ένα καινούργιο περιβάλλον, να γνωρίσουν τα ήθη και έθιμα κάθε περιοχής αλλά και να εξασκηθούν στα αθλήματά τους πριν τους Αγώνες.

Το πρόγραμμα ‘‘Host Town’’ δεν θα αποτελέσει, μια συναρπαστική εμπειρία, μόνο για τους αθλητές! Θα είναι μια πλούσια σε συναισθήματα εμπειρία, για όλες τις τοπικές κοινωνίες που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα. Ο θρίαμβος της Θέλησης και η δύναμη της Προσπάθειας, βασικές Αρχές των Αγώνων, θα μεταδοθούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Καθώς η κάθε πόλη θα ανοίγει τις πόρτες της για να υποδεχθεί τους αθλητές των Special Olympics από όλο τον κόσμο, ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας θα γεμίσει τις καρδιές όλων μας.

Σχεδόν 10.000 αθλητές και προπονητές, μέλη των Διεθνών Αποστολών Special Olympics, θα φιλοξενηθούν παράλληλα σε πόλεις και νησιά όλης της χώρας, με στόχο, φεύγοντας από την Ελλάδα οι αποσκευές τους να είναι γεμάτες από τις αρετές για τις οποίες φημίζεται ο τόπος, την εξυπηρέτηση, την ευγένεια, την καλοσύνη και τη ζεστή φιλοξενία.
λήψη HOST_TOWN_BROCHURE.pdf

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

«Δεν είναι σύλλογος για να μπαίνεις και να βγαίνεις»


«Δεν είναι σύλλογος για να μπαίνεις και να βγαίνεις»

Θέση στο φαινόμενο των αποχωρήσεων αθλητών από τα αντιπροσωπικά συγκροτήματα πήρε η ελληνική Πολιτεία μέσω του κ. Πάνου Μπιτσαξή. ''Η Εθνική Ομάδα είναι τιμή για τον Έλληνα αθλητή, δεν είναι σύλλογος για να μπαίνεις και να βγαίνεις κατά βούληση'' δήλωσε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιο και το γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Παναγιώτη Τσαγκρώνη.

«Η ύψιστη τιμή του Έλληνα αθλητή είναι να αξιωθεί να φορέσει τη φανέλα με το ελληνικό εθνόσημο. Τη θέση αυτή την έχουν υπηρετήσει με ανιδιοτέλεια και πατριωτισμό χιλιάδες Έλληνες αθλητές. Οι Έλληνες πολίτες στηρίζουν με την αγάπη τους και τον ενθουσιασμό τους τις ελληνικές εθνικές ομάδες σε όλα τα αθλήματα και νιώθουν περήφανοι όταν η Εθνική ομάδα διακρίνεται και είναι μαζί της όταν χάνει.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση και είναι αντίθετο προς τις αθλητικές αξίες και τις παραδόσεις της χώρας, να εμφανίζονται Έλληνες διεθνείς, που τους έχει τιμήσει η χώρα και με ιδιαίτερη προχειρότητα να δηλώνουν ότι αποχωρούν από την Εθνική Ομάδα. Η Εθνική Ομάδα είναι τιμή για τον Έλληνα αθλητή, δεν είναι σύλλογος για να μπαίνεις και να βγαίνεις κατά βούληση
», δήλωσε ο κ. Μπιτσαξής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βέλη του κ. Μπιτσαξή δεν κατευθύνονταν προς τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά αφορούσαν τις πρόσφατες αποχωρήσεις παικτών της Εθνικής ποδοσφαίρου.


http://www.sport-fm.gr

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Καλό ταξίδι Κώστα…

Καλό ταξίδι Κώστα…

Posted: 06 Sep 2010 05:27 AM PDT

Σήμερα 6 Σεπτεμβρίου 2010 γράφτηκε ο επίλογος για ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα της οικογένειας του στίβου. Ο λόγος για τον Κώστα Σπανίδη. Ο τεχνικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ και προπονητής της ολυμπιονίκη Τασούλας Κελεσίδου, άφησε την τελευταία του πνοή από έφραγμα στην καρδιά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Πληροφορίες λένε ότι ο Σπανίδης είχε εμπαλκεί σε τρακάρισμα αμέσως λίγο πριν πεθάνει, χωρίς όμως να πεθάνει πάνω σε αυτό. Μετά τη σύγκρουση βγήκε από το αυτοκίνητο που επιβιβαζόταν και λεπτά αργότερα εξέπνευσε.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του τεχνικού συμβούλου του ΣΕΓΑΣ, εάν τελικά ήταν παθολογικά (πιθανότατα έμφραγμα) ή οφειλόταν στην σύγκρουση, θα γίνουν γνωστά μετά την ιατροδικαστική εξέταση που αναμένεται τις επόμενες μέρες. Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες εκτιμήσεις της Τροχαίας η πρόσκρουση δεν δικαιολογεί τον θάνατο του.

Όλος ο ελληνικός στίβος έχει μείνει άφωνος από τον ξαφνικό χαμό του. Η κηδεία θα γίνει αύριο στην Θεσσαλονίκη.

Καλό ταξίδι Κώστα…


από:

Hellas Athletic

Απεβίωσε ο τεχνικός διευθυντής Κώστας Σπανίδης

ΣΕΓΑΣ :Απεβίωσε ο τεχνικός διευθυντής Κώστας Σπανίδης

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστροφή...στους στίβους(γενικώς)...να βάλουμε νέους στόχους το ζητούμενο!


Καλά μάλλον περάσαμε και αυτό το καλοκαίρι οι περισσότεροι,επιστροφή με γεμάτες μπαταρίες,σοφότεροι κατά ένα χρόνο,με σταθερές συνθήκες εργασίας τα τελευταία 25 χρόνια,δεν αλλάζει τελικά τίποτα σε αυτό το νησί......απλός τα πράγματα παλιώνουν από μόνα τους!
Θα τη κάνουμε τη προσπάθεια και αυτήν τη χρονιά,άλλα θα χρειαστεί λίγο κουβέντα παραπάνω.
Εδώ θα είμαστε,όρεξη να έχουμε, καλή διάθεση,θετική σκέψη,συνεργασία,υπομονή(να περάσει ο χειμώνας,χωρίς πολλές βροχές)και όλα στο τέλος θα πάνε καλά!
Προπόνηση ξεκινήσαμε στο χώρο του Κερκυραϊκού καθημερινά τις 6 μ.μ. , για το πρώτο 20ήμερο τουλάχιστον του Σεπτεμβρίου μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στο ΕΑΚΚ, θα πάμε και λίγο στο Μονρεπό.
Καλή δύναμη σε όλους............