Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Με ρεκόρ το επικοντώ με Κυριακοπούλου, Ζαχαριάδη στην Πεσκάρα.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου μετά από σπουδαίο αγώνα με τη Μαριάννα Ζαχαριάδη που κρίθηκε στα 4,50 ήταν η νικήτρια στο επικοντώ με το ύψος αυτό -κι ατομικό ρεκόρ- αφού το πέρασε με την 3η προσπάθεια όπως και τα 4,45 πιο πριν. Μετά δοκίμασε και στο 4,60 για εθνικό ρεκόρ (είναι 4,55 της Αφρ.Σκαφίδα)
Η Ζαχαριάδη με ατομικό κι εθνικό ρεκόρ για την Κύπρο με 4,45 (είχε 4,41) ήταν 2η και απείλησε και το παγκόσμιο νεανίδων =4,48, αφού αγωνίστηκε στα 4,50 (όπου λόγω προσπαθειών ήταν 1η ως τότε και μέχρι να το περάσει η Κυριακοπούλου)
Ο εθνικός ύμνος όμως πρωτακούστηκε λίγο μετά όχι για την Ελλάδα, αφού η Έλενα Αρτυματά κατέκτησε το χρυσό για την Κύπρο καθώς ήταν 1η με διαφορά στα 200μ με 23"16 (+0,4) και ατομικό ρεκόρ, δείχνοντας κι απ τον προκριματικό ότι είναι κοντά στο ρεκόρ Κύπρου (23"07 της Γρηγορίου) αλλά και σε χρόνους κάτω απο τα 23". Η Αρτυματα θα επιχειρήσει να κάνει το νταμπλ αγωνιζόμενη και στα 100μ.
Χάλκινο για την Ελλάδα η Στέλλα Παπαδοπούλου με 67,55 στη σφύρα, το αγώνισμα με το οποίο ξεκίνησαν η Μεσογειακοί.
Κατά μισό μέτρο βελτίωσε το ρεκόρ του ο Σπυρος Λεμπεσης στον ακοντισμο, κάνοντας 78,66, και πήρε τη 2η θέση!
Στο τελευταίο του άλμα ο Δημήτρης Τσιάμης άγγιξε τα 17μ κάνοντας 16,98, και πήρε κι αυτός τη 2η θέση (που ήδη είχε και με το 16,77 που είχε κάνει στο 1ο του άλμα)
Στον τελικό στα 800μ προκρίθηκε ο Κώστας Νακόπουλος που ήλεγξε την ημιτελική κούρσα και με δυνατά τα τελευταία 150μ πέρασε 2ος (έκανε 1'49"77).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα τα βρίσκετε και εν εξελίξει στο http://www.pescara2009.it/results/

Η ΕΡΤ προτίμησε να μη δείξει ζωντανά τους αγώνες αλλά να τους αφήσει στο Sport+ (και με έναρξη μετάδοσης μιαμιση ώρα μετά την έναρξη των αγώνων) που βέβαια δεν έχουν όλοι δυνατότητα πρόσβασης, και επίσης με μετάδοση προβληματική κι απο άποψη πληροφόρησης αφού πέρα απ την κακή μάλλον κάλυψη των Ιταλών, οι εκφωνητές που μετέδιδαν απο studio δεν είχαν προφανώς σύνδεση με το διαδίκτυο να μας ενημερώνουν τουλάχιστον απο κει για κάποια βασικά πράγματα.

πηγή:http://www.stivoz.com/forum/showthread.php?t=3312

Πανελλήνιο Ε-Ν και Συνθέτων ΠΠ–ΠΚ Α΄ στις Σέρρες 3-5/7.


Η σπουδαιότερη εντός συνόρων διοργάνωση της κατηγορίας θα διεξαχθεί το τριήμερο Παρασκευή με Κυριακή 3-5 Ιουλίου στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών, όπου θα πραγματοποιηθεί το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Εφήβων - Νεανίδων και παράλληλα το Πανελλήνιο Συνθέτων Αγωνισμάτων ΠΠ Α΄ (έξαθλο) – ΠΚ Α΄ (πένταθλο).

Παράλληλα οι αθλητές και αθλήτριες θα έχουν μια τελευταία ευκαιρία (η σχετική προθεσμία λήγει 5/7) να πιάσουν τα όρια πρόκρισης για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων που θα γίνει 23-26 Ιουλίου στο Νόβισαντ της Σερβίας.

Μέχρι στιγμής το όριο για τη συμμετοχή τους έχουν πετύχει 5 έφηβοι και ισάριθμες νεάνιδες. Πρόκειται για τους Λυκούργο Τσάκωνα (ΦΓΣ Σπάρτης) στα 200μ (21.08 στο ευρωπαϊκό ομάδων της Λεϊρία), Δημήτρη Μιχαλέλη (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) στο μήκος (7.72μ στο Πανελλήνιο Σχολικό του Πύργου), Νίκο Καψή (ΓΣ Απόλλων Πύργου) επίσης στο μήκος (7.63μ στο Πανελλήνιο Σχολικό του Πύργου), Αντώνη Μάστορα (ΓΣ Ηρακλής) στο ύψος (2.20μ στο Πανελλήνιο κλειστού) και Γρηγόρης Βουτσινάς (Πέλωψ Πατρών) στα 3.000μ στιπλ (9.08.21 στα Παπαφλέσσεια).

Στις νεάνιδες τα όρια στα αγωνίσματά τους έχουν πιάσει οι Ανδριάνα Παπαδοπούλου (ΠΑΟ) στη σφύρα (63.47μ στο διασυλλογικό Α-Γ στον Αγιο Κοσμά), Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΦΘΙΑ Φαρσάλων) στη δισκοβολία (50.39μ σε Ημερίδα πρόκρισης στις 13/6 στο ΟΑΚΑ), Παναγιώτα Τσινοπούλου (Φωκιανός Καρδίτσας) στα 10 χλμ βάδην (47.34 σε διεθνή Ημερίδα στη Λα Κορούνια), Λορέλλα Μάνου (Κερκυραϊκός) στο επί κοντώ (4.00μ στο Ολυμπιακό μίτινγκ της Θεσσαλονίκης) και Μαρία Γκεοργκίεβα (Μυρμιδόνες) στον ακοντισμό (50.70μ στο διασυλλογικό Α/Γ της Θεσσαλονίκης).

πηγή:http://www.segas.gr/el/c3/index-c3c.asp?ParentID=1&id=3247

Ξεκινάει ο Στίβος στην Πεσκάρα


Οι Μεσογειακοί αγώνες έχουν ξεκινήσει στην Πεσκάρα της Ιταλίας από τις 26/6 αλλά σήμερα το απόγευμα (6 ώρα Ελλάδος) ξεκινάνε τα αγωνίσματα του στίβου, που θα γίνουν σε 4 ημέρες, μέχρι και τις 3/7 (ως τις 5 είναι η διοργάνωση)
Ελλάδα, Κύπρος, η Ιταλία και 20 ακόμα μεσογειακές χώρες μετέχουν, με Γαλλία, Ισπανία, Μαρόκο, Τουρκία μεταξύ αυτών.

Η διοργανώτρια Ιταλία και η Ελλάδα είναι οι πιο πολυπληθείς αποστολές, σχεδόν πλήρεις σε όλα τα αγωνίσματα (κάθε χώρα δικαιούται διπλής εκπροσώπησης) ενώ λόγω μειωμένης αρχικής δήλωσης δεν μπήκαν στο πρόγραμμα τα 4χ400 Γ, το βάδην και τα στηπλ γυναικών όπως και το επικοντώ ανδρών μετέπειτα. Η Ελλάδα δεν θα έχει εκπροσώπηση στα 400 εμπόδια γυναικών αφού η Χριστίνα Χατζή δεν θα ρισκάρει έναν τραυματισμό που είχε στον αχίλλειο. Πρόβλημα τελευταίας στιγμής για την Ολυμπιονίκη μας Πηγή Δεβετζή. (Στο τριπλούν υπήρχαν εξαρχής 3 κοπέλλες δηλωμένες, με Πέρρα και Παπαχρήστου)

800μ και 1500μ έχουν μερικά λεπτά διαφορά στη διεξαγωγή των τελικών τους, και οι δηλωμένοι και στα 2, Νακόπουλος και Φιλάνδρα, επέλεξαν τα 800. Στα 1500 θα αγωνιστεί και η Κλάδου που δεν ήταν στην αρχική δήλωση που είχε γίνει πριν την ημερίδα στο Κ2 όπου ειχε γίνει και ο αγώνας πρόκρισης του αγωνίσματος για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων. Επίσης στη θέση της Δήμητρας Εμμανουήλ που ήταν στη δήλωση, θα αγωνιστεί η Γεωργία Χειριμπέρη.
Με Αρτυματά σε 100-200, Ιωάννου στο ύψος, Ζαχαριάδη στο επικοντώ, Αλοζίδη στα 400εμπ, και αρκετούς ακόμα αξιόλογους αθλητές και αθλήτριες η ομάδα της Κύπρου (που είχε θέσει και όρια συμμετοχής) προσδοκά αρκετά μετάλλια -ως τώρα έχει 3 χρυσά σε Μεσογειακούς.

Βλέπετε εδώ τα αποτελέσματα http://www.pescara2009.it/results/
και τις συμμετοχές ανά χώρα ή αγώνισμα στο entries.

413 έχουν δηλωθεί. Πολλά δρομικά αγωνίσματα λόγω μικρής συμμετοχής θα έχουν απευθείας τελικό, ενώ μερικά είναι στο όριο.

Αρκετά πάντως τα παράπονα για τη φιλοξενία και ιδιαίτερα για τα δωμάτια –τον χώρο τους και τον εξοπλισμό).

Η μετάδοση των αγώνων στο ζωντανό κομμάτι θα γίνεται από το ψηφιακό Spor+ της κρατικής (αλλά όχι προσβάσιμη σε όλους κύριοι της ΕΡΤ) τηλεόρασης.
Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην Ελληνική και την Κυπριακή ομάδα, όπως και στη διοργάνωση.

Και μην ξεχνάμε, τους επόμενους Μεσογειακούς θα φιλοξενήσει η Ελλάδα!

πηγή:http://www.stivoz.com/forum/showthread.php?t=3309

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Διαμαρτυρία στην Κέρκυρα


Τετ α τετ με αυτό το πανό διαμαρτυρίας που έχει αναρτηθεί στον προαύλιο χώρο της Νομαρχίας,θα έρθουν οι υπουργοί Εξωτερικών του ΟΑΣΕ που θα επισκεφθούν αύριο την Κέρκυρα. Οι άνθρωποι του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου θεώρησαν ιδανική συγκυρία να διαμαρτυρηθούν τώρα...
για δίκαιο ένα αίτημα που χρονίζει από το 1978 μήπως εισακουστούν από την πολιτεία. Εκείνη τη χρονιά το αιωνόβιο αυτό σωματείο που είναι το αρχαιότερο στην περιφερειακή Ελλάδα (ιδρύθηκε το 1893) απέκτησε από την κτηματική εταιρεία του Δημοσίου, με τη μεσολάβηση του τότε Πρωθυπουργού και Κερκυραίου Γιώργου Ράλλη, οικόπεδο 26 στρεμμάτων έναντι 16,5 εκατομμυρίων δρχ. για να κατασκευάσει κλειστό προπονητήριο στίβου και αθλοπαιδιών. Μέχρι σήμερα όμως, αυτό το όνειρο παραμένει απατηλό...

Δημοσιεύθηκε στο σημερινό troktiko

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Κοντά στο απόλυτο οι επιτυχίες των αθλητών μας


Στην Εθνική Ομάδα στίβου Κορασίδων τα χρυσά κορίτσια του Κερκυραϊκού

"τα αγαθά κόποις κτώνται" ή "ό,τι σπείρεις θα θερίσεις "και πολλές άλλες λαϊκές παρόμοιες παροιμίες δένουν απόλυτα με τα αποτελέσματα των αθλητών μας στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων -Κορασίδων που έγινε την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα στο στάδιο του Ναυλίου.
Η Ναταλία Νικοπούλου Πρωταθλήτρια Ελλάδος στις Κορασίδες, για τρίτη συνεχή χρονιά στο άλμα σε ύψος και η 14χρονη(παγκορασίδα) Κατερίνα Γαστεράτου στην δεύτερη θέση ,στην πρώτη συμμετοχή της σε πανελλήνιο πρωτάθλημα και μάλιστα μεγαλύτερης κατηγορίας.
Και οι δύο αθλήτριες μας πέρασαν με την πρώτη προσπάθεια το 1.65(η Κατερίνα κατετάγη δεύτερη γιατί είχε μια αποτυχημένη προσπάθεια στο 1.60).
Να αναφέρουμε τον μεγάλο συναγωνισμό που υπήρξε μεταξύ των 28 αθλητριών που έλαβαν μέρος στο αγώνισμα αλλά και στο υψηλό επίπεδο όπου είχαμε για πρώτη φορά 10 αθλήτριες πάνω από 1.60!
Να σταθούμε βέβαια στο γεγονός ότι οι δύο αθλήτριες του Κερκυραϊκού αγωνίστηκαν και πέτυχαν στο ίδιο αγώνισμα , πράγμα σπάνιο γα τον στίβο.
Η τρίτη της παρέας η Αντωνία Δαφνή κατέλαβε την 3η θέση στο άλμα τριπλούν με νέα ατομική επίδοση 11.63μ .

Να αναφέρουμε ακόμα εδώ την συμμετοχή της Νικοπούλου και της Δαφνή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων (έως 19 χρονών) που θα διεξαχθεί την άλλη εβδομάδα στις Σέρρες.


Να αναφέρουμε ακόμα εδώ την συμμετοχή της Νικοπούλου και της Δαφνή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων (έως 19 χρονών) που θα διεξαχθεί την άλλη εβδομάδα στις Σέρρες.

Εκτός από τις παραπάνω άλτριες θα πρέπει ιδιαίτερα να αναφερθούμε και στον αθλητή του κ. Νίκου Μόσχου , Βαγγέλη Μαρτζούκο που κέρδισε πολύ εύκολα τα 2000μ με φυσικά εμπόδια και μας δίνει την χαρά να τον βλέπουμε σαν διάδοχο του Αρσένη Τσιμίνου.

Όλοι οι παραπάνω αθλητές μαζί και με την Λορέλα Μάνου που έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό θα λάβουν μέρος σε Διεθνείς αγώνες με την Εθνική Ομάδα στίβου.

Πέντε στα Γαλανόλευκα λοιπόν μέχρι στιγμής και αναμένετε και συνέχεια μετά το Εφηβικό Πρωτάθλημα.

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

SUPER DAY!!


1η ηΝικοπούλου και 2η η Γαστεράτου!!

Δεύτερη μέρα και ακόμα καλύτερα .

Πανελλήνιο δίδυμο στο άλμα σε ύψος Κορασίδων.

Η Ναταλία Νικοπούλου στην 1η θέση ,(για τρίτη συνεχή χρονιά)
και η Γαστεράτου Κατερίνα στη 2η θέση με την ίδια επίδοση 1.65μ.
στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων -Κορασίδων χθες Κυριακή
στο στάδιο του Ναυπλίου.
Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα με υψηλό συναγωνισμό και συμμετοχή
28 αθλητριών από όλη την Ελλάδα ,οι αθλήτριες του Κερκυραϊκού κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις γεγονός που πολύ σπάνια συμβαίνει σε μεγάλους αγώνες από αθλητές του ίδιου συλλόγου.
Υψος
1.Νατ Νικολοπούλου (Κερκυραίκός ΓΣ) 1.65
2.Κατ Γαστεράτου (Κερκυραϊκός ΓΣ) 1.65
2.Ιωαν Κολτσίδου (Πρωτέας Αλεξ/λης) 1.65
4.Αλεξ Ζαγόρα (ΠΓΣ) 1.65
5.Στεφ-Φωτ Κουμπά (ΣΑΚ Αθηνών) 1.60
5.Ανδρ Χριστοφίλη (ΓΣ Τα Λύκαια) 1.60
6.Μαρ-Μαντ Ιβάνοβα (ΑΟ Λασιθίου) 1.60
8.Τατ Γκουσίν (ΓΣ Κηφισιάς) 1.60
8.Θεοδ Κολοβού (Τρίτων Χαλκίδας 1.60

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Χρυσό μετάλιο ο Μαρτζούκος και αργυρό η Δαφνή




Πρώτη μέρα αγώνων.
Μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Βαγγέλης Μαρτζούκος στα 2000μ. με φυσικά εμπόδια με χρόνο 6.11.15 βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ τερματίζοντας με 100μ. διαφορά από τον δεύτερο αθλητή !!Τα δε μεγάφωνα του σταδίου του Ναυπλίου τον προσφώνησαν σαν διάδοχο των σπουδαίων Κερκυραίων αθλητών Κοντοσώρου και Τσιμίνου.
Η Δαφνή Αντωνία μετά από από ένα συγκλονιστικό αγώνα στο τελικό του άλματος τριπλούν κατέλαβε την 3η θέση με νέα ατομική επίδοση 11.63μ.
Και οι δύο παραπάνω αθλητές με την σπουδαία εμφάνιση τους θα συμμετάσχουν στους αγώνες με την Εθνική ομάδα Παίδων - Κορασίδων.
Οι αγώνες συνεχίζονται αύριο το πρωί με την συμμέτοχη στον προκριματικό του άλματος σε ύψος Κορασίδων των αθλητριών Νικοπούλου και Γαστεράτου , του Χατζηιωαννίδη στο άλμα με κοντάρι και του Μαρτζούκου στα 3000μ.

H Δαφνή στο τελικό του τριπλούν το απόγευμα στις 6.30

Με ένα άλμα στα 11.28μ. πέρασε στις 12 καλύτερες αθλήτριες στον τελικό για τον αγωνίσματος (από τις 28 που παρουσιάστηκαν στον προκριματικό νωρίτερα σήμερα).
Ο Μουμούρης Χριστόφορος όπου τελευταία στιγμή προστέθηκε στην αποστολή κατέλαβε την 16 θέση 400μ. με53.85 και βαθμολογήθηκε.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Πανελλήνιο πρωτάθλημα Π/Κ στο Ναύπλιο-Το πρόγραμμα.


Την Κυριακή και τη Δευτέρα 21-22 Ιουνίου θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ναυπλίου το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου παίδων – κορασίδων. Στη διοργάνωση οι αθλητές και οι αθλήτριες θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία να πιάσουν τα όρια συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας το οποίο θα γίνει στο Μπρεσανόνε της Ιταλίας 8-12 Ιουλίου.
Το πρόγραμμα του Πανελληνίου Π/Κ (Ναύπλιο, 21-22/6)

1η ημέρα-Κυριακή 21/6
Πρωί

08.00 10.000μ βάδην Π (αγώνας επιλογής, Τελικός)
08.30 Σφυροβολία Κ (αγώνας επιλογής, όριο 41.00μμ)
09.00 Επί κοντώ Κ (αγώνας επιλογής, όριο 3.20μ
09.00 Τριπλούν Π (αγώνας επιλογής, όριο 13.70μ)
09.00 Ακοντισμός Π (αγώνας επιλογής, όριο 55.50μ)
09.15 110μ εμπόδια Π (προκριματικοί)
09.35 100μ εμπόδια Κ (προκριματικοί)
09.55 400μ Π (προκριματικοί)
10.00 Ύψος Π (αγώνας επιλογής, όριο 1.88μ)
10.00 Σφαιροβολία Π (αγώνας επιλογής, όριο 15.20μ)
10.00 Δισκοβολία Κ (αγώνας επιλογής, όριο 35.50μ)
10.15 400μ Κ (προκριματικοί)
10.30 Τριπλούν Κ (αγώνας επιλογής, όριο 11.30μ)
10.35 100μ Π (προκριματικοί)
11.00 100μ Κ (προκριματικοί)

Απόγευμα
16.30 Σφυροβολία Κ (Τελικός)
17.00 Επί κοντώ Κ (Τελικός)
17.00 Τριπλούν Π (Τελικός)
17.00 Ακοντισμός Π (Τελικός)
17.15 110μ εμπόδια Π (Τελικός)
17.35 100μ εμπόδια Κ (Τελικός)
17.50 100μ Π (Τελικός)
18.00 Ύψος Π (Τελικός)
18.05 100μ Κ (Τελικός)
18.15 Σφαιροβολία Π (Τελικός)
18.20 400μ Π (Τελικός)
18.30 400μ Κ (Τελικός)
18.30 Τριπλούν Κ (Τελικός)
18.45 1.500μ Π (Τελικός)
19.00 1.500μ Κ (Τελικός)
19.15 2.000μ στιπλ Π (Τελικός)
19.30 2.000μ στιπλ Κ (Τελικός)
19.45 4χ100μ Π (Τελικές σειρές)
20.10 4χ100μ Κ (Τελικές σειρές)

2η ημέρα-Δευτέρα 22/6
Πρωί
08.10 5.000μ βάδην Κ (Τελικός)
08.30 Σφυροβολία Π (αγώνας επιλογής, όριο 54.00μ).
09.00 400μ εμπόδια Π (προκριματικοί)
09.00 Επί κοντώ Π (αγώνας επιλογής, όριο 4/10μ)
09.00 Μήκος Κ (αγώνας επιλογής, όριο 5.45μ)
09.00 Ακοντισμός Κ (αγώνας επιλογής, όριο 37.00μ)
09.30 400μ εμπόδια Κ (προκριματικοί)
09.45 Ύψος Κ (αγώνας επιλογής, όριο 1/60μ)
09.50 800μ Π (προκριματικοί)
10.00 Σφαιροβολία Κ (αγώνας επιλογής, όριο 11.00μ)
10.00 Δισκοβολία Π (αγώνας επιλογής, όριο 45.50μ)
10.10 800μ Κ (Προκριματικοί)
10.30 200μ Π (προκριματικοί)
10.30 Μήκος Π (αγώνας επιλογής, όριο 6.50μ)
11.00 200μ Κ (προκριματικοί)

Απόγευμα
17.00 Σφυροβολία Π (Τελικός)
17.30 400μ εμπόδια Π (Τελικός)
17.30 Επί κοντώ Π (Τελικός)
17.30 Μήκος Κ (Τελικός)
17.30 Ακοντισμός Κ (Τελικός)
17.45 400μ εμπόδια Κ (Τελικός)
18.05 200μ Π (Τελικός)
18.25 200μ Κ (Τελικός)
18.30 Ύψος Κ (Τελικός)
18.30 Σφαιροβολία Κ (Τελικός)
18.45 800μ Π (Τελικός)
19.00 800μ Κ (Τελικός)
19.00 Μήκος Π (Τελικός)
19.00 Δισκοβολία Π (Τελικός)
19.15 3.000μ Π (Τελικός)
19.30 3.000μ Κ (Τελικός)
19.50 4χ400μ Π (Τελικές σειρές)
20.05 4χ400μ Κ (Τελικές σειρές)

Ξεκινούν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.


Την Κυριακή 21 και Δευτέρα 22 Ιουνίου στο στάδιο του Ναυπλίου θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων.
Ο Κερκυραικός ΓΣ θα συ μετάσχει με 5 αθλητές -τριες
Οι αθλητές -τριες της παραπάνω Φωτογραφίας που θα λάβουν μέρος στα άλματα:
Νικοπούλου Ναταλία και Γαστεράτου Κατερίνα στο άλμα σε ύψος
Δαφνή Αντωνία στα άλμα σε τριπλούν
και Χανζηιωαννίδης Σπυρίδων στο άλμα με κοντάρι
ακόμα και ο Μαρτζούκος Ευάγγελος(χρωστάμε φώτο) στα 2000μ. με φυσικά εμπόδια από τους δρόμους.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.




Και μια φωτογραφία από την σημερινή προπόνηση του γκρουπ των αλμάτων σε πλήρη ανάπτυξη!

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

4.80μ. ο Κότσης στην ημερίδα του ΣΕΓΑΣ


Με 4.80μ.με την πρώτη προσπάθεια και νέα ατομική
επίδοση για τον ανοικτό στίβο από το Γιάννη Κότση.
Μετά ο πήχης τοποθετήθηκε στα 5.00μ. όπου έκανε
δύο καλές αλλά αποτυχημένες προσπάθειες.

Ανδρες

Επί κοντώ
1.Δημ Πατσουκάκης (ΟΣΦΠ) 5.30
2.Νικ Συντιχάκης (ΦΣΚΑ Κοζάνης) 5.20
3.Παν Λάσκαρης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 5.00
4.Αιμ Σακελλαριάδης (ΠΑΟ) 5.00
5.Γιαν Κότσης (Κερκυραϊκός ΓΣ) 4.80
6.Παν Καυκάς (ΓΣ Κηφισιάς) 4.80
7.Μαρ Ματσούκας (ΓΣ Ηλιούπολης) 4.60

Θα ακολουθήσει το 3ο ελληνικό Γκραν πρι στο Άργος
Ορεστικό τις 24 Ιουνίου και μετά Πανελλήνιο Εφήβων
4-5 Ιουλίου στις Σέρρες.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Στην ημερίδα του ΣΕΓΑΣ ο Κότσης.

Με στόχο μια καλή επίδοση πάνω από το ατομικό ρεκόρ του (4.80μ.)σημμετέχει αύριο ο Κότσης στην ημερίδα που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ.

Ημερίδα Α/Γ στο Κ2 του ΟΑΚΑ: Αλλαγή ώρας στο επί κοντώ ανδρών

Στις 18.30 αντί τις 18.00 που είχε προγραμματιστεί αρχικά θα πραγματοποιηθεί το επί κοντώ ανδρών το Σάββατο 13 Ιουνίου στο πλαίσιο της Ημερίδας στίβου ανδρών - γυναικών στο Κ2 του ΟΑΚΑ η οποία γίνεται παράλληλα με το 1ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών Νέων (Α-Γ).

Επίσης θα γίνουν και τρία αγωνίσματα επιλογής αθλητών/τριών για την στελέχωση των εθνικών μας συγκροτημάτων που θα συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων της Λεϊρία (Σούπερ Λίγκα) και στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα, που είναι η σφυροβολία ανδρών και γυναικών και τα 1.500μ γυναικών.

Να σημειωθεί ότι από την Επιτροπή Στήριξης Ταλαντούχων Αθλητών (ΕΣΤΑ) αποφασίστηκε ότι στα αγωνίσματα της Ημερίδας Α-Γ, θα "μετρήσουν" οι επιδόσεις για την επίτευξη ορίων συμμετοχής στο ευρωπαϊκό εφήβων - νεανίδων του Νόβισαντ και στο παγκόσμιο παίδων - κορασίδων στο Μπρεσανόνε της Ιταλίας.

Για τη συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών στην Ημερίδα στο Κ2 θα πρέπει να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τους υπεύθυνους προπονητές των κατηγοριών Ε/Ν Γιάννη Κουσιώρα και Π/Κ Γιάννη Κουτσοφλίνη αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα (ΟΑΚΑ Βοηθητικό Κ2, 13/6)

17.30 4χ100μ Νέων ανδρών (Πανελλήνιο πρωτάθλημα)
17.30 Δισκοβολία γυναικών (Ημερίδα )
17.50 4χ100μ Νέων γυναικών (Πανελλήνιο πρωτάθλημα)
18.15 Μήκος γυναικών (Ημερίδα)
18.30 Επί κοντώ Α (Ημερίδα)
18.30 Ακοντισμός ανδρών (Ημερίδα)
18.45 Σφυροβολία γυναικών (Ημερίδα, αγώνας επιλογής)
19.00 4χ400μ Νέων ανδρών (Πανελλήνιο πρωτάθλημα)
19.20 4χ400μ Νέων γυναικών (Πανελλήνιο πρωτάθλημα)
20.00 800μ ανδρών (Ημερίδα)
20.00 Σφυροβολία ανδρών (Ημερίδα, αγώνας επιλογής)
20.20 1.500μ γυναικών (Ημερίδα, αγώνας επιλογής)

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

4.00μ. η Μάνου στο διεθνούς μίτινγκ στίβου «Θεσσαλονίκη 2009»

Η φωτογραφία είναι από την απονομή στο διασυλλογικό της Πάτρας.

Καλή εμφάνιση και όριο για Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων!



Επί κοντώ
1.Δήμητρα Εμμανουήλ (Ελλάδα) 4.20μ
2.Λορέλα Μάνου (Ελλάδα) 4.00μ
3.Γεωργία Χειριμπέρη (Ελλάδα) 4.00μ
4.Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη (Ελλάδα) 3.80μ

Τα αποτελέσματα του διεθνούς μίτινγκ στίβου
«Θεσσαλονίκη 2009» που έγινε στο Καυτανζόγλειο στάδιο, ΕΔΩ

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Με ελληνική ιθαγένεια από σήμερα η Μάνου!


Ελληνίδα και με την βούλα!
Ορκίστηκε σήμερα ενώπιον του περιφερειάρχη Ιονίων νήσων η αθλήτρια μας Μάνου Λορέλα και έλαβε την ελληνική ιθαγένεια.
Μετά από 19 χρονιά παραμονής στην Κέρκυρα , (ήρθε μόλις γεννήθηκε με την οικογένεια της , από τους άγιους Σαράντα ).
Έβγαλε το Δημοτικό - Γυμνάσιο και Λύκειο .
Πρωταθλήτρια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Γυμνάσιων 2005
Πρωταθλήτρια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Λυκείων 2008
και άλλα πολλά με Κερκυραϊκό ΓΣ

Άντε και σύντομα με την εθνική ομάδα!!

«Θεσσαλονίκη 2009», το ωρολόγιο πρόγραμμα

Οριστικοποιήθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή το ωρολόγιο πρόγραμμα του EAA PREMIUM MEETING "THESSALONIKI 2009" που ως γνωστό θα γίνει την Τετάρτη 10 Ιουνίου στο Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης.

Στο διεθνές μίτινγκ θα γίνου και αγωνίσματα μόνο με την παρουσία Ελλήνων πρωταθλητών και πρωταθλητριών. Έτσι εκτός των αγωνισμάτων του διεθνούς μίτινγκ με τις σπουδαίες παρουσίες ξένων αθλητών και αθλητριών, θα υπάρχει και έντονη ελληνική παρουσία με κορυφαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, αφού έχει επιλεγεί από την ομοσπονδία να αποτελέσει, σε ορισμένα αγωνίσματα, από τα βασικά κριτήρια για την συγκρότηση των εθνικών μας συγκροτημάτων για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων της Λεϊρία και τους Μεσογειακούς της Πεσκάρα.
Αναλυτικά το ωρολόγιο πρόγραμμα είναι:

EAA PREMIUM MEETING "THESSALONIKI 2009"
Τετάρτη 10 Ιουνίου – Καυτανζόγλειο Στάδιο
19.30  Μήκος Ανδρών
19.35 200μ Ανδρών – μόνο για Ελληνες αθλητές
19.45 200μ Γυναικών – μόνο για Ελληνίδες αθλήτριες

19.50 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

20.05 Επί κοντώ Γυναικών – μόνο για Ελληνίδες αθλήτριες
20.10 Υψος Γυναικών (στρώμα 1)
20.15 Υψος Ανδρών (στρώμα 2)
20.20 110μ Εμπόδια Ανδρών
20.35 100μ Εμπόδια Γυναικών
20.50 1.500μ Ανδρών
20.55 Τριπλούν Γυναικών
21.05 100μ Γυναικών 1η σειρά
21.11 100μ Γυναικών 2η σειρά
21.25 100μ Ανδρών 1η σειρά
21.31 100μ Ανδρών 2η σειρά
21.40 800μ Γυναικών
21.50 400μ Ανδρών 1η σειρά
21.57 400μ Ανδρών 2η σειρά
22.05 400μ Γυναικών – μόνο για Ελληνίδες αθλήτριες
22.15 4χ100μ Γυναικών – μόνο για Ελληνίδες αθλήτριες
22.25 4χ100μ Ανδρών – μόνο για Έλληνες αθλητές

Πηγή:http://www.segas.gr/el/c3/index-c3n.asp?ID=2017

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΄΄ΡΑΛΛΕΙΑ 2009΄΄ 30/5/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία διεξήχθησαν οι Περιφερειακοί Αγώνες Στίβου ΄΄ΡΑΛΛΕΙΑ 2009΄΄
Τους Αγώνες οργάνωσε ο Κερκυραϊκός Γ.Σ με την Τ.Ε ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
Στους αγώνες συμμετείχαν περίπου 200 αθλητές - ιες από τα σωματεία της Κέρκυρας , της Ηπείρου των Ιονίων Νήσων και σημειώθηκαν αξιόλογες επιδόσεις για την ηλικία των παιδιών.
Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλλαν στην πολύ καλή διεξαγωγή των αγώνων και πιστεύει ότι οι αγώνες ΄΄ΡΑΛΛΕΙΑ΄΄ στην μνήμη του αείμνηστου Πρωθυπουργού φίλου και ευεργέτη του Κερκυραϊκού Γ.Σ θα εξελιχθούν σε μόνιμο θεσμό με ευρύτερη και υψηλότερη αγωνιστική παρουσία.
Ξεχωριστά ευχαριστεί την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων , την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας , το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, το Πολυιατρείο ΄΄ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΙΕ΄΄ και όλους τους χορηγούς των αγώνων.



Παμπαίδες Β΄ (1996-1997)
60μ.
1.Φαραζής Παναγιώτης Γ.Ε Θιναλίων 8΄΄1
2.Βρακάς Νικόλαος ΓΣ Πρωτέας Ηγ. 8΄΄1
3.Σαλβάρι Γκλιγκόρ ΑΕ Λευκίμμης 8΄΄4

150μ.
1.Βλάσσης Φίλιππος ΑΕ Λευκίμμης 20΄΄4
2.Ξούρας Δημήτριος ΑΣ Ηρακλής Φιλ. 20΄΄5
3.Θεοδωρίδης Λάζαρος ΓΣ Πρωτέας Ηγ. 20΄΄7

1000μ.
1.Ντάγκας Ελευθέριος ΓΕ Θιναλίων 3΄21΄΄0
2.Περβανάς Δημήτριος ΑΓΣ Ιωαννίνων 3΄21΄΄1
3.Ιωακειμίδης Αλέξανδρος ΑΣ Ηρακλής Φιλ. 3΄23΄΄3

Μήκος
1.Πλασκασοβίτης Νικόλαος ΑΕ Λευκίμμης 4.88
2.Φιλίδης Δημήτριος ΑΓΣ Ιωαννίνων 4.63
3.Σώμας Γεώργιος Κερκυρ.ΓΣ 4.60

Υψος
1.Στεργίου Πέτρος ΑΣ Ηρακλής Φιλ. 1.53
2.Κοντός Φίλιππος Κερκυρ.Γ.Σ 1.50
3.Χαρίρ Αλέξανδρος Κερκυρ.ΓΣ 1.38

Σφαιροβολία
1.Γαβριήλ Συμεών Κερκυρ.Γ.Σ 14.52
2.Γαλλιος Κων/νος ΑΓΣ Ιωαννίνων 9.72
3.Ανεστίδης Βασίλειος ΑΣ Ηρακλής Φιλ. 8.80

Παγκορασίδες Β΄ (1996-1997)
60μ.
1.Σταύρου Ελλη ΑΣ Ηρακλής 8΄΄0
2.Ζάκκα Χαρά ΓΣ Πρωτέας Ηγ. 8΄΄0
3.Νάκου Ευαγγελία ΑΓΣ Ιωαννίνων 8΄΄3

150μ.
1.Μάρκου Σταματίνα Κερκυρ.Γ.Σ 20΄΄4
2.Κοντού Ιωάννα ΑΓΣ Ιωαννίνων 21΄΄1
3.Μπάκα Γεωργία ΑΓΣ Ιωαννίνων 22΄΄2

1000μ.
1.Φαϊτά Βασιλεία Κερκυρ.ΓΣ 3΄28΄΄2
2.Τουρούκη Ηλέκτρα Κερκυρ.ΓΣ 3΄33΄΄2
3.Δημητρίου Κατερίνα ΑΠΣ Σούλι Παραμυθ. 3΄34΄΄8

Μήκος
1.Λάππα Αγγελική ΑΓΣ Ιωαννίνων 4.69
2.Μπέση Ναταλία Γ.Σ Πρωτέας Ηγ. 4.42
3.Καρύδη Στέλλα Κερκυρ.ΓΣ 4.38

Υψος
1.Τσιγκούλη Ηλιάνα ΑΓΣ Ιωαννίνων 1.30
2.Κύρκου Βικτώρια ΑΓΣ Ιωαννίνων 1.30
3.Φαγογένη Ελενα Κερκυρ.Γ.Σ 1.20

Σφαιροβολία
1.Καλαμαρίδου Μυρτώ Κερκυρ.ΓΣ 9.80
2.Κάνταρου Αλεξάνδρα ΑΓΣ Ερμής Κερκ. 9.64
3.Πέζαρου Χριστίνα Κερκυρ.ΓΣ 8.55

Παμπαίδες - Παγκορασίδες ΜΙΝΙ
50μ.
1.Στεργίου Ανδρέας ΑΣ Ηρακλής Φιλ. 7΄΄8
2.Αλεξίου Αλέξανδρος ΑΓΣ Ιωαννίνων 7΄΄9
3.Ράπτης Μιλτιάδης Κερκυρ.ΓΣ 7΄΄9

1000μ.
1.Γιωτάκης Χρήστος ΑΕ Λευκίμμης 3΄29΄΄
2.Ζιώγας Γρηγόριος ΑΓΣ Ιωαννίνων 3΄30΄΄0
3.Στυλιανέσης Κων/νος Κερκυρ.ΓΣ 3΄39΄΄2

Μήκος
1.Σπυράκος Σταύρος Κερκυρ.ΓΣ 4.11
2.Βιρβίλης Σταύρος ΓΣ Πρωτέας Ηγ. 4.00
3.Νεράντζης Νικόλαος Κερκυρ.ΓΣ 3.86

50μ.
1.Χρήστου Φωτεινή ΑΓΣ Ιωαννίνων 7΄΄7
2.Δαλιέτου Χρυσαμία ΓΕ Κέρκυρας 8΄΄0
3.Κοσμά Αλεξάνδρα ΑΓΣ Ιωαννίνων 8΄΄1

1000μ.
1.Σπύρου Καλυψώ Κερκυρ.Γ.Σ 4΄13΄΄1
2.Ράπτη Αλεξάνδρα ΓΕ Κέρκυρας 4΄14΄΄0
3.Πουλημένου Αντιγόνη Κερκυρ.ΓΣ 4΄42΄΄9

Μήκος
1.Μπαλάνου Ελευθερία ΑΓΣ Ιωαννίνων 4.02
2.Δασούλα Χριστίνα ΑΓΣ Ιωαννίνων 3.94
3.Μίζιου Φωτεινή ΓΕ Θιναλίων 3.63

Διεξήχθησαν ακόμα και μερικά αγωνίσματα Παμπαίδων Α' και Παίδων.

Αναφέρω μόνο το άλμα με κοντάρι Παμπαίδων όπου ο αθλητής μας Χατζηιωαννίδης Σπυρίδων υπερέβη τα 4.10μ. με την πρώτη προσπάθεια , στη δεύτερη θέση οι άλλοι δύο μικρότεροι αθλητές του Κερκυραϊκού Γελάτσορας Γεώργιος και Δημουλής Βαγγέλης με 3.10μ.