Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Προκαλεντάρι 2010-Οι κυριότεροι αγώνες.


Εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ το προ-καλεντάρι του επόμενου έτους που θα σταλεί για επικύρωση στην IAAF και στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία στίβου. Βάση αυτού λοιπόν, οι κυριότεροι αγώνες εντός συνόρων ανά μήνα έχουν οριστεί ως εξής:

Τον Φεβρουάριο θα διεξαχθούν το Πανελλήνιο κλειστού (20-21/2), οι Βαλκανικοί κλειστού (24/2), το διεθνές μίτινγκ ΑΘΗΝΑ (27/2) και το Πανελλήνιο Ανωμάλου (28/2).

Τον Μάρτιο θα έχουμε το Πανελλήνιο 20 χλμ βάδην (7/3) και το Βαλκανικό ανωμάλου (13/3), τον Απρίλιο το Βαλκανικό βάδην (17/4), ενώ το Μάιο αρχίζουν τα διεθνή μίτινγκ στη χώρα μας και όπως συνηθίζεται η σεζόν ανοίγει με το Γκαλά Γυναικών Φιλοθέης (26/5), τα Παπαφλέσσεια (29/5) και τα Βενιζέλεια (31/5), ενώ στις 28 και 29 του μήνα θα γίνει και το Πανελλήνιο Συνθέτων Α-Γ.

Τον Ιούνιο θα γίνει το Πανελλήνιο Νέων Α-Γ (κάτω των 23 ετών) στις 12-13/6, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στις 19-20/6, το Πανελλήνιο Π-Κ και το Μπρούνο Τζάουλι συνθέτων στις 26-27/6 και το διεθνές μίτινγκ «Θεσσαλονίκη» στις 30/6.

Τον Ιούλιο έχουν προγραμματιστεί το Πανελλήνιο Ε-Ν (3-4/7), τα Βαρδινογιάννεια (10/7) και τα Τσικλητήρεια (12/7).

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Η 'καρέκλα' της εξουσίας

Άρθρο από τα Κερκυραϊκά Σπορ

Η 'καρέκλα' της εξουσίας

«Άγνοια και αδιαφορία», έφεραν την Κέρκυρα στο ναδίρ. Απαιτείται άμεσα συγκροτημένο σχέδιο όσον αφορά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού. Υπάρχει?



Οι Βουλευτικές Εκλογές της 4ης Οκτωβρίου βρίσκονται προ των πυλών…κι όπως συνήθως συμβαίνει τέτοια περίοδο, πολιτευτές και υποψήφιοι βουλευτές τάζουν απλόχερα λαγούς με πετραχήλια προκειμένου να συλλέξουν το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ψηφοφόρων ώστε να εκπληρώσουν το μεγάλο όνειρο τους. Την είσοδο στο Κοινοβούλιο.

Καλά ως εδώ αλλά η εμπειρία έχει διδάξει εδώ και δεκαετίες ότι το πρωί της Δευτέρας, λίγες ώρες δηλαδή μετά το κλείσιμο της κάλπης και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όλες οι μεγαλόστομες υποσχέσεις στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες. Η δουλειά θα έχει γίνει (βουλευτιλίκι) και μετά ποιος ασχολείται;

Και για να έλθουμε στα ‘του οίκου μας’ και του νησιού μας, για μία μόνο φορά ας φανούν ειλικρινείς οι ‘πολιτικοί’ κι ας παρουσιαστούν υπεύθυνα να δεσμευθούν επιτέλους ότι ένα σημαντικό μερίδιο της προσοχής τους θα αποσπάσει η επίλυση του χρόνιου προβλήματος της Κέρκυρας που αφορά χιλιάδες ανθρώπους και δε μιλάμε βέβαια για τίποτα άλλο παρά τις απαρχαιωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις. Εκτός αν ζουν σε μία εικονική πραγματικότητα και δεν αντιλαμβάνονται ότι έφτασε η ώρα να ασχοληθούν σοβαρά με ένα ουσιαστικό ζήτημα με πραγματικές κοινωνικές προεκτάσεις που διασφαλίζει εκτός των άλλων και την υγεία όλου του κόσμου.

Για να μην είμαστε ισοπεδωτικοί στην κριτική, έχουν γίνει ορισμένες προσπάθειες κι έχουν αναληφθεί μεμονωμένες πρωτοβουλίες που όμως αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό και δεν συγκροτούν συνολικά λύση, ούτε καν ικανοποιητική. Γιατί αν λάβει κανείς υπόψη του ότι πχ ένας από τους πολυπληθέστερους και οικονομικά ισχυρότερους Δήμους του Νομού, δεν μπήκε καν στο πρόγραμμα κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου αλλά και στερείται παντελώς αθλητικών υποδομών, απαξιώνοντας έτσι πρώτα από όλα τους νέους αλλά και γενικότερα τους κατοίκους της περιοχής που θέλουν να γυμναστούν, τότε σηκώνει ‘ψηλά τα χέρια’. Και το χειρότερο είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση οι αντιδράσεις είναι επιδερμικές και κανείς δε τολμά να θέσει το θέμα προφανώς γιατί θα χάσει την ‘εύνοια’ του Δήμαρχου-αφέντη! Τρομάρα σας…

Αυτές οι νοοτροπίες βέβαια δεν έχουν θέση λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης δεκαετίας αυτού του αιώνα και χρειάζονται πια όχι κούφια λόγια αλλά έμπρακτες αποδείξεις. Εφόσον «αγαπητοί πολιτικοί» πιστεύετε και ισχυρίζεστε ότι μοναδικό σας μέλημα είναι το καλό και συμφέρον του τόπου που εκπροσωπείτε, ιδού πεδίο δόξας λαμπρό για να το αποδείξετε με έργα και πράξεις. Μη στρέφετε το ενδιαφέρον και τη ματιά σας στα αθλητικά σωματεία αφήνοντας φρούδες ελπίδες, τώρα που έχετε ανάγκη τους ‘σταυρούς’. Ασχοληθείτε κάποτε σοβαρά με το αντικείμενο, ακούστε τις φωνές που με κάθε τρόπο επιχειρείτε να αγνοείτε και ρίξτε το βάρος σας σε ένα καυτό θέμα που να είστε σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα το βρείτε μπροστά σας!

Έχετε κουράσει με την αναβλητικότητα που εμφανίζετε εκτός εάν θεωρείτε τον αθλητισμό χρήσιμο για σας μόνο όταν πρόκειται να βγείτε φωτογραφία για λεζάντα με κάποιον από τους πρωταγωνιστές.

Κι ευτυχώς η νεολαία της Κέρκυρας μονίμως σας εκθέτει, αφού με αλλεπάλληλες διακρίσεις σε όλα τα σπορ δείχνει την κατεύθυνση που πρέπει να χαράξετε, όμως για εσάς ο δρόμος είναι ένας και δεν υπολογίζετε κανένα αντίτιμο μέχρι να φτάσετε στο τέλος του προορισμού σας.

ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Παρουσιάζεται λοιπόν μία σπουδαία ευκαιρία σε όλους να εμφανίσετε ένα διαφορετικό πρόσωπο στην κοινή γνώμη, χωρίς όμως το σκεπτικό εκμετάλλευσης, παραπλάνησης και χειραγώγησης του απλού πολίτη. Τοποθετηθείτε ειλικρινά και με απόλυτη σαφήνεια για το τι σκέφτεστε να πράξετε σε περίπτωση εκλογής, για να μπορεί ο ψηφοφόρος να κρίνει στη διάρκεια της θητείας σας, το αν εκπληρώσατε έστω ένα μέρος των υποσχέσεων. Γιατί καλό θα είναι να μην αγνοεί κανείς ότι οι εποχές έχουν αλλάξει κι όσο αν το επιθυμείτε υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που διαθέτουν…μνήμη!



Τρεις αφελείς ερωτήσεις για το κλείσιμο.

- Αλήθεια το υπερσύγχρονο «γήπεδο 10.000 θέσεων» που επρόκειτο να κατασκευαστεί για να καλύψει τις ανάγκες του ΑΟ Κέρκυρα αλλά και να απελευθερώσει το υπάρχον Εθνικό Στάδιο, πότε ολοκληρώνεται;

- Πόσα χρόνια από την ίδρυση του πρέπει να συμπληρωθούν έτσι ώστε ο Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος να αποκτήσει το κλειστό προπονητήριο, το οποίο λογικά θα έπρεπε να έχει στη διάθεση εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες; Να φτάσει τα 200;

- Θα εξηγήσει ποτέ κάποιος υπεύθυνος για ποιο λόγο δεν προχώρησε η κατασκευή κλειστών γυμναστηρίων σε Βόρειο και Νότιο συγκρότημα παρά τις εξαγγελίες και τις δημοπρατήσεις; Ειδικά στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για έργο προς τιμήν της Μαρίας Γεωργάτου(χάλκινη Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ), που είδε την κορυφαία στιγμή στην αθλητική της καριέρα να θυσιάζεται στο βωμό των μικροπολιτικών συμφερόντων.

Έλεος!!!



« Τρανζίστορ »

Κερκυραϊκά Σπορ

H Αποστολή Μαθητών -τριών στη «Γυμνασιάδα» στη Ντόχα του Κατάρ από τις 7 – 12/12/2009

ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ:

Στο άθλημα του Kλασσικού Aθλητισμού η Ελληνική Αποστολή συμμετέχει στα αγωνίσματα τα οποία είναι κοινά με εκείνα της 14ης Γυμνασιάδας.

Το πρόγραμμα της «Γυμνασιάδας» δεν περιλαμβάνει τα εξής αγωνίσματα: 800μ, 1500μ, και Βάδην.

H Ελληνική Αποστολή στο άθλημα του κλασσικού αθλητισμού αποτελείται από τις αθλήτριες και τους αθλητές που επέτυχαν την καλύτερη επίδοση στο αγώνισμα τους, πληρούν τις προδιαγραφές σχετικά με την ηλικία και είναι οι κάτωθι:

Κορίτσια:

1. 100μ – Παπαδοπούλου Ευθυμία - έτος γέννησης 1992, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, του 3ου Γενικού Λυκείου Αχαρνών.

2. 200μ – Τόλιου Αικατερίνη - έτος γέννησης 1993, μαθήτρια της Β’ Λυκείου, του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Πετρούπολης.

3. 400μ – Ζαγγελίδου Κων/να - έτος γέννησης 1992, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, του 1ου Γενικού Λυκείου Σερρών.

4. 3.000μ - Κοΐνη Αθηνά - έτος γέννησης 1992, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, του 6ου Γενικού Λυκείου Ζωγράφου.

5. 100μ Εμπόδια – Πεσιρίδου Ελισάβετ - έτος γέννησης 1992, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, του 2ου Γενικού Λυκείου Αικατερίνης.

6. 400μ Εμπόδια – Δαλάκα Αικατερίνη - έτος γέννησης 1992, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, του 5ου Γενικού Λυκείου Αικατερίνης.

7. Άλμα εις Ύψος – Νικοπούλου Ναταλία - έτος γέννησης 1993, μαθήτρια της Β’ Λυκείου, του 3ου Γενικού Λυκείου Κέρκυρας.

8. Άλμα εις Μήκος – Πολυχρονίδου Βασιλική - έτος γέννησης 1993, μαθήτρια της Β’ Λυκείου, του Γενικού Λυκείου Νιγρήτας – Σερρών.

9. Άλμα Τριπλούν – Μακαβού Κασσάνδρα - έτος γέννησης 1992, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, του 1ου Γενικού Λυκείου Θέρμης.

10. Άλμα επί κοντώ – Παπακώτση Βασιλική - έτος γέννησης 1992, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, του 3ου Γενικού Λυκείου Αχαρνών.

11. Σφαιροβολία – Κατρή Αναστασία - έτος γέννησης 1993, μαθήτρια της Β’ Λυκείου, του 1ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου.

12. Δισκοβολία – Ψαράκη Ευαγγελία - έτος γέννησης 1993, μαθήτρια της Β’ Λυκείου, του 1ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

13. Ακοντισμός – Ρίζου Χριστίνα - έτος γέννησης 1992, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου, του 2ου Γενικού Λυκείου Πολίχνης Θεσσαλονίκης.

14. Σφυροβολία – Προσκυνητοπούλου Αγάπη - έτος γέννησης 1993, μαθήτρια της Β’ Λυκείου, του 1ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας.

Αγόρια:

1. 100μ – Σεϊτανίδης Παντελής - έτος γέννησης 1993, μαθητής της Β’ Λυκείου, του Επαγγελματικού Λυκείου - Κως .

2. 200μ – Γονιδέλλης Γεώργιος - έτος γέννησης 1992, μαθητής της Γ’ Λυκείου, του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης.

3. 400μ – Συμισακάκης Ελευθέριος - έτος γέννησης 1992, μαθητής της Γ’ Λυκείου, του Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

4. 3000μ – Ιωαννίδης Ιάσωνας - έτος γέννησης 1992, μαθητής της Γ’ Λυκείου, του 2ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας.

5. 110μ Εμπόδια – Παγουράς Παναγιώτης - έτος γέννησης 1992, μαθητής της Γ’ Λυκείου, του Επαγγελματικού Λυκείου Βέροιας.

6. 400μ Εμπόδια – Κουρμαδιάς Τσαμπίκος Παντελής - έτος γέννησης 1992, μαθητής της Γ’ Λυκείου, του 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου.

7. 2000μ Φυσικά Εμπόδια – Μαρτζούκος Ευάγγελος - έτος γέννησης 1992, μαθητής της Γ’ Λυκείου, του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Κέρκυρας.

8. Άλμα εις Ύψος – Συντζάκης Χαράλαμπος - έτος γέννησης 1992, μαθητής της Γ’ Λυκείου – Γυμνάσιο & Λυκειακές Τάξεις Αντίκυρας - Βοιωτία.

9. Άλμα εις Μήκος – Κυριακόπουλος Ιάσωνας - έτος γέννησης 1993, μαθητής της Β’ Λυκείου, του Γενικού Λυκείου Γυθείου.

10. Άλμα Τριπλούν - Γαλαζούλας Αναστάσιος - έτος γέννησης 1992, μαθητής της Γ’ Λυκείου, του 65ου Γενικού Λυκείου Αθηνών.

11. Άλμα επί κοντώ – Λάσκαρης Παναγιώτης - έτος γέννησης 1992, μαθητής της Γ’ Λυκείου, του 4ου Γενικού Λυκείου Χαλανδρίου.

12. Σφαιροβολία – Γεραγίδης Σάββας - έτος γέννησης 1992, μαθητής της Γ’ Λυκείου, του 6ου Γενικού Λυκείου Λάρισας.

13. Δισκοβολία – Βαϊτσούδης Παναγιώτης - έτος γέννησης 1992, μαθητής της Γ’ Λυκείου, του 1ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς.

14. Ακοντισμός – Κακεπάκης Ιωάννης - έτος γέννησης 1992, μαθητής της Γ’ Λυκείου, του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

15. Σφυροβολία – Σιακούλης Βασίλειος - έτος γέννησης 1992, μαθητής της Γ’ Λυκείου, του 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Τρίπολης

Νικοπούλου και Μαρτζούκος στην Παγκόσμια «Γυμνασιάδα» στη Ντόχα του Κατάρ από τις 7 – 12/12/2009!!




Εσπευσμένα ανακοινώθηκε χθες από το υπουργείο παιδείας η Ελληνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην Παγκόσμια «Γυμνασιάδα» στη Ντόχα του Κατάρ από τις 7 – 12/12/2009.
Αναμενόμενη η συμμετοχή των αθλητών μας,εμείς αναμένουμε λεπτομέρειες?(πότε? μετά τις εκλογές σε μια βδομάδα??)
Είναι εκπρόθεσμοι? ή βιάζονται να κλείσουν θέσεις κάποιοι?
Στον ΣΕΓΑΣ πάντως χθες το μεσημέρι δεν γνώριζαν τίποτα για το θέμα!!
Θα παρακολουθήσουμε το θέμα γιατί μας ενδιαφέρει ΑΜΕΣΑ.

Βαθμολογία των Πανελληνίων Αγώνων των Σωματείων 2009

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

2009
εδω



Στην 22η θέση ανέβηκε ο Κερκυραϊκός!!
Μεγάλο "άλμα"

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Άρχισε η νέα αθλητική χρονιά στο στίβο.

(Σκορδίλης junior επί το έργο!)

Από χθες ξεκινήσαμε την προπόνηση.

Με 6 βδομάδες Γενικής Φυσικής Προετοιμασίας για 10 αθλητές των αλμάτων. που έχουν σαν στόχο την επόμενη αγωνιστική χρονιά, τα πανελλήνια πρωταθλήματα και κάτι παραπάνω.
Αλλά και και για τους μικρότερους που δεν είναι και λίγοι!
Θα έχουμε αρκετό χρόνο να αναφερθούμε αναλυτικά για μικρούς και μεγάλους..........
Καλή δύναμη,υπομονή και κουράγιο σε όλους, μας περιμένει πολύ και σκληρή δουλειά!!

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

''Δεν έχω καταφέρει τίποτα ακόμη''


Γιάννης Κότσης: Ο ‘χρυσός’ Βαλκανιονίκης και Πανελληνιονίκης Εφήβων στο επί κοντώ, στο kerkyrasports.gr με τον Βασίλη Αργαλιά.

Ο Γιάννης Κότσης, θα θυμάται σίγουρα για πολλά χρόνια στο μέλλον τη θερινή αγωνιστική περίοδο του 2009 καθώς στη διάρκεια της, στην κυριολεξία, ‘έσπασε τα κοντέρ’ φτάνοντας στο κορυφαίο σκαλοπάτι της κατηγορίας του (Έφηβοι) στο επί κοντώ, όχι μόνο εντός συνόρων αλλά κατακτώντας και το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα.

Πρόκειται για μία σπουδαία στιγμή στο ξεκίνημα ουσιαστικά της καριέρας του νεαρού αθλητή του Κερκυραϊκού ΓΣ , ο οποίος μαζί με τη Λορέλα Μάνου και υπό την τεχνική καθοδήγηση του Παύλου Σκορδίλη, αποτελούν τα ‘βαριά χαρτιά’ του Συλλόγου. Αθόρυβα, με σκληρή δουλειά και κάτω από αντίξοες συνθήκες κατάφερε να ξεχωρίσει, δίνοντας σαφώς δείγματα των τεράστιων δυνατοτήτων του. Βρίσκεται όμως ακόμη στην αρχή, γεγονός που τον οπλίζει με περισσότερη δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια αφού οι υποχρεώσεις του, μετά και τις διακρίσεις με την Εθνική ομάδα, έχουν αυξηθεί.

Αναλυτικά η παρουσία του Γιάννη τη θερινή σεζόν:

1η θέση Βαλκανικό πρωτάθλημα 4.80μ. (Σχηματάρι)

3η θέση Μεσογειακή συνάντηση 4.90μ.(Μαδρίτη)

1η θέση Πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων 4.80μ.(Σέρρες )

2η θέση Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων – Ανδρών 4.80μ.(Θεσ/νίκη)

4η θέση Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών 4,80μ.(Θεσ/νίκη)

Ο Γιάννης Κότσης μίλησε για τα σχέδια του για το μέλλον αλλά και για το πώς έφθασε στις φετινές διακρίσεις.

- Γιάννη, πως κρίνεις τον απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου που ολοκληρώθηκε;

« Φέτος η χρονιά μπορεί να χαρακτηρισθεί ονειρική. Ήταν η πρώτη σεζόν που αποφάσισα μαζί με τον προπονητή μου να δουλέψω σωστά και μεθοδικά κι όπου μας βγάλει. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, αναδείχθηκα Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης στους Εφήβους ενώ βελτίωσα και την ατομική μου επίδοση με 4,90 στον προτελευταίο αγώνα, στην 8εθνή Μεσογειακή συνάντηση της Μαδρίτης. Ήθελα να κλείσω με 5 μέτρα αλλά δυστυχώς δε βγήκε αλλά δεν πειράζει. Ίσως τα περάσω στο ξεκίνημα της νέας περιόδου».

- Νιώθεις πίεση για το ‘ψυχολογικό όριο’ των 5 μέτρων;

« Είναι καθαρά θέμα να πιστέψω περισσότερο ότι το έχω αυτό το άλμα. Κι αυτό γιατί όταν ανεβαίνει ο πήχης είναι λίγο διαφορετικά και κολλάς σε κάποια πράγματα. Πρόκειται για ένα ‘κλικ’ που χρειάζεται, ώστε να πας πιο ψηλά»

- Στο επί κοντώ πως κατέληξες;

« Ξεκίνησα να ασχολούμαι με πολλά αθλήματα, ποδόσφαιρο, μπάσκετ κ.α. όμως δε με τραβούσαν οπότε το πολύ στους έξι μήνες τα παρατούσα. Μετά γνώρισα το επί κοντώ κι από την πρώτη στιγμή μου ταίριαξε, με έκανε να μείνω στον στίβο και να συνεχίσω. Τώρα διανύω τον έκτο χρόνο, με τα τρία τελευταία να ασχολούμαι πιο σοβαρά αφού χρειαζόταν το απαραίτητο διάστημα προσαρμογής».

- Οι καλοκαιρινές επιτυχίες πόσο σε έχουν αλλάξει;

« Ουσιαστικά θεωρώ ότι δεν έχω πετύχει κάτι σημαντικό γιατί είμαι ακόμη σε μία ηλικία που αν πιστέψεις ότι έχεις καταφέρει κάτι ή έχεις φτάσει κάπου κι επαναπαυθείς σε αυτό, τότε πιστεύω ότι δεν θα μπορέσεις να συνεχίσεις για το παραπάνω βήμα. Έτσι νομίζω ότι δεν έχω καταφέρει τίποτα ακόμα, έχω πολύ δρόμο μπροστά μου κι αυτό μου δίνει το κίνητρο να προχωρήσω για μεγαλύτερα πράγματα»

- Ο πρωταθλητισμός απαιτεί σίγουρα πολλές παραχωρήσεις. Ποιες έχεις κάνει μέχρι τώρα;

« Η παρουσία στο στάδιο είναι καθημερινή, διάρκειας περίπου 4 ωρών, όχι όλες βέβαια φουλ προπόνηση. Το κανονικό πρόγραμμα είναι συνήθως 2,5 – 3 ώρες. Για να φτάσεις κάπου πρέπει να στερηθείς πολλά πράγματα, κάτι που μας έλεγαν από όταν ξεκινήσαμε και ακουγόταν απλό, αλλά όσο μεγαλώνεις το συνειδητοποιείς στην καθημερινότητα σου. Σαν παράδειγμα, δε μπορώ να δω τους φίλους μου όποτε θέλω γιατί υπάρχει προπόνηση. Όμως έτσι είναι, εφόσον αγαπάς αυτό που κάνεις, δε σκέφτεσαι τις θυσίες. Όταν παίρνεις το χρυσό κι ανεβαίνεις στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, φορώντας το εθνόσημο στο στήθος, τα ξεχνάς όλα πια. Δεν υπάρχει τίποτα».

- Φανταζόσουν αυτή την εξέλιξη στην πορεία σου όταν άρχισες το στίβο;

« Όταν ξεκίνησα το επί κοντώ ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα που είχα κάνει ήταν να βρεθώ στην Εθνική ομάδα. Το να φοράς τα ‘γαλανόλευκα’ και να αγωνίζεσαι σε ένα στάδιο εκπροσωπώντας την πατρίδα σου, το θεωρώ πολύ σημαντικό και ιδιαίτερη τιμή. Είναι σπουδαίο να κερδίζεις σε μία διεθνή διοργάνωση αγωνιζόμενος με την Εθνική και νιώθεις πολύ όμορφα»

- Έχεις κάποια ιδιαίτερη συνήθεια πριν αγωνισθείς, κάτι σα γούρι;

« Πριν τους αγώνες κι όταν ετοιμάζω τις αποσκευές μου για το ταξίδι δεν παίρνω ποτέ μαζί μου…σαμπουάν!(γέλια). Όσες φορές πήρα δεν πήγε τίποτα καλά οπότε σκέφτηκα ότι δεν πειράζει, κάποιος θα έχει μαζί του»

- Ποιες είναι οι σκέψεις σου για το άμεσο αλλά και το απώτερο μέλλον;

« Έχω σκεφτεί το μέλλον αλλά σε μικρό βαθμό. Δε θέλω να βιάζομαι. Είναι προτιμότερο να κάνεις σταθερά βήματα που μένουν παρά κάτι γρήγορο και να πέσεις. Ο πρώτος στόχος φυσικά για τη νέα χρονιά είναι τα 5 μέτρα, χωρίς όμως να με αγχώνει. Δεν το σκέφτομαι γιατί πολλά άλματα, μου έχουν δείξει ότι την ‘έχω’ την επίδοση, απλά όταν φτάνω εκεί δεν το πιστεύω τόσο πολύ. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω κι από εκεί και πέρα ότι έλθει, με υπομονή και σκληρή δουλειά».

- Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο μυστικό για τις επιτυχίες σου;

« Το μεγάλο μυστικό είναι ο Παύλος Σκορδίλης που είναι μόνιμα δίπλα μας. Ο Παύλος είναι ένας πολύ καλός προπονητής που ενημερώνεται συνεχώς κι αυτό θα το διαπιστώσετε αν παρατηρήσετε στην προπόνηση τα προγράμματα που ακολουθούμε όπου κάθε φορά δουλεύουμε σε κάτι καινούριο και διαφορετικό. Δεν είναι όμως μόνο η Λορέλα κι εγώ, υπάρχουν πολλά παιδιά από πίσω με πολλές διακρίσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και σε διεθνείς διοργανώσεις στις κατηγορίες τους και σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια».

- Πόσο δυσχεραίνει την προετοιμασία η έλλειψη κλειστού προπονητηρίου;

« Το τελευταίο διάστημα έχουν βελτιωθεί κάπως οι συνθήκες και μπορούμε να δουλεύουμε καλύτερα τουλάχιστον τη θερινή περίοδο. Το χειμώνα όμως υπάρχει το σοβαρό πρόβλημα που φωνάζουμε τόσα χρόνια για το κλειστό προπονητήριο, το οποίο μας λείπει πολύ. Σε ένα μήνα περίπου θα ξεκινήσουμε τη βασική μας προετοιμασία που είναι η χειμερινή όπου εκεί ‘χτίζεις’ ότι είναι να δουλέψεις το καλοκαίρι. Αναγκαζόμαστε και συνεχίζουμε τις προπονήσεις στο Εθνικό Στάδιο με κρύο και βροχή, περιμένοντας να έλθει η άνοιξη για να ανεβάσουμε ρυθμούς».

- Κλείνοντας, ποιοι ήταν οι συμπαραστάτες στην πορεία προς την καταξίωση;

« Θέλω να ευχαριστήσω όσους ήταν δίπλα μου όλη τη χρονιά και με στήριξαν. Την οικογένεια μου, τον προπονητή μου και όλους τους φίλους μου. Υπάρχουν στιγμές που τίποτα δε σου πάει καλά και σε παίρνει από κάτω αλλά υπάρχουν άνθρωποι γύρω σου που σε βοηθούν να το ξεπεράσεις κι αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Οι συμμετοχές και το πρόγραμμα στο «WAF Θεσσαλονίκη 2009»

Στις γυναίκες αναμένονται εξίσου σπουδαίες αναμετρήσεις. Στα 100μ ξεχωρίζουν οι Καρμελίτα Τζέτερ (ΗΠΑ, 10.83), Κερόν Στίουαρτ (Τζαμάικα, 10.75), Λορίν Γουίλιαμς (ΗΠΑ, 10.88), Ντέμπι Φέργκιουσον (Μπαχάμες, 10.91).

Στα 200μ η Φέργκιουσον θα είναι επίσης πρωταγωνίστρια με 22.19, ενώ υπάρχουν ακόμη τα ονόματα της Άλισον Φέλιξ (ΗΠΑ, 21.81) και της Στιούαρτ με 21.99.

Στα 400μ η Σάνια Ρίτσαρντς (ΗΠΑ, 48.70) φαντάζει το μεγάλο φαβορί μαζί με τις Αντονίνα Κριβοσάπκα (Ρωσία, 49.29) και Σερίκα Γουίλιαμς (Τζαμάικα, 49.32), ενώ στα 800μ η Ισπαν΄λιδα Μάιτε Μαρτίνες (1.57.62) ελπίζει μετά το Βερολίνο σε μία ακόμη μεγάλη εμφάνιση.

Στα 1.500μ οι Μαριάμ Γιουσούφ Τζαμάλ (Μπαχρέιν, 3.56.55) και Τζελέτε Μπούρκα (Αιθιοπία, 3.58.79) θα παλέψουν για τη νίκη με βασική αντίπαλο τη Ρωσίδα Αννα Αλμινόβα με 3.58.38. Στα 3.000μ και 5.000, μεγάλο φαβορί θα είναι η Μασερέτ Ντεφάρ (Αιθιοπία) με 8.24.51 και 14.36.38 αντίστοιχα, ενώ στα 3.000μ στιπλ η Ειρήνη Κοκκιναρίου με 9.30.72 ατομικό και 9.35.61 φετινό, θα προσπαθήσει για το καλύτερο, απέναντι σε αθλήτριες όπως οι Μίλκα Τσεμός Τσεϊουα (9.08.57) και Ρουθ Μπισιντόρι Νιανγκάου (9.13.16) από την Κένυα.

Στα υψηλά εμπόδια, η Μπριγκίτ Φόστερ Χίλτον (Τζαμάικα, 12.46) θέλει να ολοκληρώσει με μία ακόμη επιτυχημένη εμφάνιση τη φετινή σεζόν, αλλά θα πρέπει να κερδίσει την συμπατριώτισσά της, Λασένα Γκόλντινγκ Κλαρκ (12.68), την Καναδή Πρισίλια Λόπες Σλίεπ (12.49) και την Αμερικανίδα Νταμού Τσέρι (12.44).

Στα χαμηλά εμπόδια, Μέλανι Γουόκερ (Τζαμάικα, 52.45), θα έχει βασικές αντιπάλους τις Λασίντα Ντέμους (ΗΠΑ, 52.63), Τζοσέιν Λούκας (Τρίνιταντ, 53.2) και Άντζελα Μοροσάνου (Ρουμανία, 53.95), ενώ στο ύψος δύσκολα θα χάσει το μεγάλο φαβορί Μπλάνκα Βλάσιτς (Κροατία) με φετινή επίδοση 2.08μ. Το ίδιο ισχύει και για την Ελενα Ισινμπάγεβα στο επί κοντώ που μόλις πριν από λίγες ημέρες σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 5.06μ, παρά την αποτυχία της στο Βερολίνο και τη νίκη της Αννας Ρογκόφσκα (Πολωνία, 4.83μ ατομικό).

Στο μήκος, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Μπρίτνεϊ Ρις (ΗΠΑ, 7.10μ) δείχνει επικρατέστερη για τη νίκη, με την Τατιάνα Λεμπέντεβα (Ρωσία, 7.33μ και 6.97μ φετινό) να δείχνει ικανή να την κοντράρει. Η Ρωσίδα άλτρια που άργησε αυτή τη σεζόν λόγω τραυματισμού να μπει στους αγώνες, θα επιδιώξει τη νίκη και στο τριπλούν, όπου όμως έχει κάνει φέτος μόλις 14.45μ (ατομικό 15.34μ), ενώ στη σφαίρα η Νεοζηλανδή Βαλερί Βίλι έχει την καλύτερη φετινή επίδοση με 20.69μ, αλλά οι αντίπαλές της είναι εξίσου ικανές αθλήτριες, όπως η Γερμανίδα Ναντίν Κλάινερτ (20.20μ φετινό ατομικό ρεκόρ) και η Λευκορωσίδα Ναταλία Μίκνεβιτς (20.03μ φέτος).

Στη δισκοβολία η Αμερικανίδα Στέφανι Μπράουν Τράφτον με 66.21μ έχει την κορυφαία επιδοση από τις συμμετέχουσες, ενώ αναμένεται να την κοντράρουν οι Γιαρέλις Μπαριός (Κούβα, 66.13μ) και Νικολέτα Γκράσου (Ρουμανία, 68.80μ). Στη σφύρα η Στέλλα Παπαδοπούλου με -Πανελλήνιο- ρεκόρ 72.10μ θέλει να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο αγωνιστικά τη σεζόν, όπου βέβαια ξεχωρίζουν τα ονόματα της Γερμανίδας Μπέτι Χάϊντλερ (77.12μ) και της Σλοβάκας Μαρτίνα Χρασνόβα (76.90μ).

Σπουδαίος αγώνας θα γίνει και στον ακοντισμό, με τη συμμετοχή της Τσέχας κορυφαίας αθλήτριας των τελευταίων χρόνων, Μπαρμπόρα Σποτάκοβα που έχει το παγκόσμιο ρεκόρ με 72.28μ, της Κουβανής πρώην παγκόσμιας ρεκορντγούμαν, Οσλέιντις Μενέντες (71.70μ), της Γερμανίδας Στέφι Νέριους (68.34μ), της συμάτριώτισσάς της Κριστίνα Ομπεργκφολ (70.20μ) και της Ρωσίδας Μαρία Αμπακούμοβα (70.78μ).

Το πρόγραμμα
Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009
18:00 Σφυροβολία (Γ)
18:10 Επί Κοντώ (Γ)
18:15 3.000μ Στιπλ (Γ)
18:30 Μήκος (Γ)
18:40 400μ Εμπόδια (Α)
18:55 3.000μ (Α)
19:10 Δισκοβολία (Α)
19:20 100μ Εμπόδια (Γ)
19:25 Ύψος (Α)
19:40 400μ (Α)
19:55 5.000μ (Γ)
20:15 Τριπλούν (Α)
20:20 Ακοντισμός (Γ)
20:25 1.500μ (Γ)
20:30 Σφαιροβολία (Α)
20:40 200μ (Γ)
20:55 800μ (Α)
21:10 100μ (Α)

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009
18:00 Σφυροβολία (Α)
18:15 Επί Κοντώ (Α)
18:20 Μήκος (Α)
18:25 400μ Εμπόδια (Γ)
18:35 Σφαιροβολία (Γ)
18:40 5.000μ (Α)
19:05 800μ (Γ)
19:10 Δισκοβολία (Γ)
19:15 Ύψος (Γ)
19:20 1.500μ (Α)
19:40 400μ (Γ)
20:00 3.000μ Στιπλ (Α)
20:15 Τριπλούν (Γ)
20:25 200μ (Α)
20:30 Ακοντισμός (Α)
20:40 3.000μ (Γ)
21:00 100μ (Γ)
21:15 110μ Εμπόδια (Α)
*Όλα τα αγωνίσματα και των δύο ημερών είναι τελικοί.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Στη “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2009” τα βλέμματα του Παγκόσμιου στίβου.



Στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου οι κορυφαίοι αθλητές απ’ όλο τον κόσμο θα διεκδικήσουν ή και θα υπερασπιστούν την παγκόσμια πρωτιά.

ΕΔΩ
ο επίσημος δικτυακός τόπος.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

To "kerkyrasports.gr" στην υπηρεσία του Κερκυραϊκού αθλητισμού

Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε το "kerkyrasports.gr".
Η αθλητική οικογένεια της Κέρκυρας βρήκε την ηλεκτρονική της στέγη ,η επιτυχία είναι δεδομένη θα την στηρίξουμε με όλες τις δυνάμεις μας.


Το “ kerkyrasports.blogspot.com” … ενηλικιώθηκε και μετά από 6 μήνες παρουσίας στον κυβερνοχώρο, προχωρά ένα βήμα παρακάτω και εξελίσσεται σε "kerkyrasports.gr".

Παρέα με τη συντακτική ομάδα της εβδομαδιαίας αθλητικής εφημερίδας ‘Κερκυραϊκά Σπορ’ επιχειρούμε μέσω της νέας ιστοσελίδας να κάνουμε την υπέρβαση όσον αφορά στην πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση των φιλάθλων του νησιού για όλα τα σπορ, ακολουθώντας την ίδια έως τώρα φιλοσοφία.
‘Αγκαλιάστε’ την προσπάθεια…