Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Οι επικοντιστές Igor Pavlov και Victor Chistyakov στην Κέρκυρα για Ολυμπιακή προετοιμασία!

Δύο επικοντιστές παγκοσμίου επιπέδου ο Ρώσος Igor Pavlov 4ος ολυμπιονίκης της Αθήνας με 5.90 μ. ατομικό ρεκόρ και ο Ουκρανός που πολιτογραφήθηκε Αυστραλός Victor Chistyakov με ατομικό 5.80 μ. μου έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να έλθουν μαζί με τον προπονητή τους Anatoly Chernobay στην Κέρκυρα για Ολυμπιακή προετοιμασία ,από τις 13 μέχρι τις 30 Μαρτίου.

Φυσικά το αθλητικό κέντρο (ας το πούμε έτσι) δεν έχει καμιά δυνατότητα παροχής των απαιτούμενων μέσων για τέτοιο επίπεδο προετοιμασίας.

Που να σταθούμε δίπλα σε Καλαμάτα , Κρήτη και άλλες πόλεις της χώρας μας που γεμίζουν κάθε χρόνο από πρωταθλητές στίβου από όλο τον κόσμο.

Η μακράν γνωριμία μου με τον Victor Chistyakov από όταν κάναμε μαζί προπόνηση στη Ιταλία με τον αθλητή μου Φίλιππο Σγούρο κοντά στο μεγάλο δάσκαλο vitally Ptrov(προπονητή του Σ. Μπούμκα) , που τόσα καλά έχει ακούσει για το νησί μας ,έπεισε την ομάδα να έλθουν για ξεκίνημα της προετοιμασίας τους εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου .

Ευτυχώς που τα αθλητικά μέσα που χρειάζονται για το πρώτο στάδιο της γενικής προετοιμασίας δεν είναι εξειδικευμένα .

Νομίζω τα 5-6 πράγματα που χρειάζεται να γίνουν στο ΕΑΚΚ θα υλοποιηθούν έγκαιρα.

Ας ελπίζω ότι θα εκμεταλλευτεί η Κέρκυρα αυτό το αθλητικό γεγονός και θα το χρησιμοποίηση για το μέλλον.

Η Κέρκυρα έχει τις καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες στην Ευρώπη για προετοιμασίες αθλητών την εποχή της άνοιξης .

Ας το δούμε το θέμα αυτό σοβαρά το όφελος θα είναι πολλαπλό.

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Η Κυριακοπούλου πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με 4.40μ.



Πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ γυναικών με 4.40μ σημείωσε η 22χρονη Νικόλ Κυριακοπούλου (ΓΣ Αστέρας '90 Αιγάλεω)στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στο στάδιο της Παιανίας. Παράλληλα, η Κυριακοπούλου σημείωσε ρεκόρ αγώνων, ενώ έπιασε και το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού της Βαλένθια (7-9 Μαρτίου).

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

3.70μ. η Μάνου

Χρήσιμα τα συμπεράσματα από την συμμετοχή της Λορέλας για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.
Τα 3.70 μέτρα και η 6η θέση μόνο για την ιστορία τα καταγράφουμε.
Ο στόχος είναι άλματα πάνω από τα 4 μέτρα στους αγώνες του ανοικτού στίβου.
Ελπίζουμε κάποτε να συμμετάσχουμε και εμείς (όλοι Κερκυραϊκοί σύλλογοι )σε αγώνες κλειστού στίβου με ειδική προετοιμασία σε κλειστό προπονητήριο όταν θα κατασκευαστεί.............

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Isinbayeva again! 4.95 World record in Donetsk


In her 2008 debut, Yelena Isinbayeva raised her own World record indoors to 4.95m at the Pole Vault Stars meeting in Donetsk, Ukraine.

The 25-year-old Russian added two centimetres to the previous indoor mark she set one year ago at this same competition.

This was the third consecutive year in which Isinbayeva, who has leaped 5.02 outdoors, broke the indoor mark in Donetsk.

Russian Yuliya Golubchikova finished second with a 4.72 clearance, with Monica Pyrek of Poland third (4.67).

Η Μάνου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού Στίβου

Συμμετοχή για πρώτη φορά σε αγώνες κλειστού στίβου για την Λορέλα Μάνου το ερχόμενο Σαββάτο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών στο κλειστό της Παιανίας.

Χωρίς την δυνατότητα της ειδικής προετοιμασίας (είδε κανείς το κλειστό προπονητήριο?)

Μονό για αθλητική εμπειρία εν όψει των αγώνων του ανοικτού στίβου που ακολουθούν.

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Ξεκίνησε η σχολή στίβου της ΓΓΑ για καθηγητές ΦΑ


Με το καλωσόρισμα του ΓΓΑ κ. Σταύρου Δουβή και του πρόεδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλη Σεβαστή , ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή η σχολή στίβου της ΓΓΑ για καθηγητές ΦΑ.

Θα ακολουθήσουν άλλα 3 τριήμερα με εξετάσεις στο τέλος.

Μπράβο στο Θανάση Σιούντρη για την εμπεριστατωμένη δουλειά που παρουσίασε για τα οριζόντια άλματα .

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

Σχολές προπονητών στίβου

Το σήμα της Ομοσπονδίας


04/02/08 14:49:54. Σύσκεψη με θέμα τη σχολή Προπονητών, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού κ Ι. Ιωαννίδη σήμερα παρουσία του ΓΓΑ κ Στ. Δουβή και του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ Βασίλη Σεβαστή.
Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν όλα τα θέματα σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία των σχολών και τις εκκρεμότητες που προέκυψαν σε υπηρεσιακό επίπεδο μεταξύ των δύο φορέων και οδήγησαν στην προσωρινή αναστολή έναρξης λειτουργίας της Σχολής.
Ηδη είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η σχολή Β κατηγορίας θα λειτουργήσει κανονικά από την ερχόμενη Παρασκευή και να ζητήσουμε την κατανόηση όσων ταλαιπωρήθηκαν.
Σύντομα θα ανακοινωθεί ο προγραμματισμός λειτουργίας και της Σχολής Γ΄ κατηγορίας.

Με την ευκαιρία της έναρξης λειτουργίας των Σχολών Προπονητών Στίβου της ΓΓΑ και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, από τον ΣΕΓΑΣ ανακοινώνονται τα εξής:
Κατ’ αρχήν η ίδρυση των σχολών αυτών αποκαθιστά μια αδικία και καλύπτει ένα τεράστιο κενό που ο Νόμος 2725/99, δημιούργησε για τους πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής που την εποχή εκείνη δεν είχαν ειδικότητα ή είχαν άλλη ειδικότητα και ασκούσαν νόμιμα μέχρι τότε και με μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα, το επάγγελμα του Προπονητή Στίβου.
Μια απλή ανάγνωση του καταλόγου των ΚΦΑ που μετέχουν στη σχολή Β κατηγορίας που δημοσιεύθηκε στον Τύπο, αρκεί για να καταλάβει ο κάθε καλόπιστος την αναγκαιότητα αυτής της Σχολής προκειμένου αυτοί οι καταξιωμένοι προπονητές στίβου να νομιμοποιηθούν.

Σημερινή ανακοίνωση της ομοσπονδίας στίβου(από την ιστοσελίδα www.segas.gr)

Ξεκινά η Σχολή Προπονητών Στίβου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

31/01/08 13:28:18. Αύριο Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου ξεκινά η Σχολή Προπονητών Στίβου (Β΄ κατηγορία) η οποία διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ. Σε αυτή συμμετέχουν πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής με πολυετή προπονητική προϋπηρεσία που δεν έχουν αποκτήσει την ειδικότητα του κλασικού αθλητισμού από την Ε.Α.Σ.Α. ή τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά για την Αθήνα και του Καυτανζογλείου Σταδίου για τη Θεσσαλονίκη.

Στη Σχολή μετέχουν οι παρακάτω προπονητές – καθηγητές Φυσικής Αγωγής:

Για την Αθήνα οι:
Απόστολος Αποστολόπουλος, Βασίλης Γεωργαντάς, Θόδωρος Γκάτζιος, Ανδρέας Γκόγκας, Παναγιώτης Γλιγλής, Παναγιώτης Ζαρμπαλάς, Χρύσανθος Καρούζος, Μαρία Μαράκη, Θέμης Μαστέλλος, Βασίλης Μεγαλοοικονόμου, Κώστας Μπούσιας, Απόστολος Νταλαπέρας, Αντώνης Παπαδημητρίου, Αθανάσιος Περιστέρης, Αριστείδης Πιτιλάκος, Νίκος Πούλλακος, Παύλος Σκορδίλης, Παναγιώτης Σκούπας, Κοσμάς Στράτος, Επαμεινώνδας Τσούμας.

Για την Θεσσαλονίκη οι:
Θωμάς Αποστολάκης, Δημήτρης Βασιλειάδης, Χρήστος Γκόλτσιος, Σταύρος Ζουγγουρίδης, Κώστας Κοροσίδης, Πέτρος Κούτας, Γιάννης Μάρκος, Γιάννης Μυστακίδης, Τάσος Μωϋσιάδης, Πηνελόπη Παρχαρίδου, Γιάννης Πολύζος, Στάθης Ρούσσος, Θανάσης Ταστιόγλου, Βαγγέλης Τούμπας, Αναστασία Τουσίμη, Θανάσης Τσιτσιμάκας, Γιάννης Τσιαμαντάς.

Τα Μαθήματα που θα διεξαχθούν, μεταξύ άλλων, είναι:

Σύγχρονα Μοντέλα Προπόνησης στο Στίβο
Νέες Τεχνολογίες-Εφαρμογές στην Προπονητική
Ειδικά Θέματα Αθλητικής Ψυχολογίας
Ειδική Θέματα Βιοχημείας
Ειδικά Θέματα Βιοκινητικής
Ειδικά Θέματα Εργοφυσιολογίας και διατροφής

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα διεξαχθούν εξετάσεις.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15.50 ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΓΑ Σ. ΔΟΥΒΗ

Η ΣΧΟΛΗ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ